Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

„Most már nagyon hallgatok a megérzéseimre, és csak olyannal foglalkozunk, aki elhivatott és ugyanúgy az a célja, mint nekünk, hogy sikeres legyen!” – avagy riport Kenesei Nórával, a NINE Model & Casting ügynökség vezetőjével.

2013. szeptember 12. - Tágrazártszemmel

Modell akarok lenni! Te is kacérkodsz a gondolattal? Most válaszokat kaphatsz azokra a kérdésekre, melyeket nem volt még lehetőséged feltenni egy bennfentesnek. Kenesei Nóra a NINE Model & Casting ügynökség vezetője életvidám, kedves nő, de ugyanakkor egy kemény üzletasszony lakozik benne.  Nóri fiatal kora ellenére megvalósította az álmait, ma már a divatvilágban világméretű kapcsolatrendszerrel egyengeti a modelljei útját.

Hallottál már róluk? Ha még nem, akkor érdemes elolvasnod a következő interjút. Betekintést nyerhetsz abba a világba, amiről minden kislány álmodozik a tükör előtt pózolva anya magassarkújában. Majdnem elfelejtettem. Légy mindig a topon, mert Nóri a szabadidejében is nyitott szemmel járja a várost.

 

998224_420581691387812_358100576_nFiatal korod ellenére egy sikeres modellügynökség vezetője vagy. Honnan jött az ötlet, hogy ezzel kezdjél el foglalkozni? Mi a végzettséged?

Kommunikáció és médiatudomány szakon végeztem a Szegedi Tudományegyetemen. Semmi köze a mai foglalkozásomnak ehhez. Egy ügynökségnél dolgoztam, ahonnan egy idő után eljöttem, mert a saját utamat szerettem volna járni.

Mennyi időre volt szükséged ahhoz, hogy befogadjon a szakma?

Szerintem ez egy folyamatos dolog. Soha nem éred el azt, hogy mindenki befogadjon, de ez nem is cél. Az a cél, hogy a mi ügynökségünk legyen a legjobb.

Szoktam nézni a castingra invitáló felhívásokat. 175-180 cm, vékony hölgyeket kerestek, akik valószínűleg növényeket is esznek vacsora gyanánt, férfiaknál pedig 186-190 cm magassággal, szálkás testalkattal rendelkezőket toboroztok. Ha valaki nem felel meg ezeknek a paramétereknek, akkor azoknak szinte esélyük sincs érvényesülni ebben a szakmában vagy ez csak a NINE model management elvárása?

A NINE model & casting két dologgal foglalkozik. Egyik oldalon divat-modellekkel foglalkozunk profi szinten, a világ TOP ügynökségeinél helyezzük el őket. Ehhez elengedhetetlenek az adottságbeli megfelelések. A másik oldalon itthoni reklámfilmekbe, filmekbe, tv-s produkciókba közvetítünk szereplőket, színészeket, amatőröket. Ide bárki jelentkezhet, aki ügyes a kamera előtt. Különböző reklámokba különféle karaktereket kereshetnek.

Egy fotó az illetőről, méretek levétele és mehet amerre lát, esetleg beszélgettek is a jelentkezőkkel?22195_337969422982373_1983947773_n

Modellek jelentkezését e-mailben várjuk. Aki érdekes, személyesen is behívjuk, és ha tudnánk vele profi módon foglalkozni, mindent megbeszélünk részletesen, a szülőkkel is, többször, rendszeresen. Reklámarcok minden pénteken jöhetnek regisztrálni. Fotózzuk őket, felvesszük az adatbázisba, és az alapvető információkkal ellátjuk őket. Azt az elvet vallom, hogy próbáljunk mindent elmondani a hozzánk jelentkezőknek, hiszen nem tudhatjuk, hogy mennyi rálátásuk van a szakmára.

Rögtön kiszúrod, ha valakiben van fantázia vagy teljesen alkalmatlan a modell szakmára?

Rögtön.

Ha valaki regisztrálva van egy ügynökségnél, akkor automatikusan ki van ajánlva azokra munkákra, melyekre megfelel a megrendelő kritériumainak?

Így van. :-)

Volt már olyan modellel dolgod, akivel meggyűlt a bajod? Teszem azt nem jelent meg egy munkán, nem működött együtt a stábbal? Egy ilyen eset milyen következményekkel járhat?

Természetesen, főleg az elején. Többször volt olyan, hogy a kedves modell nem utazott el a leszerződött útjára, mert meggondolta magát, vagy összejött egy pasival, stb. Ma már ezt kevesen tehetik meg velünk. Egyrészt szerződést kötünk velük, másrészt hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem éreztem a modellen valami gikszert, már akkor, amikor elkezdtünk vele foglalkozni. Most már nagyon hallgatok a megérzéseimre, és csak olyannal foglalkozunk, aki elhivatott és ugyanúgy az a célja, mint nekünk, hogy sikeres legyen!

64116_357454347700547_290760805_n

Nálatok is van arra lehetőség, hogy portfóliót készíthessenek az újdonsült modellek az utókor számára? Sok olyan történetet lehetett hallani anno, hogy csináltattak az ifjú palántákkal portfóliókat horribilis összegekért. Munkákat ígértek nekik, majd a hőn áhított álom szertefoszlott, mert nem biztosítottak nekik munkát vagy az ügynökség eltűnt, mint Petőfi a ködben. Neked erről mi a véleményed?

Utálom a portfólió szót ebben a kontextusban. A portfólió jelentése a következő: (SZERINTEM, és a cégünk szerint) Adott szakmában X idő alatt megszerzett referenciák összessége, AZAZ, ha készül rólad egy fotósorozat, az nem portfólió, az egy tesztanyag. A mai „ügynökségek” 90%-a ebből akar élni. Behívja az embert. Lehet bármilyen, próbálja neki eladni a portfóliót százezrekért. Kifizeti, és természetesen semmit nem kap, a képek is használhatatlanok. A mi modelljeinket ezzel szemben semmilyen költség nem terheli, mivel a mi célunk az, hogy minél hamarabb elhelyezhessük őket a kinti divatpiacokon, ezért több fotóssal is dolgozunk együtt, hogy minél több anyaga legyen, ezekért nem fizetnek. Ezért is várjuk el tőlük, hogy hűek legyenek és elhivatottak, mert nem azért fotóztatjuk őket ingyen, hogy a képeiket feltegyék a polcra, hanem azért, hogy sikeresek legyenek kint, és hosszútávon dolgozzanak. Magyarországon a modell-szakma nem létezik. Ezt tudomásul kell venni. Ha Te modell akarsz lenni, és adottságaid megfelelnek hozzá, ki kell menni.1149013_544604252261968_387238252_n

Folyamatos pörgés az életed a munkádból kifolyólag. Ha van egy kis szabadidőd, akkor azt mivel töltöd? Te is munkamániában szenvedsz? Elmész kiereszteni a gőzt, koktélokat öntesz magadba egy szórakozóhelyen, tombolsz a tánctéren a hajadat lobogtatva, majd kiszúrsz a tömegben egy olyan lányt vagy fiút, akit a jó Isten is az ügynökségednek teremtett. Akkor elhívod egy regisztrációra vagy castingra?

Általában nincs szabadidőm. Ez hihetetlen, de így van. Ha mégis van, akkor a barátaimmal vagyok. A munkám után a legfontosabbak az életemben a barátok és a család.

Persze, hogy kieresztem a gőzt, nem is akárhogy. :) Bármerre járok, figyelem, hogy kit lehet leszólítani. Eddig pár ilyen eset volt, nagyobb része sikeres is. :)

Honnan a név? Talán a kilenc a szerencseszámod?

Ez titok. :) Egyszer talán elmondom. :)

Ha valaki kedvet kapott a modellkedéshez és a NINE csapatához szeretne tartozni, akkor mi a dolga?

Ha érdekli a divatszakma és szívesen bejárná a világot, mint divatmodell, akkor lányok jelentkezését (15-22 év) várjuk 175 cm magasságtól, fiúkat (17-24 év) 185 cm-től. Nincs más teendője, mint elküldeni magáról egy arc közeli, és egy egész alakos natúr, természetes fotót, amin jól látszódik az info@nine-models.com e-mail címre névvel és elérhetőséggel.

Amennyiben az adottságai megfelelnek, felvesszük vele a kapcsolatot.

426410_307588825963513_1236046757_n

 

 

Köszönöm szépen az interjút, további sok sikert kívánok a munkátokhoz!

NINE Model&Casting ügynökség weboldala:http://www.nine-models.com/fooldal.php

NINE Model&Casting ügynökség hivatalos Facebook oldala: https://www.facebook.com/ninemodels

Fotók: Kyra Simon https://kyrasimon.allyou.net/1268768

 

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása