Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Az év átverése vagy csak véletlen? A Fun Fest botrány

2014. június 24. - Drabost

 

Elmarad az év egyik legjobban várt hazai fesztiválja, olvashatjuk a Fun Fest hivatalos honlapján.

fanfest-300x127.jpg

Rengeteg jegyet vásároltak a rendezvényre, így akár harminckét millió Ft-tal is megléphetnek a szervezők, de vajon ennyinél meg is áll ennek a döntésnek a káros hatása? A válasz egy határozott nem!

 

Balatonföldvár hatalmas turisztikai bevételtől esett el, ami kihatással lesz az ott lakók egész idei nyári szezonjára is. A riadalmat keltő fertőzésre való hivatkozás rengeteg olyan nyaralót is eltántoríthat a tóparti üdüléstől, akik esetleg nem a fesztiválra indultak volna. A fesztiválozni vágyók pénztárcája sincs biztonságban, ugyanis bár a honlapon említik, hogy megtartják, de bizonytalan időpontban, ami könnyen jelentheti azt is, hogy a szervezők nyomtalanul eltűnnek mielőtt valaki számonkérheti őket. A fesztiválra meghívott fellépők sem fognak hozzájutni a beígért gázsijukhoz.

A balatoni fertőzés híre után 12 órával is reklámozták az eseményt, ezzel sok potenciális jelöltet ösztönöztek a jegyvásárlásra. Továbbá érdekes tény az is, hogy egy ekkora kaliberű fesztiválnál hetekkel korábban elkezdődnek az előkészületek, ám itt semmiféle munkálatnak nem találni még a nyomát sem. A járványügyi hatóság hivatalos honlapján semmi nem támasztja alá a balatonföldvári fertőzést. A múlt heti hasmenéses esetek óta nem tettek hasonló bejelentéseket.

 festival-crowd-girls.jpg

Megállapíthatjuk tehát, hogy a megadott indokok között nincs egy releváns érv sem amellett, hogy miért ne lehetett volna megtartani a fesztivált. Ami viszont sejtetik a színfalak mögött az a lehúzás, hiszen nem volt nyoma előkészületeknek, az esemény el  lett halasztva bizonytalan időre, ami önmagában már csak azért is nehezen kivitelezhető, mert rengeteg meghívott sztárvendég, fellépő idejének újbóli összeegyeztetéséhez nem kis munka és nagy szerencse kell, aminek egyelőre nyomát sem látni. Senki nem tudhatja, hogy viszont láthatják-e a jegyekre kiadott pénzüket, de félő, ez volt a tanulópénz, amit sok balatonföldvári és környékbeli lakos is meg fog érezni az egész idényben.

süti beállítások módosítása