Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Z világháború

2013. július 08. - Tágrazártszemmel

WWZA film története eltér az alapjául szolgáló könyv történetétől. A könyv egy zombi járvány kitörése után játszódik. Az ENSZ háborús vizsgálóbizottságának munkatársaként Max Brooks találkozott a győzelemhez vezető legfontosabb emberekkel. A szervezet hivatalos jelentésébe végül csak statisztikai adatok kerülhettek, Brooks azonban úgy döntött, hogy a túlélők elé tárja mindazt, ami a jelentésből kimaradt. Az interjúkötetből megismerhetjük azt, aki megvizsgálta a nulladik beteget. A zombiháború veteránjai, az apokalipszis haszonélvezői és elszenvedői is nyilatkoznak a kilátástalannak tűnő harcról, a kormányok ballépéseiről, az emberi world-war-z_artwork_20130625172552_originalgyávaságról, ostobaságról, és a derengő fényről az alagút végén. A beszélgetések hű képet festenek a járvány borzalmas történetéről, pontosan dokumentálják a társadalmi és politikai változásokat, mégis megmarad bennük a legfontosabb: az emberi tényező.

A film ezzel ellentétben Gerry Lane (Brad Pitt) és családja által mutatja be a járvány kitörésétől kezdve az eseményeket. Gerryt kérik fel arra, hogy kutassa fel a járvány kiindulópontját, és ha lehet, keressen megoldást a megfékezésére. Főhősünk az egész világot bejárja, mindenhol a nulladik beteget és az okot keresi. Izgalmas és fordulatos sztori, nézőként nem érzi az ember,world-war-z-poster031 hogy egy percre is leülne a történet és már az első 5 percben beindul.

A film eltér a megszokott zombis filmektől, ahol minden csupa vér és lóg az emberekből egy-egy szerv. Ez visszafogottabb, mégis sokkal izgalmasabb. Látványra is jól összedobott a dolog és a vége arra ad okot, hogy az ember azt feltételezi, ennek még lesz folytatása.

Érdekessége, hogy Magyarországon forgattak egy-két jelenetet, magyar statisztákkal. Budapest belvárosa "játszotta" el Moszkvát, pont mint a Drágább mint az életed című filmnél is. Viszont azok akik azért mentek el a moziba, hogy saját magukat lássák viszont a mozivásznon, azoknak csalódniuk kellett. A többször újraforgatott, viszonylag költségessé vált budapesti zombicsata jelenet egy az egyben kikerült a végső verzióból, és helyére egy olcsóbb, és "laposabb" vég került. Talán még jobb is mintha bent maradt volna, hisz a film tele van hatalmas zombicsatás jelenettel, Amerikában a film elején, Izraelben a közepén és szemfárasztás lett volna a végére bebiggyeszteni egy orosz ütközetet. Ebből kiindulva ha lesz folytatás, a kimaradt részt remekül fel lehet használni.

Összegezve a dolgokat, remekül összedobott, izgalmas zombifilm, mely nem laposodik el és nézhető. Véleményem szerint mindenképp megéri a pénzét!

http://youtu.be/zm_1Q9fdQH8

 

gugli

süti beállítások módosítása