Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Imák Bobbyért

2013. június 11. - Tágrazártszemmel

91396aMarry Griffith szomorú és igaz története az elvakult vallásról, a homoszexuálisok elítéléséről szól. Egy anya bűntudata elvezeti a felismerésig és az igaz szeretetig.

Az életében bekövetkezett szörnyű veszteség után, életfelfogását megváltoztatva jutott el odáig, hogy más, hasonló helyzetben lévő embereknek mutat utat, segíti át őket a nehézségeken. Így vált Marry Griffith képviselőjévé annak az amerikai non profit szervezetnek, amely homoszexuálisok szüleinek és barátainak nyújt támogatást, segíti őket közelebb az elfogadáshoz. A történet először könyv formájában jelent meg még 1995-ben majd 2009-ben Sigourney Weaver főszereplésével elkészült a szívszaggató film is.

 

 “A homoszexualitás bűn! A homoszexuálisok a pokol tüzére vannak ítélve! Ha meg akarnak változni kigyógyulhatnak ördögi énjükből. Ha kitérnének a kísértés elől normálisak lehetnének, ha pedig nem sikerül, csak erősebben kell akarniuk” – ezeket mondogatta Mary Griffith a fiának.

6siAgkY1HfgS9r27Sz9UXUa7mxM

Mary életének irányvonala a vallás volt, mely irányt családjának is célul tűzött ki. Gyerekeit is a Biblia tanítása szerint nevelte, erősen hitt Istenben, és a kereszténység által hirdetett bűnökben. Ez is hozzátartozott ahhoz, hogy képtelen volt elfogadni legkisebb fia homoszexualitását. A fia melegsége elleni küzdelme egyre fokozódott, úgy gondolta, fia szexualitása az ördög műve melyen segít a vallás és a pszichiátriai kezelés.

tumblr_ljwci8jdMR1qg50tgo1_1280Eközben Bobby egyre jobban összetört belül, nem bírt együtt élni a bűntudattal melyet anyja keltett benne, nem bírta elviselni családja szánakozó nézését. Úgy vélte Isten megveti őt amiért a bűnt választja, majd öngyilkosságba menekült.

„Amikor bevallotta, egy világ omlott össze bennem. Amit lehetett megtettem, hogy kigyógyítsam belőle.”

 

A tragédia bekövetkeztével Mary Griffith többé nem bújt vak hite mögé és nyilvánosan vállalta személyes tragédiáját, hogy másokat és hasonló helyzetben lévő családokat segítsen:

132-prayers-for-bobby“Most már tudom, hogy minden, amit gondoltam és mondtam bigottság és lebecsülő rágalmazás volt...
Hiszem, hogy Isten szerette Bobby kedves és szerető lényét, mert Istennek a kedvesség és a szeretet a legfontosabb. Nem tudtam, hogy minden alkalommal, amikor örök kárhozatot kértem a melegekre, vagy amikor beteges perverz és gyerekekre veszélyes alaknak neveztem a fiamat Bobbyt, akkor az önbecsülését az önértékelését romboltam le. Végül a lelke teljesen összetört. Nem a Jóisten akarata volt! Bobby döntött úgy, hogy felmászik egy magas híd korlátjára, ahonnan közvetlenül egy, több tonnás kamion elé ugrott és azonnal meghalt. Bobby halála egyenes következménye volt szülei elutasításának és a meleg szótól való félelmüknek.”
– Ezeket mondta Bobby édesanyja egy felszólalásában, ami a büszkeségnapi felvonulást szerette volna megrendeztetni Bobby szülővárosában http://youtu.be/bH0jJKl-QbM

Az elfogadáshoz szeretet kell, a vakbuzgó hit a szeretet hiánya. Benned van elég szeretet, hogy elfogadd a másságot?

"Mielőtt valamire áment mondana az otthonában vagy munkahelyén, még gondolja át mit mond. Egy gyermek figyeli a szavait" - Mary Griffith híres mondata
http://youtu.be/i1UKVkXLfzc

gugli

süti beállítások módosítása