Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

A nejem, a szeretőm, a legjobb barátom, a szobalány, a férje és Én – Hatan pizsamában

2014. április 17. - A_Rézi

Szeretem a színházat, de még jobban a remek darabokat. Legyen az komoly vagy vicces, zenés vagy prózai, mélyenszántó vagy könnyed. A lényeg, hogy pár óra erejéig kikapcsoljon, és a mindennapok mókuskereke helyett egy kiválóan megírt, megrendezett és előadott történeten nevessek, sírjak, izguljak, gondolkozzak el, esetleg mindet egyszerre. Az a két felvonásos vígjáték, amit ebben a posztban ajánlok, minden kritériumnak megfelel. Marc Camoletti: Hatan pizsamában című darabja tökéletes példa arra, hogyan lehet kevés szereplővel, egyszerű alapszituációval, és egy már-már sablonos félreértéssel, egy rekeszizmokat nem kímélő, bonyodalmakkal teli, ám mégis habkönnyű, szórakoztató vígjátékot írni. A Gálvölgyi János rendezte előadás a Játékszínben látható, és nagy sikerrel játsszák tavaly október óta.

De miről is szól a történet?

Adott egy vidéken víkendező francia házaspár. Egy házibarát. Egy manöken. Egy szobalány. És egy mindenes kertész. A feleség, Jacqueline hites ura legjobb barátjával, Roberttel lép félre; míg a férj, Bernard egy párizsi manökennek csapja a szelet. Első bonyodalom: mindkét szerető érkezése várható a nyaralóba. Először Robert, akinek Jacqueline – nyilvánvaló okokból – felettébb örül. Nála jobban csak Bernard, aki kész helyzet elé állítva hatan_pizsamaba_953.jpgbarátját, közli, hogy az ő titkos szeretője, Brigitte is nemsokára megérkezik, és Robert barátnőjeként fogják bemutatni - mivel neki úgysincs senkije. Aztán megérkezik Brigitte.

Második bonyodalom: ez a Brigitte, nem az a Brigitte – hanem egy ügynökségtől rendelt szobalány, akit teljesen véletlenül ugyanúgy hívnak, mint Bernard szeretőjét. Ám ez Robertnek nem tűnik fel. A kissé közönséges lány némi pénzügyi ráhatást követően vállalja a szerepet, bár még korántsem tudja mire vállalkozott. Eközben Bernard a fejét fogja, Jacqueline dühöng, Robert ideges, az alkohol fogy.

Harmadik bonyodalom: megérkezik a szerető Brigitte – aki kénytelen lesz a szobalány szerepét eljátszani (még ő sem tudja, mit vállalt). Innentől kezdve jönnek az egyre nagyobb és hihetetlenebb hazugságok, félreértések, szóviccekkel tűzdelt beszólások és kínos helyzetek, melyek tetőpontján beállít szobalány Brigitte hasonló kvalitásokkal rendelkező férje, Bertrand, a szomszéd ház kertésze. Mindenki pizsamát visel, a néző pedig két felvonáson keresztül jóízűen nevet. A helyzetkomikumra alapozó vígjátékon nem kell sokat gondolkodni, tökéletesen kikapcsol. Apró negatívum, hogy az előadás olyan hirtelen fejeződik be, hogy aki nem figyelt, annak bizony a konklúzió (illetve a feloldás) le is maradhatott a végéről…

hatanp03.jpg

hatanp04.jpg

 

 

 

 

 

hatanp02.jpg

hatanp05.jpg

Mind a hat színész nagyszerűen játszott. Hajdú Steve bohém és vicces Bernard szerepében, és mint kiderült, a spontán poénokkal is jól sáfárkodik – mégha ezzel kissé ki is zökkenti pár pillanatra a kollégákat. Csonka András jól hozza a visszahúzódó és komoly (szerintem kissé nyársat nyelt) Robert figuráját, bár az rejtély maradt számomra, hogy Jacqueline miért is vonzódik a férfihoz. A ház asszonya szerepében Szőlőskei Tímea csinos, összeszedett, kissé kimért, egészen addig, míg a féltékenység és a csalódottság úrrá nem lesz rajta. Lévay Viktória szeretőhöz méltóan szexi és csábító, viszont nem rest revansot venni a szobalányként eltöltött órákért. Fábián Anita és Dózsa Zoltán jól összeszokott kettősként – szobalány Brigitte és Bertrand szerepében – abszolút kiegészítik egymást. Karaktereik kétkezi munkások, túlzó gesztusokkal és helyenként fura szókinccsel rendelkeznek – ami szintén remek humorforrás. Bár az egész társaságban valamiért csak ők tűnnek felhőtlenül boldognak…

Ezen kívül megismerkedünk még Hugóval, aki akár a mi legjobb barátunk is lehet. :)

Tehát, aki akar egy jót szórakozni, lazítani és rengeteget nevetni, az látogasson el a Játékszínbe, és nézze meg a Hatan pizsamában című darabot. Megéri az időt, a fáradtságot, valamint a jegy árát is.

A_Rézi

(A fotók részben a Játékszín honlapjáról származnak, részben Kanyó Béla és Szalóky Béla munkái)

süti beállítások módosítása