Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Szex a filmvásznon

2013. november 26. - Stewie

A filmek világában a szex mindig fontos szerepet játszott, bár nehéz megvalósítani olyan formában, hogy az művészi maradjon, ne pedig soft pornó legyen.

Az 1930-as években még a női mell látványa a filmvásznon botrányosnak számított, de a 60-as évektől kezdve ez a dolog egyre lazábbá vált, és ma már meg se lepődünk, ha a női keblek uralják a képet.
Azért az átállás nem ment zökkenőmentesen. Hiába szemet gyönyörködtető egy-egy meztelen nő látványa, azért volt olyan film amit betiltottak, mondván túl sokat meztelenkednek és a szex is eléggé bizarra sikerült.

birkin-bardot.jpgA filmes erotika fénykora viszont a 80-as, 90-es évek voltak, ahol szinte minden filmbe raktak pár pikáns jelenetet. Szinte minden horrorba volt mellvillantás. Olykor egy zuhanyzóban, vagy menekülés közben vagy egy kocsi hátsó ülésén, mindegy volt a dolog a lényeg, hogy lásson valami újat a néző, viszont a film végére általában a ledér lányok kinyiffantak.
Itt jön képbe például az Elemi ösztön, ami nem horror de úttörőnek számít. Sharon Stone híres lábkeresztberakós jelenetével és ágyjelenettel, ahol Michael Douglas-el olyan élethűen gyűrték a lepedőt, hogy a nézők azt hitték, nem csak eljátszották a dolgot. Sokan szerintem szívesen lettek volna Michael helyében kikötözve Sharon ágyához.


passion.jpgMost említeném meg többek között például a tömegorgiát bemutató Tágra zárt szemek című 1999-es filmet, melyhez nem fűznék hozzá semmi egyebet, aki látta a filmet annak a képkockák magukért beszélnek!
Láthattunk már meztelen testen készített svédasztalt, és persze kamera előtt rengetegen villantottak már, férfi és nő egyaránt. Azt hittük mindent láttunk és nem tartogathatnak számunkra új dolgokat a filmkészítők. De elérkezett az az időszak, amikor egyre szívesebben mutatták be az azonos nemű szereplők ágyjelenetét. A leghíresebb ezek közül Heath Ladger és Jake Gyllenhaal főszereplésével készült Túl a barátságon című 2005-ös film.

A film készítői ennél azért merészebbek és még jobban vágytak a botrányra, így sok beteges dolgot is csináltak, amikkel minket nézőket sokkoltak. Hullákon szeretkező pár, női nemi szerv ollóval való csonkítása és van olyan nem pornónak minősülő film is ahol a behatolást élő egyenesben nézhetjük végig.

De mi is számít jó szex jelenetnek?! A felmérések alapján a legjobbak nem azok ahol hosszú percekig nézzük, ahogy két meztelen test egymásnak tapad, és itt-ott beköszön egy mell vagy esetleg egyéb más dolog. Hanem az a nyerő, ha a film lelki vonulatát fel tudják olyan szintre emelni, ahol már egy csók is vad gyönyört kelt bennünk. Azért szerintem az se utolsó, ha láthatunk valami szaftos, softos dolgot!

 

süti beállítások módosítása