Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Másnak évek, nekik két perc!- autólopások

2013. november 07. - Tágrazártszemmel

autólopásOlyan természetes az a mozdulatsor. Homályosan látsz az álmosságtól, fogod a kulcsot, ismerős- és milyen kedves- pittyegés jelzi, hogy nyitva az autód. Beülsz, ellenőrzöd, hogy a gyerekülések megvannak. Megnézed magad a kis tükörben. Megállapítod, hogy jó korán van, a szemeiden épp csak kilátsz, de ezzel egy időben már indítasz is. Gondolkodás nélkül. Lábad gyakorlottan kezeli a pedálokat. Összhangban vagytok, csak ti ketten, az autód és te. El sem tudod képzelni, hogy ez nem lesz mindig így...hogy egyszer csak arra mész le, a kulcs a kezedben, de nem válaszol senki, nem pittyeg senki, nem " köszön" neked kis hű társad. Pedig megtörténik. Naponta több autót is meglovasítanak a fővárosban. Hangtalanul, pár perc alatt. Amíg te éppen a másik oldaladra fordulsz az ágyadban, esetleg leparkolsz valahol és meló után már nem találod ott kedvenc járművedet…bevásárlás után már nincs hová bepakolnod, estig lehetne sorolni az eseteket.  Haragszol a világra, haragszol magadra. Miért nem készültél fel ellene? Miért nem tettél semmit?

Ezer meg ezer ilyen kérdés tolakszik a károsultak fejében. Valóban felvértezheted ellene magadat és az autót?

Velünk is megtörtént pár hete. Az ikreink gyermeküléseivel együtt, volt-nincs. Teljes pánik, tehetetlenség, dühöngés, jajgatás, sírás, reménykedés majd a vésztervek kovácsolása kezdődik, ami a mai napig is tart. Elolvasod az összes ilyen témában írt cikket. Azt írják, nincs ellophatatlan autó. Hurrá. Ez a tolvajok városa. Mi a megoldás? Aludj benne? Mintha az egész ország egyetlen hatalmas parkoló lenne, ahol a tolvajok kedvükre vadászhatnak a nekik tetsző típusokra. Azt hiszed, veled nem történhet meg. Miért pont veled? Annyi autó van az országban!eltevedt_gyerek

Immobiliser? Kormányzár? Riasztó? Nem probléma. Kütyü mindenre van. Ez a modern világ. Ebben az évben megint nőtt a kocsilopások száma. Hol fog megállni?

 Interjúk és videók tömkelegét találhatod a neten. Nyilatkoznak az autótolvajok. Miért is ne tennék?  Van, aki az arcát is vállalja. Van, aki kimondja: soha nem érdekelte abban a két percben, míg elkötött egy járgányt, hogy van, aki évekig spórolt rá, ő pedig elköti néhány másodperc alatt. Találtam olyan fórumot, ahol frissen szabadult autótolvaj kér jogi tanácsot és reménykedik benne, elengedik a lopásokból eredő autók kárának megtérítését, ha jó útra tér. A dühös fórumozók szétszedték és ez az a ritka eset volt, mikor egyet is értettem velük.

Nincs mód megállítani az egyre inkább elterjedő autólopásokat?

Mégis mit tehetsz azon kívül, hogy tehetetlenül várod a rendőrség hívását?

1. Ha nincsenek olyan kapcsolataid, ami által embertömegeket tudsz megmozgatni, még mindig van esélyed. Állítólag néhány autót a közelben pihentetnek, mielőtt elvinnék a közelből. Volt, akinek meglett így az ellopott járműve. Nagy séta, nagy reményekkel a környéken. Hátha te megtalálod!

2. Használjuk a közösségi oldalakat cuki képek megosztásán kívül akár erre is! Viszont nem elég megosztani az autód fényképét és rendszámát, valahogy azt is el kellene érni, hogy meg is jegyezzék az emberek azt a bizonyos betű-és számkombinációt.

3. http://www.autovadasz.eu/- itt mindenképpen jelentsd be! Ez a csoport lopott autók megkeresésére szakosodott. Mi is segíthetjük a munkájukat, ha megosztjuk az oldalukon közzétett ellopott autók képeit.

4. Taxitársaságokat érdemes hívogatni, ha van rá keret, jutalmat is ajánlhatsz. Sosem lehet tudni!

5. Autós oldalakon is találhatsz támogatókat. Akik szeretik a kocsikat, még jobban átérzik a helyzetedet. ( totalcar, racing-bazar)

6. Internet böngészése, hátha rátalálsz az ellopott gyermekülésedre…persze ha volt rajta valami ismertetőjel…97037_k1a rendőrök és a statisztika sem kecsegtet túl sok jó hírrel. Elég kevés kocsi kerül meg. Sok „hozzáértő” egyből azzal „nyugtat”, hogy már biztos szétszedték valahol első este. Az az igazság, nem tudhatod. Ők sem tudhatják. Ők is olvasták, hallották valahol.

Számtalan különféle tapasztalatot hallottam én is, főleg most, hogy velünk is megtörtént. Volt olyan, aki már lemondott róla és másfél év múlva előkerült az autója hamis rendszámmal. Sokan a mai napig semmit nem tudnak a kocsijukról. Akad olyan is, akinek már több autóját is ellopták. Szomorú, megrendítő, felháborító. Nem is lehet tovább ragozni. Sajnálatos, hogy nem tiszteljük mások munkáját, mások értékeit és úgy lehet mostanság autót lopni, hogy soha senki nem látott és nem hallott semmit. Videókat töltenek fel a netre két perces autólopásokról, ami fényes nappal történt. A forgalom közben zavartalanul hömpölyög, emberek sétálgatnak az utcán békésen. Ennyire nem figyelünk oda egymásra? Ha valami szokatlant látunk, miért nem azon vagyunk a csendes tovasompolygás helyett, hogy jelentsük azt valakinek? Persze kivételek mindenhol vannak. Reméljük, idővel ők lesznek többen. Vigyázzunk egymás értékeire is, ne csak a sajátunkra! Az sokszor nem elég. Így is megtörténhet a baj, de legyünk többen mi és ne pedig ők…

süti beállítások módosítása