Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Ördögűzés

2013. október 31. - Tágrazártszemmel

Első körben kezdjük a dolgot kis hazánkban.
Mi is ismerünk démonok által megszállt egyént. A felvételen megpróbálják szegény fiúból kiűzni a benne rejlő gonosz erőt. A sikert mégse a szuper erővel rendelkező megamédium hozza meg, hanem a mountain bike. Ferike démoni megszállása mulatságos visszatekintésével kezdem ezt a témát!

http://youtu.be/YIHHXwjNiIQ

Kicsit komolyabbra fordítva a szót, ez a téma elég messze nyúlik vissza az időben.
Az ördögűzés, más néven exorcizmus gyakorlása elég régi keletű dolog, és számos ország hitrendszerébe beépül. Latin és görög szavak összevonásából ered, jelentése „eskü alatt megtagad”. Ezt a folyamatot azokon hajtották végre, akiknél azt feltételezték, hogy egy szellem vagy egy démon szállta meg.

Az ördögűzést legtöbbször papok végzik vagy olyan személyek, akiknek különleges képességeket tulajdonítanak. Ezeknél a rituáléknál leginkább imákat, szimbólumokat, amuletteket használnak. Gyakran emlegetik Istent, Jézust és az angyalokat, arkangyalokat.

Mivel a keresztény Újszövetség is említi, a Jézus által elkövetett csodák között az ördögűzést, ezért a keresztény hitrendszer részévé vált így bevett szokás volt régen és még ma is. A legtöbb egyházmegyének van kirendelt hivatalos ördögűzője.
A 20. században ez háttérbe szorult, az addig megszállt embereket a pszichológia kibontakozásával már inkább elmebetegnek titulálták, és ennek megfelelően kezelték. Majd új lendületet kapott ez az „iparág”, az 1973-ban bemutatásra került Az ördögűző című mozifilmmel.

exorcistRengeteg film készült már hasonló témával, mint az eredeti 1973-as Az ördögűző, volt közöttük 1-2 felejthető, de készítettek pár igencsak jól sikerült horrort is (Az ördög benned lakozik, Démoni doboz, Az utolsó ördögűzés).

A téma hihető vonulaton mozog, mivel a hitrendszerünkre épül. Könnyebben befogadjuk ezt és jobban átszellemülünk, mint egy kitalált lény fenyegetésétől. Az emberi tudat könnyebben elhiszi az ördög létezését, mint azt, hogy Godzilla kimászik Amerika partjainál. Az is izgalmas elképzelés, és körülbelül ugyan annyi rá az esély, de hihetőbb az ördögös dolog.

Mindenesetre, ha valaki úgy érzi, hogy megszállta az ördög, keressen fel egy szakembert!

gugli

süti beállítások módosítása