Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Ali Taylor -Puha pihe komoly mese egy felvonásban

2013. október 28. - Tágrazártszemmel

1379992_648474968517465_755338225_n

2013. október 31-én, Drezda, London, Temesvár és Szabadka után Magyarországon először a KoMod Színházban kerül bemutatásra Ali Taylor kortárs angol drámaíró Puha pihe című lenyűgöző színdarabja.

„És ha nem tudnál megtartani, és lezuhannék?”

„Lenéznék. Aztán kivárnám, hogy tíz percig óbégass, lássam, érdemes-e lekínlódni magam. És ha még mindig kiabálsz, vigyáznék, hogy jó cipő legyen rajtam, amibe’ biztonságosan le tudok mászni. Aztán megtalálnálak össze-vissza kaszabolva, csuromvéresen. Elszívnék egy cigit. Aztán a karomba kapnálak, melegen tartanálak, puha pihébe bugyolálnálak.”

Taylor Puha pihe című egyedülálló műve 2013. október 31-én, a KoMod Színház fiatal művészeinek jóvoltából kerül bemutatásra hazai színpadon először. A magyarországi ősbemutatót követően a darabot folyamatosan játssza majd a teátrum, valamint – az alkotók tervei szerint - középiskolás osztályok számára színházlátogatással egybekötött drámapedagógiai foglalkozást is tartanak majd az előadásokat követően.

Ali taylorAli Taylor angol drámaíró első darabját (Porcelain) 2001 decemberében mutatták be a londoni Royal Court Színház Theatre’s Workers Writes fesztiváljának keretében. A Puha pihe (Cotton Wool) című színdarab premierje 2008 januárjában volt Drezdában, angol nyelven először 2008. április 1-jén a londoni Theatre 503-ban láthatta a közönség, Lisa Spirling rendezésében.  Magyar nyelven a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, majd a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata tűzte műsorára, Upor László fordításában. A szerző nagy örömmel fogadta a budapesti ősbemutató hírét, hiszen 2002-ben - drámaírói karrierje kezdetén - Magyarországon képviselhette hazáját a Pécsett megrendezett INTERPLAY fesztivál keretein belül.

A KoMod Színház előadását Tóth János Gergely rendezi, a szerepeket három fiatal, pályakezdő színész, Adányi Alex, Varga Ádám és Herman Flóra formálja meg.

Tóth János Gergely, rendező a készülő előadásról:

„Szeretném, ha ebben az előadásban titok lenne, varázslat és őrület. Az élet eufóriája és a halál képtelensége. Szerelem (is) legyen benne. Az életben talán a szerelem és a halál az, ahol létünk egyszerűen más ritmust kap. Egy nem e világi ritmust…  A darab részben egy nem e világi történet. De mi is a valóság? Hol húzódik a határ képzelet és valóság között? Képzeletünknek valóban teremtő ereje lenne? Az előadás szól a mindenkori, korán a felnőtté válásra kényszerült tizenéves generációról. A felnőtté válással való szembesülés nehézségéről. Három bolyongó és önmagát kereső tizenéves fiatal egymásra utaltságáról.”

A Puha pihe egy komoly mese sok humorral, vagyis egyfajta vidám-szomorú játék. Amilyen az életünk is, amelyben mi döntjük el, mennyiben merünk szembe nézni létünk szemtelen, abszurd realitásával. Szembe merünk-e nézni földrevetettségünkkel?

A színdarab Magyarországon Upor László fordításában, a szerző hivatalos engedélyével, a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

 

Adányi_Alex_Herman_Flóra

Varga_Ádám

 

 

 

 

 

 

Varga_Ádám_Herman_Flóra_Adányi_Alex

 „Elücsörgök, elszívok pár cigit, megvárom, amíg a dagály kisodor a tengerre. Ha ez itt a világvége, lehet, hogy lecsurgok róla.”

 Ali Taylor

Puha pihe

 

Fordította: Upor László

 

Játsszák: Adányi Alex, Varga Ádám, Herman Flóra

 

Dramaturg: Adorján Beáta

Világítástervező: Ilyés Róbert Leó

Játéktér: Tóth Teodóra, Tóth János Gergely

Rendező: Tóth János Gergely

 A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

 

 Helyszín: KoMod Színház – 1126 Budapest, Királyhágó utca 5/b.

Nyilvános főpróba: 2013. október 30. 20:20

Bemutató: 2013. október 31. 20:20

További időpontok: 2013. november 08., 23.  20:00

www.komodszinhaz.hu

 

süti beállítások módosítása