Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Ügyvédnő a gáton – A férjem védelmében

2013. szeptember 20. - A_Rézi

Mit tennél, ha megtudnád, hogy életed párja megcsal? Mindannyian ismerünk olyan férfit vagy nőt (mert bizony mindkét nem tagjaival megtörténhet), aki látszólag egy teljesen normális, harmonikus kapcsolatban élt, amikor is hirtelen beütött a krach. A következmény: sokkos állapot, majd mentalitástól függően sztoikus nyugalom, vagy dühroham és/vagy sírógörcs. De minimum egy pofon, aztán veszekedés, ajtócsapkodás, esetleg tányértörés satöbbi – széles a paletta. Ez a nem várt árulás a legrosszabbat képes kihozni a szenvedő félből. Az egyik legnehezebb dolog ilyenkor talpon maradni, észnél lenni, nem a bosszún agyalni, vagy esetleg a másik véglet: nem depresszióba esni…

De még tovább megyek: mit tennél, ha nem egyszeri megcsalásról lett volna szó, és nem egy munkatárssal, régi gimis pasival/barátnővel, vagy visszatérő ismeretlennel, hanem egy prostituálttal – akinek FIZETETT a kérdéses légyottokért?

GW_ff

A 2009-ben debütált A férjem védelmében (The Good Wife) című sorozat főhőse, Alicia Florrick mindig jó feleség volt. Legalábbis így hitte. Aztán kiderült, hogy a férje, Peter, rendszeresen csalta egy call girl-lel. Ez még egy egyszerű eset is volna, ha nevezett férj nem lenne államügyész, és az, ami amúgy két ember magánügye, nem kerülne emiatt a kamerák kereszttüzébe. Ráadásként a szexbotrány mellé, Petert korrupcióval, hivatallal való visszaéléssel vádolják, és a tárgyalásig börtönbe csukják. A férj elveszíti a jó hírét, az állását, a szabadságát, a feleség pedig magára marad. Meg kell küzdenie a nyilvánossággal, nevelnie két gyereket, és nem utolsósorban pénzt kell keresnie, hogy el tudja tartani a családját. Ezért, nagyjából tizenöt év kihagyás után, visszatér a munkaerőpiacra mint ügyvéd, a neves Stern, Lockhart & Gardner céghez, ahol rögtön versenyhelyzetben kell bizonyítania.

De Alicia nem hátrál meg, nem olyan fából faragták. Az élete kész romhalmaz, de ő téglánként elkezdi újjáépíteni. Nem kis feladat – ezek után maga a megcsalás apró kis semmiségnek tűnik. Bár az is tény, hogy hősnőnk nem tudta, mire vállalkozik. A jog útvesztőiben eligazodni sokkal nehezebb, mint évekkel korábban volt. De a nyugodt, okos, decens külsejű nőnek vág az esze, és elég bátor ahhoz, hogy visszaüljön a nyeregbe és kiálljon az igazáért. Akadnak támogatói, mint például a cég nyomozója, a több, mint titokzatos Kalinda Sharma; vagy az egyik főnöke, a jóképű, régi egyetemi csoporttárs, Will Gardner. De természetesen az ellenoldal sem marad tétlen: a szintén ügyvédbojtár vetélytárs, Cary Agos; ügyvédek, ügyészek egész hada; és maga az államügyész, Alicia férjének vádlója, Glenn Childs, mindent megtesznek, hogy megnehezítsék hősnőnk életét.

Izgalmas jogi ügyek, gordiuszi csomók, érdekellentétek, céges bonyodalmak, politikai csatározások, bűnügyek – mindezek középpontjában pedig egy erős nő, aki az akadályok ellenére is képes túlszárnyalni saját magát. Persze nemcsak szakmailag teszik próbára. Ott a börtönben ülő férje, akire ráhúzták a vizes lepedőt, és aki mellett ki kell(ene) állnia. Van egy kamasz fia, és egy kamaszodó lánya, akiknek meg kell magyarázni a helyzetet, helyes irányba terelni őket úgy, hogy minél kevésbé sérüljenek; továbbá meg kell küzdenie egy elszánt kampánymenedzserrel, és egy minden lében kanál, mindent jobban tudó, idegesítő anyóssal is. És, ha ez még nem lenne elegendő, feltűnik a láthatáron egy régi szerelem, ami tovább komplikálja Alicia amúgy sem eseménymentes mindennapjait...

GW_csoport

A sorozatban Alicia Florrickot játszó (és alakításáért már Golden Globe- és Emmy-díjat és jelöléseket is bezsebelő) Julianna Margulies sokunk számára lehet ismerős, hiszen évekig oszlopos tagja volt a Vészhelyzet törzsgárdájának. De nem ő az egyetlen, akit már láthattunk korábbi tévés, vagy filmes produkciókban. Chris Noth, akit a tévénéző nők nagy része csak Mr. Bigként ismer a Szex és New York című sorozatból, ezúttal a csalfa férj szerepét játssza, de találkozhatunk még Rory Gilmore (Szívek szállodája) majdnem-vőlegényével, az időnként igazán tenyérbemászó Cary Agost alakító Matt Czuchry-val is. Az ügyvédi iroda határozott, briliáns, opportunista vezetőinek szerepeiben két régi motoros tűnik fel, a sármos Josh Charles és a hatvanegy évesen is szédítő Christine Baranski. A vendégszereplők listáján pedig megtalálhatjuk Michael J. Foxot, Nathan Lane-t, Amanda Peetet, Maura Tierney-t, vagy éppen Matthew Perry-t.

A férjem védelmében alapvetően egy jogi drámasorozat, de akár családi is lehetne, hiszen egy anya – és rajta keresztül a családja – életét állítja a középpontba, aki mellesleg kiváló ügyvéd. Alicia a kulcs mindenhez, és mindenkihez. Megfigyelhetjük tárgyalótermi harcait, másokhoz való viszonyát, emberségét, belső vívódásait, melyek a súlyos döntésekhez vezetnek. Félelmeit, határozottságát, eltökéltségét. A bonyodalmak részről részre fokozódnak, a szálak összekuszálódnak, furcsa szövetségek köttetnek, sziklaszilárd kapcsolatok bomlanak fel. Azonban az érzelemmentes jogi álarcok mögött igenis látjuk az embert... és a nőt, akit megcsaltak, többször átvertek, felhasználtak, akinek hazudtak, de aki mindezek ellenére sem vesztette el önmagát – csak alkalmazkodott az új helyzethez.

A sorozat ötödik évadát szeptember 29-én mutatják be az Egyesült Államokban.

A_Rézi

süti beállítások módosítása