Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Célkeresztben: ANAMI - interjú az ismert dizájner bloggerinával

2013. augusztus 09. - Tágrazártszemmel

5Egy újabb interjú egy újabb ismert bloggerinával. Ezúttal Anamit kaptuk el pár szóra, hogy többet megtudhassatok róla, illetve betekintést nyerhessetek a kulisszák mögé. Anami egy magyar származású, szlovák dizájner, aki jelenleg Londonban tevékenykedik. Ha kíváncsiak vagytok a munkásságára, látogassátok meg a honlapját! Ha már ismeritek, íme a remek alkalom, hogy közelebbről is megtegyétek. Tekintettel interjúalanyunk gyökereire és nemzetközi ismertségére, a riportot magyarul és angolul is elolvashatjátok. Kellemes olvasást!

It’s a new interview with an other famous blogger. She is Annamaria Papayova, but her friends just call her Anami. She is a designer and blogger in London with a Hungarian accent from Slovakia. If you would like to visit her website, check this out! But now, take a look behind the scenes and get to know Anami better! You can read this article both in English and in Hungarian, because she is a well-known person in several countries.

Van olyan ország, amit valódi otthonodnak nevezel? Vagy inkább világpolgárnak érzed magad?

Számomra az otthon tág fogalom. Elsősorban önmagamban igyekszem megtalálni a biztos pontot. Haza Szlovákiába megyek, ott születtem, ott vagyok leginkább otthon, de Magyarország az, ahonnan a kultúrám és az anyanyelvem származik. Nekem a magyar himnuszra csordulnak ki a könnyeim és a magyar zászló a sajátom.

Can you name the country you consider your „home”? Or are you a cosmopolitan girl?

Home is a tricky thing. I’m trying to be home within myself. I was born and raised in Slovakia, that’s where I go home, however Hungary is where my culture and language originates. It is always a wonderful feeling going there.

464833_10151506081379733_1082778164_oTöbb nyelvet is beszélsz anyanyelvi szinten. Melyiken gondolkozol? Melyiken beszélsz a barátaiddal, illetve a családoddal?

Magyar az anyanyelvem, a többi másodlagos plusz. Többnyire magyar iskolákba jártam, otthon is így beszélünk és magyarul álmodom. Vannak persze szlovák barátaim, a párom is szlovák.

You speak more languages perfectly. Which of these do you use while you are talking with friends and your family?

Hungarian, of course, that’s my mother tongue.

Hogy kerültél Londonba és miért pont oda költöztél? Tíz évvel ezelőtt gondoltad volna, hogy ott fogsz élni?

Annó a legjobb barátnőm jött ide nyárra, én is csatlakoztam, és azóta London mindig visszahívott. Legutóbb is csak nyárra jöttem, aztán itt maradtam az egyetem miatt.

Why London? Have you ever planned living there?

My best friend was going there once for the summer and I joined her. Ever since then London has always been calling me back.

Szerinted van különbség a magyar és az angol mentalitás között?

A legnagyobb különbség talán a szenvedély. Az angolokkal szemben mi olyan ‘ízesek’ vagyunk, őszintébbek és hevesebbek.

What do you think is the difference between Hungarian and British mentality?

I would say passion. British people mostly play it cool, while we, Hungarians have this certain virtue of ours.

Szerinted a divat és dizájn tekintetében mennyire vagyunk elmaradva idehaza?

A dizájnt és divatot a környezetével együtt szeretem értelmezni. Semmiképpen sem vagyunk elmaradva. Máshol járunk, az igaz, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy kevesebbek lennénk. Ez a mi fejlődésünk, a magunk módján, épp ettől vagyunk mások, különlegesek. A magyarok mindig is ottvoltak/vannak a kreatív szférában és jó dolgokat alkotunk.

Do you think Hungarian fashion and design need a bit „refreshment”?

When I look at design and fashion I like to observe it within context. Hungarian creativity has always been out there, and it is revolving in its own way. Certainly there are some differences in comparison to Western countries, but that is not a disadvantage. It just gives it a special touch and vibe that distinguishes Hungarian design & fashion from the rest available on the market.

Hogyan jutott eszedbe, hogy blogot vezess és miért pont a divat, dizájn irányzatot választottad?

A blogot az egyetem elvégzése után indítottam, kellet egy kis extra kreativitás. A tematika adott volt, hiszen enteriőr dizájnerként a munkám is összefonódik mindkettővel, így azt csinálhatom, amit szeretek.

12

Why did you start to write a blog, and why did you choose fashion and design theme?

I started my blog after finishing university, as I felt that I needed some extra creativity in my life. The topic was basically given, as design & fashion have both been my passion.

Mesélj egy kicsit a metrodizájnról és a pánikbetegségről. Hogyan fonódik össze ez a két fogalom a te életedben?

A Metrodizájn a blogom része, célja bemutatni a londoni metróállomások dizájn aspektusait. A pánikbetegség már évek óta jelen van az életemben és mivel a metrózás ebből a szempontból olykor megnehezíti a dolgokat, úgy gondoltam, hogy a Metrodizájnon keresztül a félelmemmel is szembenézek.

Tell me something about the metrodesign and your panic disease. How do these cohere in your life?

Metrodesign is part of my blog – the goal is to travel to each and every London underground station, taking images there, showcasing design elements, while fighting the panic disorder. This I’ve been having for a long time, and travelling by the tube is sometimes a hard part for me, so I thought through the Metrodesign travels I can face my fear.

Van-e olyan ember, akiről úgy tartod, hogy insipál, inspirált téged a tevékenységed során?

A csodálatos családom, barátaim és az anya természet – nála jobb dizájner nem is létezik!

Who motivates and inspires you?

My beautiful family and friends and Mother Nature, who is the biggest designer ever!

Ki volt az a híres személyiség, akivel a blogod által találkozhattál és nagyon nagy benyomást gyakorolt rád?

[caption id="attachment_6282" align="alignright" width="225"]1017270_10151589935039733_1775828734_n David Gandy, D&G modellel[/caption]

Festytől nagyon sokat tanultam, hatalmas elszántság és kitartás van benne, mindenből igyekszik a maximumot kihozni.

Do you have any celebrity friends? Someone who influences your life and work?

I don’t like the word celebrity, that’s a very relative notion with a thin line. I do have some friends who are well-known, such as Festy and Maxo Sramek.

Van-e olyan márka, vagy termék, amit különösen szeretsz és a hétköznapjaidban is gyakran előkerül?

A L’oreal szempillaspirálom ilyen. Ezen kivül megint csak a londoni metrót említeném, mint ‘terméket’, amit minden nap használok. Amennyire utálom, annyira szeretem is. Fantasztikus rendszer, dizájn, a maga kis titkaival és építészeti csodáival.

Do you have a favourite brand or product you extremely like and use during your daily life?

Well, I love my L’oreal mascara, the Telescope one. Other than that, I’d say the London underground - I love it as much as I hate it, it’s a fabulous “product” I use every day. :)

 

[caption id="attachment_6285" align="alignleft" width="225"]12388_463456603741414_467712913_n Festyvel fotózgatás közben[/caption]

A magyar stylistok, bloggerek közül kivel tartod a kapcsolatot, és kit neveznél közülük a barátodnak is?

Ezen a listán mindenképpen ottvan Festy, aztán Zsuzska a Cupcake&Pearls-ből, Chaby a Smizedivat-ból és Livi, a Liv’s Visage-tól, aki egy szlovákiai magyar sminkművész.

 

Are you in contact with Hungarian bloggers or stylists? Can you name some of them as your friends?

I am in contact with Festy, Zsuzska at Cupcake& Pearls, Chaby at Smizedivat and Livi at Liv’s Visage, who is a Hungarian make-up artist from Slovakia.

Végezetül áruld el nekünk, hogy a modernkor írópalántái, valamint dizájnerei számára szerinted valós kitörési lehetőség, ha blogba kezdenek? Mit kell tenni a sikerért? Hogyan érted el azt, ahol ma tartasz?

Számomra a blog inkább egy online napló, portfólió, egy inspirációs eszköz, amin keresztül professzionálisan és belsőleg is fejlődhetek. Manapság már divatos a bloggerkedés, sokan koncepció, illetve mondandó nélkül csinálják, mert azt gondolják, hogy az a menő. Volt, hogy velem is elszaladt a ló, de szerencsére visszataláltam az utamra. Rengeteg munka van benne: őszinteség, igazi elkötelezettség és szeretet nélkül nem is lehet csinálni. Emellett egy kis humor is jól jön.

What about unknown writers and designers? Do you think writing a blog is a good way to achieve their goals? What is the secret of success? What was your breakthrough?

Writing a blog is always a good thing, however it seems that nowadays everyone is a blogger. For me it is more of an online portfolio and diary, than trying to become a “celebrity”, whatever that involves. It’s good for giving and receiving inspiration, networking and of course for both professional and inner development. It’s important to have a message/concept and to keep on doing – people wouldn’t believe how much work and energy is maintaining a blog.

Oldalunk nevében is köszönöm az interjút Annamarinak, remélem, a lelkesedése és kreativitása továbbra is töretlen marad! Nektek pedig köszönjük az olvasást, bízom benne, hogy ti is olyan izgalmasnak és érdekesnek találtátok ezt a beszélgetést, illetve Anami blogját, ahogy én! 

Thank you for the interview to Annamari. I hope to remain her enthusiasm and creativity! And thank you for the reading too. I trust to like this conversation and you deem interesting and exciting like me!

By: Szilágyi Heléna & Zöllner Ági

¤¤¤

Ha tetszik az oldal és amit olvashattok, goldenblog fejléc Facebook

kérlek támogass minket egy szavazattal a

Goldenblog 2013 versenyen! Megtaláltok

minket az “Ego” kategóriában!

If you like our website and this article,

please, give us a vote in the

Goldenblog 2013's competition! You find

us in the "Ego" category!

http://goldenblog.hu/szavazas.aspx?bId=4575#_=_

süti beállítások módosítása