Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Szép volt Beckham!

2013. május 21. - Tágrazártszemmel

Kapbeckham_4csolatom a focival zérónak is mondható. Ezen kijelentés alól kivételt képeznek a vb-k és Békám rajongása a futball világa felé, melynek köszönhetően már tudom, hogy mi a les, szöglet, bedobás. Drukkolás szempontjából mindig az aktuálisan szimpatikusabb csapatnak szurkolok, vagy annak aki éppen vesztésre áll. A tippmixen valamilyen csoda folytán egyszer nyertem is, de ez betudható a kezdők szerencséjének. Nagyság rendileg ennyinek mondható az egészséges érdeklődésem a témáról.

 

Mikor Béka tegnap hazahozta a nemzeti sport friss példányát, megakadt a szemem a következő cím szalagon: Ennyi volt. David Beckham bejelentette, hogy az idény végén visszavonul.

 

Szerintem ez a cikk ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Nincs olyan ember a földön aki ne ismerné legalább hírből Beckham bácsit. Valaki a pletyka lapokból, mások a pályafutása miatt, míg sok Nő és titokban néhány Pasi sármos mosolyát és izmos hátsóját csodálják egy sóhaj kíséretében az aktuális alsógatya reklámjában. 

 

Kicsit utánajártam a témának, és megdöbbentem mi mindent tett le focistaként Beckham az asztalra, vagyis a kapuba. 21 év alatt 115 válogatott és több mint 700 klub meccs. Egyetlen angolként négy különböző országban lett bajnok. Az sem elhanyagolható tény, hogy bevétele a nevének köszönhetően éves szinten 46 millió dollár.  

 

Felesége Victoria Beckham 1999 júliusa óta áll mellette. Privát véleményem szerint Victoria kissé túlzásba vitte a plasztikai sebészek által nyújtott szolgáltatásokat, és átesett a ló túloldalára, de ügyesen kompenzálta saját divat kollekciójával, és gondosan megtervezett és felépített boldog család "fílingjével" amiben négy gyereket nevelnek, neveltet a gondos személyzettel.Különösebb botrány nem kísérte családi életüket, szépen éldegélnek.

 

david-beckham-hair-2012-13Beckham sem maradhatott ki a trend képviselői közül, hiszen szőke sörényét hol ló farokban, hol rövidebben bezselézve, profin belőve, olykor pár mm-esen villantotta meg, amit felnőtt rajongók ezrei, de főként a gyerekek utánoztak. Becsületére legyen mondva, hogy a jótékonyságból is szépen kiveszi a részét. Az UNICEF jószolgálati nagyköveteként szerepelt az AIDS elleni kampányban, de benne van a Malária ellen küzdő non profit szervezetben is. Amerikai szereplése idején gyakran vett részt az MLS WORKS jótékonysági munkájában. Reklámjai (üdítő, parfüm, alsó naci és még amiről nem tudok) plusz bevételt hoz neki a konyhára, amiből reméljük továbbra is bőkezűen adakozik a rászorulóknak.

 

A filmeseket is megihlette élete pályája, szabadrúgás góljai, ennek volt az egyik példája a „Csavard be, mint Beckham”. A film nem az angol futballistáról szól, hanem egy második generációs bevándorló indiai lányról Angliában, akinek minden vágya, hogy labdarúgó legyen. A vígjáték 2002-ben készült, és megosztja a nézőket, hiszen éppen annyian szeretik, mint amennyien nem, de azért a címe szinte beleégett a köztudatba

 

Nos most, hogy kibulvároztam magam, jöhetnek a fociban elért érdemei, amik hozzá nem értőként is  elismerést váltottak ki belőlem. Azon határozottan jót mosolyogtam, hogy George Best, a Manchesteri klublegenda több mint egy évtizeddel ezelőtt így jellemezte utódját, Beckhamet:

 

"Nem tud ballal rúgni, nem tud fejelni, nem tud becsúszni, nem lő sok gólt, ezt leszámítva rendben van" 

 

Sokak kedvence a Manchester Unitedben kezdte el profi karrierjét, ahol hat bajnoki címet, és egy Bajnokok Ligáját nyert. Ezt követte a Real Madrid , a Los Angeles Galaxy, kölcsön játékos volt a Milan-nál, és végül a Paris Saint-Germain csapatánál egy újabb bajnoki cím után bejelentette visszavonulását. A száraz statisztikai adatokat, hogy hol mennyi gólt ki ellen, és milyen formában, melyik félidőben, vagy hányadik perc hosszabbításban lőtt azt kihagynám. Számomra érdekesebbek a nagy pillanatai, ami emlékezetessé tették játékát. A kihagyott 11-es amikor szegénykém, mert megsajnáltam, Portugália ellen 2004-ben a negyeddöntőben olyan luftot rúgott, hogy a labda méterekkel szállt el a kaputól, és csak porzott a föld utána. Persze több alkalommal mentette meg, vezette dicsőségre csapatát, mint nem, de az emberek gyarlók, és több esetben róják fel a vétett hibákat, mint érdemeinket. Így meg sem lep az a cikk ami felhívja b. figyelmünket az 1998-as vb-nyolcad döntőre, mikor is hősünk ellen szabálytalankodott egy argentin  Diego Simeone akit Backhem bácsi meg is rúgott. A bíró kiállította, a meccset elvesztették a tizenegyeseknél, majd a Sun című lap másnap a következő címmel tudósított: " Tíz hős és egy hülye gyerek" 

 

Nos akiről ilyen méltatlanul írtak a következő sikereket tudhatja magáénak:

 

Bajnokok Ligája győztes (1999)

Interkontinentális- Kupa győztes (1999)

 

6x angol bajnok (1996,1997,1999,2000,2001,2003)

 

2x FA-kupa győztes (1996,1999)

 

4x angol Szuperkupa győztes (1993,1994,1996,1997)

 

spanyol bajnok (2007)

 

spanyol Szuperkupa győztes (2003)

 

2x MLS bajnok (2011,2012)

 

francia bajnok (2013)

Ehhez már csak egy dolgot tudok hozzátenni:  Szép volt Beckham, köszönjük!

 

süti beállítások módosítása