Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

DVD ajánló - Skyfall

2013. március 11. - Tágrazártszemmel

Skyfall-skyfall-33155680-1920-1200

A megszokott akciófilmekhez képest is szokatlanul sűrű bevetéssel indít az új Bond film, a Skyfall. Olyan mintha a Mission Impossible 4 a 95. percével kezdődne. Egymást érik az üldözéses és lövöldözős jelenetek, a 007-es ügynök végül egy vonatra ugrat motorral, majd lelövik, vízbe zuhan, és bejelentik, hogy James Bond (Daniel Craig) meghalt. Mindez a főcím előtt.

Ez már a 23. brit titkosügynök-film, amit Ian Fleming regényei főhőséről készítettek. A hatodik színész játssza vásznon a 007-est 1962 óta, de most tértek el legjobban a megszokott recepttől. Az eddigi Bond-filmek az egzotikus tájakon játszódó kalandos – vicces – dugós kémfilmek voltak mókás kütyükkel, 30 percben elővezetett hihetetlen megmenekülésekkel ötezer méter magasban, hátborzongató párbeszédekkel, dögös nőkkel és szívdöglesztően elegáns főszereplővel. Bár most is van a filmben szmokingos verekedős és csajozós jelenet, sőt a vodka-martinit is rázva kapja, nem keverve, és a kütyü-ellátmányozó Q (Ben Whishaw) is megjelenik, de jó pár dologban újított a Skyfall.

Először is, a főszereplő szuperügynök most először testileg-lelkileg összeomlik, miután meglövik. Megtörve érkezik vissza Nagy-Britanniába. Most ráadásul M-nek, a titkosszolgálat igazgatójának (Judi Dench) is megkérdőjelezték a szakmai tekintélyét: az első tíz percben ellopják embereitől a terrorszervezetekbe beépült ügynökök listáját, majd az MI6 központját is bombatámadás éri. Megtépázott páros indul neki a film két órájának.

Másodszor: Kerülték az eddigi, végső csatára felépítkező szigorú történetvezetést, helyette az akciók füzérszerűen következnek egymásból: az isztambuli bazár tetején végrehajtott üldözéstől a sanghaji toronyház-leszámoláson át minden akciójelenet külön is élvezhető lenne. Majd aztán a film felénél megjelenik az eddig legjobban megírt, életszerű motivációkkal ellátott gonosz, Silva (Javier Bardem) és új irányt ad a történetnek a kiszámíthatatlan vég felé.

Harmadszor: M elég gyakran hangoztatja, hogy Bond-dal együtt őskövületnek kezdenek számítani, ezért aggódhatunk, hogy a két titkos ügynök elég lesz-e a győzelemhez.

Bár a finálét egyszerű eszközökkel rendezik le, mégis az operatőrnek, Roger Deakinsnek és az Imax-szélesvászonnak köszönhetően, az eddigi leglátványosabb lezárást kapjuk.

http://youtu.be/48YivJooQRo
gugli

süti beállítások módosítása