Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Divat - Tavaszi gardróbfrissítés

2013. február 21. - Tágrazártszemmel

probajpgAmennyiben hihetünk az időjósoknak lassan beköszönt a tavasz. A téli ruháinkat újra visszapakoljuk a gardróbba, míg a tavaszi darabok újra elővesszük.

Érdemes ilyenkor felfrissíteni ruhatárunkat, beszerezni néhány új darabot, és azokat, amiket már úgysem vennénk fel elajándékozni, vagy esetleg feldobni valami új dekor anyaggal. Célszerű ilyenkor kicsit a neten böngészni, hogy meg tudjuk milyen színek, formák és új anyagok lesznek tavasszal divatosak. Egyet viszont sose felejtsünk el! Sohasem az divatos, aki tetőtől talpig a legújabb trend szerint öltözködik, és aki a legdrágább ruhadarabot veszi meg, hanem az, aki stílusosan van felöltözve és tudja azokat a darabokat kombinálni, amije van. Természetesen az aktuális trendből csemegézhetünk, és a hozzánk illő darabokat be is szerezhetjük, de figyeljük oda arra, hogy az, ami trendi, és ami a próbababán jól mutat nem biztos rajtunk is jól fog. Ugyan ez a helyzet a színekkel, a mintákkal, stb. Emellett fontos, hogy azt is figyelembe vegyük, hogy mennyi időt töltünk munkahelyünkön, bulizás közben, stb. hogy ez alapján vásároljunk, aki például napi tíz, tizenkét órát tölt egy irodában, heti öt, hat napot, az ne vegyen tíz darab szabadidő ruhát és csak egy öltönyt vagy kosztümöt, de fordítva is igaz. Amennyiben már beköszönt a jó idő, próbáljuk elfelejteni a fekete, barna, őszi-téli komor színeket.

gardrob

Néhány hasznos tipp:

1. Készíts fotót, ha bizonytalan vagy Abban az esetben, ha nem tudsz dönteni egy ruhadarabról, vedd fel és készíts róla képet. Másképp fogod látni, mint ha csak a kezedben fognád. Lehet később már tudni fogod, hogy fel tudod-e használni vagy sem. Ha így sem tudod, biztosan van a környezetedben olyan, aki jobban ért a divattanácsadáshoz.

2. Adományozz! Természetesen nem mindent, csak azokat, amiket az elmúlt két, három évben nem vettél fel. Amit eddig nem vettél fel azt biztosan ezután sem fogod.

3. Rendszerezd, ismérvek alapján Ezt a megoldást sokan alkalmazzák. Olyankor jön, jól amikor éppen keresünk kifejezetten egy ruhadarabot. Próbáljuk ruháinkat színek, alsó, felsőruházat, fehérnemű, stb. alapján külön tárolni. Sokkal praktikusabb így.

4. Egy ki, egy be Megoldás lehet az állandó helyhiányra, hogy amennyiben valami újat vásárolunk, akkor intsünk búcsút egy réginek. Így folyamatos frissítés alatt tartjuk a ruhatárunkat, és megtanulunk érzelmileg is elszakadni tőlük. Mert néha muszáj. Sokan azt mondják egy elajándékozott, vagy kidobott ruhadarabot biztos, hogy egy újat fog bevonzani.

5. Maradjon, egy üres polc
Mindig jól jön egy új üres polc. Tavasszal is sokszor találkozhatunk akciókkal, ilyenkor nem sokan tudunk neki ellen állni. Ilyenkor az új darabokat külön tudjuk tárolni. Így biztosan fel is vesszük őket, és nem kerülnek be a régi darabok közé, ahol talán elvesznek.

Szővérffy Szabolcs

divattervező

süti beállítások módosítása