Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

A Dívány - Drogok

2013. február 10. - Tágrazártszemmel

a dívány2

Ha azt mondom drog, mindenkinek hasonló dolgok jutnak eszébe: a különböző porok, tabletták, bélyegek, természetes anyagok, folyadékok. Már nem annyira ijesztő ez a szó számunkra, hiszen együtt élünk vele, ki így ki úgy. Valaki soha nem próbált még ki módosítószereket, de valószínű, hogy találkozott már vele valamilyen módon.

El kell ismernünk, hogy nem tudunk nélkülük élni. A szenvedélyünkké vált, mert kirepítenek abból a világból, amiben annyira nehezen találjuk a helyünket. Menekülés ez. A valóság elöl.
De milyen valóság elöl menekülünk? És miért is?
Minden drog ideiglenesen egy olyan állapotba visz minket, ahol elfelejthetjük a problémákat, amik bennünk vannak vagy körülvesznek.

A drog egy gyors és könnyű megoldás arra, hogy egy olyan érzést adjon, amire egyébként talán mindannyian vágynánk. Felszabadulunk, megszűnnek a gondolatok, megszűnik a szürke valóság, egy emelkedett állapotba kerülünk, amilyenbe sokan egyébként akár meditáció során is el tudnak jutni.
A drognak viszont van egy kellemetlen tulajdonsága: függőséget okoz.
Sokan észre sem veszik, hogy függők:
Társ, kapcsolat, szex, munka, szerencsejáték, eszme stb. függők.
Mert – és itt érkeztünk el a lényeghez - a drog nem csak a marihuána vagy a kokain lehet.

Múlt héten beszéltem a különböző kapcsolati formákról, amikben manapság bennragadunkdrog02.

A férfi, aki szinte már kényszeresen mindig különböző nőkkel akar szexelni, keresi a boldogságát a nők lába között, de gondosan ügyel arra, hogy érzelem senkihez se kösse, mert akkor megnövekedik a sérülés veszélye. És azt egy kőkemény alfahím nem szenvedheti el.
Vannak azok ugye, akik már érzelmileg is belemennek a kapcsolatokba, de nem hagynak maguknak szünetet, ahogy az egyik végetér, már rögtön jöhet is a következő.
Aztán nézzük azokat, akik egyvalaki mellett tartanak ki szakadatlanul, még akkor is, mikor már nem kéne. Kapaszkodnak reménytelenül a biztonságosba.

Ez kérem szépen, mind függőség. Ahogy említettem már korábban is, kapcsolat-függőség.

De csakhogy ne ragadjunk le egy dolognál, nézzük csak milyen drogok is vannak még:

Biztosan láttunk, hallottunk olyan személyeket, akik fanatikusan hirdetnek egy eszmét, mindegy mi az, legyen vallási, spirituális, tudományos, politikai, amikor már csak ebben tudnak gondolkodni, semmi mást nem fogadnak el, betegesen csak aszerint élnek, és akár annak nevében még ölnek is..

A munka is lehet egyfajta drog, ha abba menekülsz ahelyett, hogy valami mást csinálnál. Inkább vállalsz még plusz feladatokat, csak hogy késleltesd a hazaindulást.

drog Szóval sokféle drog létezik, ez persze egyénfüggő is. A lényeg, hogy menekülsz valamiből valamibe. A gond viszont azzal van, mikor nem bírunk ezekről leállni és csak egyre távolabb visznek minket saját magunktól.
Mindegy mi a drogod. Mindegyik tönkreteszi a lelkedet is és a testedet is, csak különböző intervallumokkal. Míg az elején még élvezetet nyújtottak, örömet, ez átfordul beteges, káros szenvedéllyé, amivel elterelhetjük a figyelmet magunkról, de mindig űrt hagynak bennünk, nem pedig teljességet.
Ez egy drogos ismérve.

A szer csak ideiglenes pótlást nyújt, és mindig csak egyre több és több kell belőle, aztán képtelen leszel vele leállni. A köztes időt csak az tudja elviselhetővé tenni, hogy alig várod, míg az újabb adagot megkapod. A lelki egyensúly helyett jön a depresszió, agresszió, örökös hiányérzet...
És Te milyen drogot használsz?

Vajay Kitti

 

 

süti beállítások módosítása