Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Heti zenei ajánló

2013. február 05. - Tágrazártszemmel

micmusic

The Idoru - Idoru must be destroyed!

Újra kiadja Fonogram-díjas albumát (Time, 2011) a zenekar, ennek alkalmából pedig két új dal is szerepel a korongon. Az egyikre itt a klip is. A klip, amelyet végzős filmművészetis srácok csináltak és Koblicska Péter Örs rendezte. Meg is látszik, ugyanis az elvontság és a művészi beállítottság csak úgy ömlik a képernyőről. Ezalatt pedig zakatol és száguld a zene, amelyet a zenekar úgy odapakol, hogy arról külön ódát kellene írni. A kőkemény intró és verze után jön a jól megszokott, fülbemászós, felezett refrén, majd a ripít után a kiállásnál jön csak ki igazán, hogy mekkora ökrök a srácok. Nem szeretnék sok poént lelőni, de azért az elején Chuwie hörgése előrevetíti, hogy itt bizony lesznek még csavarok. Egyébként a lemez újragondolásáról a srácok dióhéjban nyilatkoztak a Lángoló Gitároknak:

"Ha már két éven belül másodszorra is odaítélték nekünk a Fonogram-díjat, ráadásul úgy, hogy az előző lemezhez képest öt tagból három új, beleértve az énekest is, akkor kicsit többet ráköltve, új dizájnnal, két új dallal megspékelve, szerzői kiadásban kinyomtuk újra a albumot. A cucc így megfelelően demonstrálja az új felállás három és fél évre visszatekintő művészeti termékét." A Time Special Editiont tehát érdemes mindenkinek beszerezni, mert ingyé' van.

https://www.youtube.com/watch?v=NgXywfjboxg

Have No Clue - Shadows at Sunset

A tavaly megjelent bemutatkozó EP után most itt egy vadonatúj dal, amelyet klippel támogatva bocsátott a rajongók rendelkezésére az esztergomi banda. Egy újabb olyan dallal gazdagodott a magyar, underground zeneipar, amelyből híján van: pörgős, ötletes, darálós pop-punk, amelyet időben adagolt, eltalált "breakdown" szakít félbe. Az idézőjel természetesen azért szükségeltetett, mert össze sem lehet hasonlítani mondjuk egy Attack Attack breakdownjával (ami kitépi az ember szívét és megeteti vele reggelire...), és nem szeretném, hogy kőkemény metal-arcok leharapják a fejem. Szóval vissza ide: az EP-n az énekkel voltak apróbb gondok, de jelentem, a csorba kiköszörültetett, a dal nagyon is élvezhető. Még ilyet!

https://www.youtube.com/watch?v=vqBuGkVb-IU

Bring Me The Horizon - Shadow Moses

A múltkor megismert dalra videót is forgatott a zenekar, ami nem volt éppen egy nyerő ötlet. Mármint a videó az volt, a megvalósítás...ott vannak a gondok. Ha hajlamos az ember az epilepsziára vagy könnyen megfordul a gyomra a helyén egy kis busz avagy hajóúttól, akkor nagyon messzire kerülje ezt a klipet, ugyanis ez a kamermozgás valami elképesztően szörnyű. Mondjuk még mindig egy fokkal jobb, mint a Converge 10.000 váltása 2 perc alatt, de azért az Offspring Days go by-ának szinjét simán elérte minuszban. Pedig ezek a lassított képek a fáklyákkal egészen jók is lehettek volna. Kár. De legalább a zene jó, az pedig mindenképpen pozitív, hogy az új albumot (Sempiternal, 2013. április 29.) majd hallgatni kell, nem pedig nézni...

 

https://www.youtube.com/watch?v=-k9qDxyxS3s

 

Jam

süti beállítások módosítása