Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Variációk egy témára – Miért maradt el végül a világvége?

2012. december 25. - Tágrazártszemmel

1. Keresztény-verzió

– Fiam, ébredj, jelenésed van! – hallatszott messziről az Úr hangja. Már megint meddig alszik ez a kölyök? Hiszen jól tudja, hogy milyen történelmi jelentősége van a mai napnak a világ számára. Ráadásul ő az egyik főszereplő! Az eszem megáll! –  Jéééééézus! – Elérvén fia szobájához olyan egetverő dörömbölésbe kezdett,Atya-Fiú-Szentlélek hogy majd’ szétszakította az ajtót.

– Azonnal nyisd ki, nem mondom még egyszer!

Kisvártatva motoszkálást, csörömpölést, átkozódást hallott, majd kinyílt az ajtó, és az Atya szembetalálta magát a Fiúval. Első ránézésre Jézus leginkább a mosott szarra hasonlított, ám erőt vett magán, és megpróbált úgy tenni, mint aki „tök jól van”. Apját azonban nem verhette át.

– Azt a leborult szivarvégit, hát te meg hogy nézel ki? – kiáltotta az Úr.

– Hát, csak egy kis elő-születésnapi bulit tartottunk, apa – mosolygott rá bambán Jézus.

– Pont most, amikor készülünk a világvégére? Még a majákkal is leegyeztettük a napot!!! Ők a díszvendégek! Hogy tehetted ezt? Ez az egész sárgolyó a világvégét várja, erre az én kisfiam tivornyázik!!!! Szégyellheted…. – a szoba mélyéről borgőzös hortyogás hangzott fel. Az Úr belépett a szobába, és majd’ leesett az álla. Szanaszét dobált üvegek és szétszórt konfettik között az Apokalipszis négy lovasát pillantotta meg. – Ez.. ez… ez meg mi a franc? – Most már tajtékzott a dühtől.

– Ne csináld már, Fater! Csak kicsit jól éreztük magunkat. A srácok is bulizni szerettek volna, így aztán….

– Na, nekem ebből elegem van! – ordította az Úr. Neked ma frissen, fitten kellett volna megjelenned a Földön, ezekről itt nem is beszélve – intett a lovasok felé. Enélkül nem lehet világvége!

– De Fater, miért olyan sürgős, hogy pont most legyen a világvége? Gondolj bele, ahogy manapság a Földön állnak a dolgok, elintézik ezt maguk az emberek. Miért te fáradnál ezzel? – kérdezte bölcsen Jézus.

– De hát… – kezdte az Atya, de aztán némi gondolkozás után rájött, hogy a Fiúnak bizony igaza van. Amilyen életvitelt folytatnak ezek odalent manapság, neki a kisujját sem kell mozdítania, hamarosan úgyis mindennek vége. Ezek az oktalanok saját magukat pusztítják el, és észre sem veszik – gondolta szomorúan.

– Jól van, fiam – enyhült meg végül –, világvége bizonytalan időre elnapolva. Azt hiszem, inkább csapunk egy nagy bulit a majákkal! Van kedved csatlakozni? Végül is, hamarosoan születésnapod lesz.

2. Barátok közt-verzió

– Hogy te mennyire aljas vagy! Egyszerűen rosszul vagyok tőled! – támadta le Claudia Miklóst az udvaron.

Berényi enyhe grimaszt vágott, majd sógornője felé fordult.

– Neked is jó estét, kedves Claudia! – köszöntötte a nagysasszonyt kaján vigyorral az arcán.

– Te nekem itt ne jópofizzál, tudom, hogy te tehetsz mindenről!

– Mégis mit követtem el már megint? – adta az ártatlant unott képpel a minden hájjal megkent Miki.

- Tudod te azt nagyon jól! Te tehetsz róla, hogy elmarad a világvége! Nem tudom, hogy csináltad, de abban biztos lehetsz, hogy kiderítem! Ezt nem úszod meg szárazon! – szikrázott Claudia szeme.

Miki és Claudia– Ne húzd fel magad, Claudia! Tudod, még megbolondul a peacemakered – mosolygott rá pimaszul Miklós. – Egyébként nem tudom, miről beszélsz.

– Dehogynem tudod! Előre kiterveltél mindent, hogy lejárass mások előtt. Tudtad, hogy hatalmas partit szervezek a világvége alkalmából, amire meghívtam a barátaimat az Operakedvelők Baráti Köréből. Csupa elegáns, kifinomult hölgy és úr. Persze te nyilván nem tudod, mit jelent ez a szó. Most mit mondok nekik?

– Ááá, hogy te a világvégére gondolsz? Hát arról sajnos le kell mondanod, kedves Claudia.

– Igen, azt vettem észre. Most már csak egyet árulj el nekem: miért tetted, te gazember?

– Nagyon egyszerű az ok – komorodott el Miklós. – Ha hagyom, hogy a világvége bekövetkezzen, sosem tudok bosszút állni Attilán.

– Te beteg vagy! Miért nem hagyod végre békén őt és Nórát? Mit akarsz ezzel elérni?

– Jól figyelj, Claudia! Tudok Attila kis titkáról! Tudom, hogy viszonya van Julival!

– Na, ez aztán már tényleg túlzás! Honnan szeded ezt a sületlenséget? – kérdezte felháborodva Claudia.

– Ugyan, ugyan, Claudia. Ez a színtiszta igazság. Ezt éppolyan jól tudod, mint én, hiszen a lányodról van szó.

– Nevetséges a feltételezésed.

– Nem, nem az. Bár egyelőre még nincs elegendő bizonyítékom az ellen a mocsok ellen. De megszerzem, és akkor Attila úgy repül majd, hogy a lába nem éri a földet. És végre András szemét is felnyitom majd, kit is vett feleségül.

– Szánalmas vagy – gúnyolódott rajta a nagysasszony.

– Mondhatsz te bármit, tudom, amit tudok. Viszont ha most nem haragszol, fontos elintéznivalóm van még ma este – zárta le a beszélgetést Miki, otthagyva az udvaron az elképedt Claudiát.

3. RTL Klub-verzió

2012. december 16. este 22.00 óra

– Kedves nézőink! Az X-Faktor tehát a mai nappal véget ért, ám van még egy meglepetésünk Önök számára! – üvölti a mikrofonba Ördög Nóra. – Mint bizonyára tudják, december 21-ére ígérik a jóslatok a világvégét. Az RTL Klubnak – és természetesen Önöknek – azonban most lehetősége nyílik arra, hogy változtasson ezen. Felvettük ugyanis a kapcsolatot a maja civilizációval, és egyezséget kötöttünk velük. Az elkövetkezendő öt napban az Önök kezében van a világ sorsa! Önöknek módjukban áll szavazni arról, hogy bekövetkezzen-e a világvége vagy se.  Ha Önök úgy gondolják, hogy itt az ideje, hogy megsemmisüljön a világ, küldjék az IGEN szót a 06-90-123-4567-es telefonszámra, vagy hívják a 8901-es számot, és a sípszó után nyomják meg a # gombot. Ha azonban azt szeretnék, hogy továbbra is legyen élet bolygónkon, akkor a NEM szót küldjék telefonszámunkra, és a sípszó után a 0-ás gombot nyomják meg! Ne feledjék, minden szavazat számít! Egy telefonszámról több szavazat is leadható! Lehet, hogy éppen Ön az, akinek a szavazata eldönti a világ sorsát! A kérdés tehát: Legyen vége a világnak? Hűséges szavazóink között értékes ajándékokat sorsolunk ki. Megmutatjuk, mit:

(Reklámhang):

Szavazóink között kisorsolunk egy két hetes, kétszemélyes, mexikói üdülést all inclusive ellátással a Best Reisen jóvoltából; egy Apokalipszis most stratégiai társasjátékot a Gulliver Toys jóvoltából, és a nyertesé a Maja, a méhecske DVD-kollekció az Select 86 jóvoltából.

– Láthatták, hallhatták tehát, hogy érdemes telefonálni, érdemes SMS-t küldeni, mert nem csupán a világ sorsát dönthetik el, de igazán fantasztikus ajándékokat is nyerhetnek. – üvölti ismét Nóri. – Ne feledjék, jövő hét péntekig, azaz december 21-éig lehet szavazni, este 22.00 óráig. Mi nem sokkal korábban jelentkezünk a stúdióból, és a megadott időpontban ismertetjük az eredményt. A szavazás állását nyomon követhetik a www.rtlklub.hu/majavilagvege weboldalunkon. Viszontlátásra!

2012. december 21. este 22.00 óra

– Megszületett a végeredmény – mondja színpadiasan Nóri. A kezemben lévő borítékban az Önök döntése található arra vonatkozólag, hogy legyen-e világvége vagy sem. Rengeteg szavazat érkezett, nagyon sokan részesei akartak lenni egy ilyen fontos döntésnek. (…) Mindjárt kiderül tehát, lesz-e világvége 2012-ben vagyÖrdög Nóra sem…

 (Irdatlan hosszú hatásszünet, paráztatós zene… majd Nóri kinyitja a borítékot.)

– A világ lakosságának nagy része tehát úgy döntött, hogy… NE LEGYEN 2012-BEN VILÁGVÉGE!!!! – ordít az aktfotós felesége.

(Mindenki ujjong, őrjöng, boldog, bárgyún vigyorog, konfetti-eső hull a színpadra.)

– Köszönjük szépen minden kedves nézőnknek, aki szavazott, és döntésével megmentette a világot, megmentette a bolygót! Mi most elköszönünk, de találkozunk januárban! A nyertes nevét honlapunkon olvashatják, ahol további információkat is olvashatnak a különféle világvége-elméletekről! További kellemes estét Önöknek! Viszontlátásra!

Penny Wise

süti beállítások módosítása