Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Vettel vált Alonso üldözőjévé

2012. szeptember 28. - Tágrazártszemmel

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Forma-1 egyetlen éjszakai versenyét, a Szingapúri Nagydíjat. Ez sorrendben az idei tizennegyedik verseny volt, igazi villanyfényes futam, amelyen Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Mark Webber és Lewis Hamilton is egyedi tervezésű bukósisakkal indult. A cél az volt, hogy minél jobban csillogjon-villogjon a fejfedő a reá vetülő 1500 lámpa fényében. Hiába, még egy Forma-1-es pilóta is lehet hiú. Természetesen ennél izgalmasabb események is történtek a verseny alatt, amely a szurkolók legnagyobb örömére ismét nem volt eseménytelen.

Tény és való, kissé unalmasnak indult a futam; a pole pozícióból Lewis Hamilton indult, őt követte Pastor Maldonado, Sebastian Vettel, Jenson Button és a vb-éllovas Fernando Alonso. A pilóták sokáig csak köröztek a pályán, és nem történt semmi említésre méltó. Lewis Hamiltonnal – aki addig a világbajnokság éllovasát, Fernando Alonsót követte az egyéni pontversenyben – a 23. körben kibabrált a technika ördöge. Meghibásodott a váltója, és ennek köszönhetően kénytelen volt feladni a versenyt. Ez mintha lavinát indított volna el; egyre másra történtek az események a pályán. A 37. körben Maldonado volt kénytelen feladni a versenyt hidraulikai problémák miatt. Mint a szingapúri versenyeken eddig mindig, ezúttal is szükség volt a Safety Car (biztonsági autó) közbenjárására, méghozzá kétszer is. Első alkalommal a 33. körben, amikor az indiai Narain Karthikeyan volt szíves az autóját a falnak vezetni, másodjára pedig a jó öreg Michael Schumacher volt a ludas, amikor is a 40. körben hátulról beleszaladt Jean-Eric Vergne Torro Rossójába. Ezenkívül láthattunk jó néhány előzést is. Nekem leginkább a Bruno Senna-Felipe Massa incidens tetszett, amikor Senna kis híján felkente honfitársát a falra. Nagyon könnyen csúnya ütközés lehetett volna a vége, ám Massának valami varázslat hatására – no és a reflexeinek köszönhetően – sikerült a pályán tartania az autót. Nem sokkal a futam vége előtt aztán Senna is kénytelen volt feladni a küzdelmet. Mivel a biztonsági autóra kétszer is szükség volt a futam során, ezért a pilóták nem is tudták teljesíteni a 61 körös versenytávot. A szabály szerint ugyanis maximum két óráig körözhetnek a pályán, aztán le kell inteni a futamot.

Bár végül Sebastian Vettel nyerte meg a versenyt, második pedig Button lett, az egyéni pontversenyt vezető kétszeres világbajnok Alonso sem panaszkodhat. Kihullott előle Hamilton, sőt a második rajtkockából induló Maldonado is, így végül a harmadik helyen ért célba. Jelenleg 29 ponttal vezeti a világbajnokságot, közvetlen üldözője így a kétszeres világbajnok Sebastian Vettel lett. Hátra van azonban még hat verseny, amin bármi megtörténhet. Sőt, az ellenkezője is. (Az utolsó keserű pirulát Mark Webbernek kellett lenyelnie, aki a 10. helyen ért célba, amivel egy pontot szerzett. A stewardok azonban utóbb 20 másodperces időbüntetéssel sújtották, amiért a pályán kívül előzte meg a Sauberes Kamui Kobayashit. Úgy elszállt az az egyetlen pontocska, mintha nem is lett volna.)

Penny Wise

süti beállítások módosítása