Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Pozitív gondolkodás

2014. február 06. - Stewie

Sokan sokszor érzik magukat lehangolt állapotban, kicsit depressziósan és a jövőbeli kilátásaikat is sötéten látják. Az érzések mindig negatívak bennük és ettől szomorúak.Think-Positive.jpg

De hogyan lehet ezt megváltoztatni?!
Nagyon egyszerű a megoldás: pozitív gondolkodás!

Ha mindig azon rágod magad, hogy minden rossz körülötted, mindig csak a gondra figyelsz, és azon agyalsz, akkor a negatív érzések egyre csak gyűlnek benned, egyre erősödnek. A probléma helyett a megoldást kell keresned magadban.
El kell terelned a figyelmedet, hogy jó, pozitív dolgokra gondolj és ezek a gondolatok töltsék ki a napodat, nem pedig a negatívak.
Az is megoldás lehet, ha kicsit változtatsz az addig megszokott életeden. Nem mindent, csak be kell iktatni 1-2 olyan tevékenységet, ami boldogabbá tesz. Kis apró dolgok is nagy változásokra képesek. Több időt tölts a barátaiddal vagy menj el kirándulni. A lényeg, hogy érezd jól magad a környezetedben és gondolkodj pozitívan. Ne a probléma hanem a megoldás töltse ki a gondolataid!

"A múltat jobbára a jelen alakítja. Ha az ember kiábrándult és elkeseredett, sötétre színezett gondolkodása csak azokat az eseményeket emeli ki a múltból, melyek igazolják mai elkeseredését. Ám ha igyekszik a tényeket tényekként kezelni; ha nem azt kutatja, mi nem mehet, hanem azt, mi mehet, ha a problémát kérdésként kezeli, mely válaszra vár, nem pedig újabb sorscsapásként; ha a valóság bonyolult közegéből azokat az elemeket lúgozza ki, melyek pozitív tettekbe ötvözhetők – nos, akkor az emlékezete is segíteni fogja ebben. A mélyből azt fogja felhozni a fényre, ami segíti, hogy helyt tudjon állni a mában. Ilyen egyszerű ez. Ilyen egyszerű ez, mert az emberi emlékezés szelektív: sugara mindig arra esik, ami segít igazolni mai látásmódunk helyességét. Ha kétségbeesettek vagyunk, a kétségbeesésünkben segít, ha a megoldásokat keressük, akkor a megoldásokban."

Frank Crane

think-positiver.jpgHa sikerül kizökkentened magad a negatív életvitelből, onnan már csak jobb lehet minden.
De első lépésként a legfontosabb az, hogy ne a negatív érzéseket tápláljuk magunkban. Ezt nem lehet tanulni, ez egy olyan dolog ami mindenkiben megvan, hisz mindenki gondolkozik. Aki képes energiát fektetni abba, hogy borúsan lássa a dolgokat, az képes arra is, hogy mindent a jó oldaláról közelítsen meg, a jó dolgokra figyeljen.



És végül egy elgondolkodtató idézet, mely nagyon igaz mindnyájunkra:

"Egy idős cherokee indián az életről mesélt az
unokájának. . .

Küzdelem zajlik a bensőmben - mondta a fiúnak.
Rettentő harc ez, két farkas vívja egymással.
Az egyik farkas gonosz - ő a harag, irigység, bánat, mohóság, arrogancia, önsajnálat, bűntudat, sértődöttség, kisebbrendűség, hazugságok, önteltség, felsőbbrendűség és ego.

A másik farkas jó - ő az öröm, béke, szeretet, remény, derűs nyugalom, alázat, kedvesség, jóakarat, empátia, nagylelkűség, igazság, együttérzés és hit.
Ugyanez a harc benned is zajlik és mindenki másban is.

Az unoka elgondolkozott egy percre, majd megkérdezte a nagyapját:
- Melyik farkas fog győzni?
- Amelyiket táplálod - válaszolta az idős indián."

süti beállítások módosítása