Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Come back, Brian!

2013. december 01. - Penny Wise

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy autóbalesetben elhunyt Brian Griffin. A Family Guy című amerikai rajzfilmsorozat alkotói ugyanis úgy döntöttek, hogy nincs többé helye az antropo-morf, szókimondó ebnek a népszerű szériában. Az eset nem kicsit döbbentett meg – hiszen én is lelkes rajongója vagyok a Griffin család kalandjainak –, ám érthető módon nem én vagyok az egyetlen, akit felháborított a cinikus, ám igencsak szerethető kutya likvidálása. Az amerikai nézők olyannyira felhúzták magukat a történteken, hogy a Brian élete című rész sugárzása után rögvest pennát – vagy klaviatúrát – ragadtak, és petíció által fogalmazták meg gyászukat, vagyis, hogy hatalmas nagy disznóság történt, de ők azonnal és rögtön követelik vissza Briant a fiktív Quahog városában játszódó történetbe. Az egyik internetes oldalon már nem keve-sebb, mint 25.000 vehemens Family Guy-fan lobbizik a kutyus feltámasztása érdekében. Cél-juk elérése érdekében még a fenyegetőzéstől sem riadtak vissza, hogy aszongya: elpártolnak a sorozattól, ha nem kapják vissza kedvencüket. Igyekezetük egyelőre(?) eredménytelen.

Family Guy.jpg

A széria alkotói azonban fittyet hánynak a rajongók követeléseire, lepkefingnyit sem törődnek vele, hogy Brian a kezdetektől fogva szerves része a Family Guynak, kiírása pedig olyan, mintha például eltűntetnék a South Parkból Cartmant. (Ami a South Parkot illeti, ott amúgy Kenny McCormickot érte az a „megtiszteltetés”, hogy a készítők eltették láb alól, ám ő egy-fajta posztmodern Krisztusként részről-részre „feltámadt”. És ez így ment éveken át, majdnem minden részben, míg az egyik epizódban „végleg” elhalálozott, mivel fárasztó művelet volt folyamatosan „kinyírni”. Némi kihagyás után azonban ismét a South Park főszereplőjévé vált. Azóta csak igen ritkán hal meg.) Brian dies2.jpg
Kennyvel ellentétben azonban Briant senki sem akarja a rajongókon kívül feltámasztani, he-lyette inkább kitalálták, hogy új ebet szőnek a történetbe: Vinnyt! Róla annyit tudni egyéb-ként, hogy nyersebb stílusú lesz Briannél. Hogy mi ezzel a céljuk, fogalmam sincs. Mindez tökéletes példa , hogy miként b**unk el valamit, ami jó, megszokott és elfogadott. Hiszen nyilván az sem volt véletlen, hogy számtalan „különkiadása” készült a sorozatnak Brian és Stewie főszereplésével. Apropó, Stewie! A folyton világuralomra törő, potenciális anyagyil-kos, legkisebb Griffin-ivadék – aki minden „gonoszsága” ellenére a Family Guy legaranyosabb (és sokak szerint a legegyedibb) karaktere – számomra elképzelhetetlen a legjobb barátja nélkül. Ezt pedig a készítőknek is illene belátniuk.
Hiszen tulajdonképpen kik számára is készül a Family Guy? Az alkotóknak vagy a nézőknek? Mert ha az utóbbiaknak, akkor nem ártana figyelembe venni a nézők akaratát, hiszen végső soron belőlük élnek. Máskülönben tényleg el fognak pártolni egyesek (sokak?)a sorozattól; mint ahogy igazából én sem vagyok kíváncsi egy „Briantalanított” Family Guyra. (Alá is írtam a netes petíciót.)

Penny Wise

süti beállítások módosítása