Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Az angyalarcú bosszúálló - Revenge

2013. november 27. - A_Rézi

„Annak, aki ellen vétettek, a valódi elégedettséget az egyik adhatja meg két dolog közül: a teljes megbocsátás, vagy a bosszú. Ez a történet nem a megbocsátásról szól…”

Ezzel a felütéssel kezdődött 2011-ben a Bosszú (Revenge) című fordulatos, krimi elemekben is bővelkedő tévésorozat. Bonyolult, rejtélyes karakterek feszülnek egymásnak, a néző szinte elvész a szövevényes cselekményszálak hálójában, és mindig előbukkan egy már-már elfeledett, meghökkentő titok a múltból. Az izgalom garantált!

revenge-logo.jpg

De lássuk, miről szól valójában a történet:

Emily Thorne egy jómódú, gyönyörű és okos fiatal hölgy. Magabiztosan mozog a felsőbb körökben, több nyelven beszél, megannyi alapítványban végez jótékonysági munkát. Ezért senkinek sem tűnik fel, amikor a milliomosok által közkedvelt Hamptonsban bérel ki egy nyaralót, a dúsgazdag, befolyásos Grayson család szomszédságában. Mintahogy az sem, hogy a szőke szépség megjelenését követően az említett família élete fenekestül felfordul, és botrány követ botrányt. Házasságok, barátságok mennek tönkre, politikusok buknak meg, szörnyű titkok kerülnek napvilágra. Senki sem gyanakszik arra, hogy mindez az angyalarcú szomszédlánynak köszönhető.

Emily ugyanis nem az, akinek mondja magát. Ő valójában Amanda Clarke, az évekkel korábban hírhedtté vált David Clarke lánya. A férfi Graysonéknak dolgozott, akik – elkerülendő a börtönt és a teljes megsemmisülést – hamis bizonyítékok és tanúvallomások alapján bűnbakot csináltak belőle: a nyakába varrták egy utasokkal teli repülőgép felrobbantását. Clarke-ot terroristának bélyegezték és börtönbe zárták, a kislánya, Amanda pedig nevelőszülőkhöz, majd egy gyújtogatást követően javítóintézetbe került. Sokáig még ő maga sem tudta, hogy az apja ártatlan volt – csak a halála után jött rá, a neki írt naplókból. David Clarke jó ember volt, és ártatlan, de rossz emberekben bízott meg, amiért nagy árat kellett fizetnie.

revenge.jpg

Évekkel később Amanda visszatért, hogy „rendezze a számlát”: tisztázza az apja nevét és bosszút álljon azokon, akik tönkretették az életét. Új személyazonosság, dagadó bankszámla, remek kapcsolatok – és már be is jutott a megfelelő körökbe. Szinte senkinek sem kelti fel a figyelmét, hogy az elítélt terrorista házába beköltözött kedves lány, valójában végre hazatért. Csupán régi kutyája, Sammy, és Amanda apjának egykori pártfogoltja, az azóta alaposan meggazdagodott zseniális különc, Nolan Ross ismeri fel. Mindenki másnak ő csak a bájos, kifogástalan viselkedésű, Emily Thorne.

Az álca és a díszlet készen áll – a bosszú pedig, mint tudjuk, hidegen tálalva a legjobb…

 

 

 

Emily elsődleges célja a Grayson család megsemmisítése – anyagilag, erkölcsileg, társadalmilag. A lány pontos, precíz, mindent jó előre eltervezett. Hogy tűzközelben legyen, és bekerüljön a családba, könnyedén magába bolondítja az aranyifjú, irányítható Daniel Graysont, a család szeme fényét. Számolt azzal, hogy az anyakirálynő, Victoria, mindent meg fog tenni, hogy elüldözze őt a fia mellől, számolt azzal, hogy a család feje, Conrad, egy gátlástalan üzletember, mellesleg házasságtörő. Számolt korrupt politikusokkal, írókkal, ügyvédekkel, minden piszkos munkát elintézni kész bizalmi emberekkel. Számolt azzal, hogy nyomozni fognak utána. Kiderített minden titkot és ballépést, amivel keresztbe tehet az ellenségeinek. Csak a saját érzelmeivel nem számolt. Gyerekkori szerelme, Jack Porter azóta is titkon visszavárja a szeretett Amandát, aki viszont, bármennyire is szeretné, nem fedheti fel előtte valódi kilétét – a bosszú elsőbbséget élvez…

Így Amanda Emily marad – és Daniel karján bejut a Grayson család holdudvarába… Nolan Ross pedig hű „fegyverhordozója” lesz, aki önként vállalkozik a feladatra, hogy segítsen tönkretenni azokat, akik az apjaként tisztelt jótevőjét börtönbe záratták. De arra egyikük sem számít, hogy ez mennyi fájdalommal, áldozattal, hazugsággal jár, hányan sérülhetnek meg mindeközben, mennyi titok lappang mélyen a felszín alatt, és, hogy az ügy ezerszer bonyolultabb annál, mintahogy azt Emily korábban képzelte…

revenge_all.jpg

A Bosszú 2011. szeptember 21-én debütált az Egyesült Államokban – immár a harmadik évad van műsoron. Magyarországon eddig két évadot mutattak be, nagy sikerrel: a második évadot szinte az amerikaival egy időben sugározta itthon a tévé. A történet két központi figurája két erős, félelmet nem ismerő, okos nő, akik közt remekül működik a dinamika – az ő harcukban a férfiak csak mellékszereplők lehetnek. Emily Thorne-t a kanadai származású, többszörös Teen Choise Award-jelölt Emily VanCamp játssza, akit a magyar nézők az itthon is futó Everwoodból, illetve a Testvérekből (Brothers&Sisters) ismerhetnek. A legnagyobb név a stáblistán azonban kétségtelenül Madeleine Stowe, aki a ravasz, okos, titokzatos Victoria „királynő”-t alakítja, páratlan eleganciával. Érdekes párhuzam, hogy az ötvenöt évesen is gyönyörű színésznő szerepelt a Késő bosszú (2002), illetve a Revans (1990) című filmekben is – így jelenléte a sorozatban szinte természetesnek tűnik („cím kötelez” alapon mindenképpen). De főbb szerepekben feltűnik még Nick Wechsler (Roswell), Henry Czerny (Tudorok), Connor Paolo (Gossip Girl), valamint Joshua Bowman és Gabriel Mann is.

A sorozat sikerének valószínűleg az lehet a kulcsa, hogy minden egyes epizód olyan meglepő fordulatokat tartogat, ami még tovább árnyalja a szereplők amúgy sem egyszerű jellemét. Mindegyik egy-egy érdekes filozófiai fejtegetéssel kezdődik – mindig az adott rész címe köré központozva, úgy, mint: árulás, bizalom, győzelem, kétszínűség, vallomás, gyász, végzet. Egy idő után a néző úgy érzi, tudja mi fog történni, hogy már pontosan ismeri a karaktereket, semmi sem okozhat neki meglepetést. Aztán kiderül, hogy mégis. Mert mindig van egy újabb csavar, mindig van egy nem várt reakció, a nézőnek pedig leesik az álla, és alig várja a következő részt…

Én is valahogy így vagyok vele. Ha te is szereted a fordulatos, rejtélyekkel teli, bonyolult történeteket, amelyek újra meg újra képesek meglepni, akkor a Bosszú a te sorozatot. Tegyél vele egy próbát!

A_Rézi

süti beállítások módosítása