Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Kapcsolat

2013. július 14. - Tágrazártszemmel

Contact -- PosterA Kapcsolat című film egy 1997-ben készült amerikai tudományos-fantasztikus film, mely semmiképp nem mondható sci-fi-nek. A film egy könyvadaptáció, mely Carl Sagan azonos című regénye alapján készült el. Igazából ez rólunk szól, emberekről. Olyan fontos dolgokat feszeget, melyek körülvesznek minket. Komoly társadalomkritika, hit és tudomány ellentéte valamint felteszi a kérdést, létezik-e élet a földön kívül?! Ha igen, akkor mikor és hogyan veszik fel velünk a kapcsolatot?
Ezek sok embert foglalkoztatnak már elég rég óta. Vannak, akik úgy hiszik, hogy már jártak közöttünk idegenek, csak a kormányok eltitkolják. Van olyan nézet, miszerint évezredekkel ezelőtt meglátogatták őseinket és tanították az embereket, akik Istenként tekintettek rájuk (Egyiptom, Peru). És vannak, akik egyáltalán nem hisznek bennük.
Talán soha nem derül ki mi az igazság.

„- Más bolygókon is élnek emberek?
- Nem tudom… De a világűrt, ilyen kevés emberre, vétek elpocsékolni.”

Ellie Arrowayt (Jodie Foster) már gyerekként elkezdte érdekelni a csillagászat. Idősebb korában arra tette fel az életét, hogy bebizonyítsa, nem vagyunk egyedül az 132452_galeria_kapcsolat_05univerzumban. Fáradhatatlanul kutatja a világegyetemből érkező rádiójeleket, nem törődik azzal, hogy sokan kételkednek munkájában, hogy valaha is ér el valami eredményt, és nem törődik azzal sem, hogy gúnyolódnak rajta. Egy napon azonban a távoli Vega csillag irányából rádióüzenetet fog, melyet rögtön világméretű figyelem övezi. Mindenhonnan érkeznek tudósok, és minden ország részt akar venni a kapcsolatfelvételben. Az üzenetben elrejtett tervrajzok, lehetnek fegyver tervrajzai, ami képes kiirtani az emberiséget vagy egy olyan kapu, melyen keresztül tudnak jönni az üzenet feladói vagy egy utazásra alkalmas szerkezeté. Senki se tudja, mi lehet a tervrajzon, mégis úgy döntenek, hogy megépítik.

„- 400 milliárd csillag van egyedül a mi galaxisunkban. Ha minden millióból csak egynek lennének bolygói, közülük minden egymillióból csak egyen létezne élet és ezek közül minden egymillióból csak egyen volna értelmes élet, akkor is legalább milliónyi civilizáció létezne a világűrben.
- Ilyen kevés emberre, vétek elpocsékolni…”

Contact -- the Machine

Ez a film, ugyan nem fog minket gyökeresen más emberré tenni, de mindenképpen elgondolkoztat majd. Az emberi lét ellentmondásosságáról, a világról, amiben élünk, az önpusztításról, a becsületről, meg efféle mély dolgokról. A hit kérdésébe pedig nem szeretnék személy szerint belemenni, mert sokan sok féle dologban hiszünk, én meg nem akarok senkit sem megbántani.

„A világegyetem elég nagy hely. Nagyobb, mint bármi, amit bárki valaha is megálmodott. Ilyen kevés emberre, vétek elpocsékolni”

http://youtu.be/D7tGBg38rzc

 

gugli

süti beállítások módosítása