Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

A Föld után

2013. július 13. - Tágrazártszemmel

0303c82486d0db1ab2e24bdad7c65f84Nehéz szavakba önteni mindazt, amit ezzel a filmmel kapcsolatban érzek. Egy méregdrága semmi. A Föld után ugyanis akcióban, történetben és mondanivalóban is egyaránt gyenge. Will Smith és fia Jaden Smith játssza a főszerepet, ahol, mint az életben is apa és fia. Cypher Raige erős, magabiztos katona, aki fiát Kitai Raige-t is ilyennek szeretné nevelni.

Az alaptörténet aránylag jó, melyből ki lehetne hozni egy remek filmet, de itt sajnos nem jött össze a dolog. Kb. 1000 évvel ezelőtt a Föld lakhatatlanná vált és az emberek wNFmXátköltöztek egy másik bolygóra. Azon a bolygón élt egy lény, ami vak volt és csak az emberek félelmét érezte meg, így talál rájuk és öli meg őket. Itt jegyezném meg, hogy nem hiszem, hogy azok, akik átutazzák a galaxist, vagyis az egész Földet kiürítve átköltöznek milliárdnyian egy másik bolygóra, azok ne tudnák kiirtani egy állatot, ami fenyegetik az embereket.
Cypher Raige szeretett volna szorosabb kapcsolatot kialakítani fiával, ezért elvitte magával az utolsó útjára. Az űrhajójuk aszteroida viharba keveredett és lezuhant a Földre. Csak ők ketten élték túl a zuhanást, de Cypher mindkét lába eltört. A jeladó, amivel segélyhívást tudnának indítani a gép leszakadt farok részében található sok-sok kilométerrel arrébb, mint ahol vannak. Mivel Cypher nem tud lábra állni, így fiának kell eljutnia a „veszélyekkel” teli Földön a gép másik részéhez.

Nem szeretném végigvezetni az egész történetet, de azért a kezdeti csodából hamar a.fold.utankizökkenünk. Nem nyújt semmit a film. Majmok, oroszlánok, semmi olyan amire számítana az ember. Én úgy hittem, hogy ezer év eltelt, de valami nyoma lesz annak, hogy ott élt az ember évezredekig. Városromok vagy valami. Erre csak egy őserdőt látni meg vízesést.
Furcsaság, hogy az éghajlat elég szélsőséges. Nappal 25-30 °C éjjel viszont legalább -20°C, persze a fák meg csak úgy zöldülnek. Ilyen hőmérsékletingadozás a sivatagokban van jelenleg, vagy inkább ekkora még ott sem, de itt minden lehetséges. A másik meg, hogy átutazták a világűrt, letelepedtek az emberek egy másik bolygón, van gyógyszerük mindenre (ez még hihető), de az, hogy nem fegyverekkel indulnak el, valami csúcs szuper lézerpuskával, hanem egy futurisztikus karddal rohangálnak, na, ez kiveri a biztosítékot.

Összességében egy 130 millió dolláros középkategóriás egyszer nézhető film, melyre nem feltétlen kell beülni a moziba. Inkább mindenki várja meg, míg leadja az RTL. Amerikában csúfosan megbukott és szerintem ez a világ többi részén is így lesz. Talán ebből Will Smith rájön majd, hogy nem minden jó ami az ő fejéből kipattan. Mert ennek a filmnek a gondolatát ő szülte meg, producerként is részt vett a film elkészítésében feleségével Jada Pinkett Smith-el együtt. Szóval A Föld után családi filmnek is mondható, a Smith család filmjének. Hisz apuci szeretné, ha a fia is szupersztár lenne, csak azt felejti el, hogy nem lehet a csúcson kezdeni, még ha direkt kreál egy filmet, akkor sem. Ezt már csak azzal lehetett volna fokozni, ha Willow Smith énekel egy főcímdalt nekünk.
Csúfos bukás, látványvilága nem kápráztatja el a nézőt, történetileg lapos. Nem tudok túl sok jót írni a filmről, elvett másfél órát az életemből…

http://youtu.be/fNxHIfXo34I

 

gugli

süti beállítások módosítása