Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

BKV-s kultúra

2013. május 20. - Tágrazártszemmel

Két hónapja -mióta itthon várom első gyermekünk születését- előszeretettel teszem le az autót, nagyokat sétálok, és "élvezem" a tömegközlekedés élményeit. A levont konzekvencia esetenként sokkoló.

 

Első körben rájöttem, hogy a gyenge gyomrúaknak nincs helyük a tömegközlekedés busz1világában. Azon perverzek akik megvesznek azért, hogy a reggeli órákban már érezzék mások izzadságszagát keveredni a gyorsan bedobott felessel, ami csak részben nyomja el a hagymás kolbász által felböfögött gőzöket, azoknak főnyeremény a buszozás. Én kissé nehezen élem meg. Fontos, hogy ablak közelben legyek, ahol hátat fordíthatok a népnek. Nevezzetek bunkónak, de máshogy nem bírom ki az utat. Mivel hónalj magas vagyok és a hormonok miatt olyan a szaglásom, mint a vadászkutyának, így pontosan tudom, ki mikor fürödhetet utoljára és milyen előszeretettel használja a golyós dezodort. Ez a tény szinte minden vonalra mondható, viszont van egy veszélyes járat, ami bevisz a gettóba, na ott színes csak a világ. A közel negyven perces úton van műsor rendesen. A szagok és a hangok keveredésénél, már csak a kultúrák sokszínűsége az ami okot ad a döbbenetnek. Itt rendszerint meghúzom magam a sarokban, kihúzom az ablakot, már amikor tudom, szorosan fogom a táskámat, és igyekszem minél kevesebb alkalommal levegőt venni, tudomást sem véve a körülöttem zajló zsibvásárról. 

 

Többször elborzasztott, hogy az emberek nagy része robotként közlekedik. Esély sincs arra, tisztelet a kivételnek, hogy másra is odafigyelnek önmagukon kívül. Én még könnyen mozgok, és a pocim sem feltűnő ahhoz, hogy átadják a helyet, különben is inkább állok, mert nem akarok rókázni , de sokan más helyzetben vannak. Azok a kismamák akik látványosan nagy pocakkal rendelkeznek meg sem lepődnek azon, hogy a végállomásig végig állják az utat, miközben iskolás kölykök és szerelmes fiatalok dobják el magukat kényelmesen az üléseken. Szólni senki nem mer. Kisgyerekeseknek, gyerekkocsisoknak sem egyszerű a helyzete. Ritkán segítenek nekik a le-felszállásnál és a helyfoglalásnál. Minap is a busz simán becsukta a gyerekkocsit, míg a szülő a megállóban verte az ajtót, hogy Ő kint ragadt a gyereke meg bent a buszban! Egy ránézésre eleve nem túl szimpatikus nagymama beszólt, hogy miért nem sietett jobban az anyuka. Azt hittem megfejelem, kár, hogy szemmel nem verhetek. Ezek a dolgok kicsit kiborítanak, de tudomásul veszem, hogy ez az élet rendje. Anya mesélte, hogy régen a buszvezető bemondta a hangosba, ha látta, hogy kismama, idős ember, vagy rászoruló rokkant szeretne utazni, hogy adják át a helyet. Régen valahogy ez működött, manapság már le sem szarják.

 

Csendben hozzátenném, hogy rablásnak tartom, hogy egy menetjegy 350 Ft, ami közel sincs köszönő viszonyban azzal a szolgáltatással, amit a BKV ad. A kocsik koszosak, büdösek, mocskosak, a lengéscsillapító olyan, hogy kirázza belőlem az életet, és a buszok úgy füstölnek, hogy megfullad tőle az ember. Emellett semmi rendet nem tartanak a járatokon. Vandálkodnak, hangoskodnak, behánynak, beteg hajléktalanok melegednek rajta, tömegesen nyomorognak az emberek, míg járatok maradnak ki, vagy fulladnak le. Egyszerűen katasztrófa. 

Most, hogy jól kipuffogtam magam, megyek és újra felszállok arra az utálatos buszra, hogy elintézzem a dolgaimat, és hogy új élményekkel gazdagodjak.

 

süti beállítások módosítása