Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Ma este ByeAlex?

2013. május 16. - Tágrazártszemmel

ByeAlex(650x433)

Alex nem veszi túl komolyan az életet, sem magát és a dalfesztivált körbelengő hisztériát sem. Ő még mindig megmaradt annak, aki volt és ezt sokan elhisszük neki. Mert nem akar más lenni, mint aki. Úgy tűnik, hamar beilleszkedett a „keménymag” közé és mégis valahogy kívülálló tudott maradni „csodabogársága” miatt. Ismerkedik a bolgár versenyzővel, akitől dobverőt kapott ajándékba- persze ezért rajongói oldalán meg is kapja a szokásos szexista kommenteket, miszerint ő hova menjen a szépséges leányzóval és mit mutasson neki, cserébe a lány kedvességéért. Egy interjúban a magyar „Justin Bieber”-nek nevezte a cikkíró, ami több, mint röhejes és Alex sem vette túl komolyan a dolgot. Ki az, akinek a nyálas fejű, nyekergő hangú tinibálvány jut eszébe Alexről? Alighanem senki. Körülbelül annyi a hasonlóság, mint Madonna és Szíjj Melinda között. Mindezt azután, hogy felkerült a tíz legszexibb énekes pasi listájára,  amely listát nem nagy meglepetésre az olasz „húdeszexiapillantásom”  Marco Mengoni és a görög rekedtes hangú Ilias Kozas vezeti.- aki stílusban elég közel jár hipsterünkhöz, borostában és lazaságban legalábbis mindenképp rá hajaz. Alex annyira illik ezek közé a bájgúnárok közé, mint az Euróvízióra. Kakukktojás, más, mint a többi és e mellett a tény mellett senki nem tud elmenni szó nélkül. Leginkább sapkái, borostája , hipstersége veri ki a legtöbb savazónál a biztosítékot és szerénységét előadói hiteltelenségnek, nemtörődömségnek magyarázzák. Valóban ennyi lenne? Aligha. Miért is kell ezt magyarázni, könyörgöm? A srác odamegy és elénekli a dalt, ok, nem egy Pavarotti, de ő azt teszi, amiben hisz. Azt énekli, amit érez. A többi versenyző csak a popipar futószalagon gyártott terméke, aki pontosan azt fogja majd nyújtani, amit elvárnak tőle és tudjuk, egy ilyen énekes vagy énekesnő nyeri meg a fesztivált is. Ismerjük előre a forgatókönyvet, tudjuk, hogy nem arról van szó, ki itt a legnagyobb tehetség, hanem arról, ki mennyire van bratyiban a szomszédos országokkal, akik majd nyomják rá a szavazatokat. A lényeg: ma este 10 versenyző jut tovább abba a bizonyos döntőbe és reméljük, Alex is köztük lesz Helgával és Danival.

Lássunk csak egy rövid körképet a legérdekesebb nevezőkről!

Itt van például a romániai Cezar. Ilyen névvel és az ezzel párosuló cérnavékony hanggal ki veszi őt komolyan? It’s my life című számával egyáltalán nem Dr. Albant szeretné idézni, sokkal inkább Enrique Iglesias vonagló mozgását és olyan érzésünk támad, hogy minden egyes nyegle mozdulatát megtervezte valaki. Minden, csak nem eredeti. Mindenki fellélegezne, ha hazaküldenék szegényt. A bolgár lány, Elitsa, külsejével biztosan megnyeri majd a férfi nézők kegyeit, a hangja sem rossz, sőt, kellemesen simogat. Ennek ellenére lehet, hogy ez mind kevés lesz, csekély 25 %-os továbbjutási esélyt jósoltak neki. Az azerbajdzsáni bozontos szemöldökű, visszafogott Farid Mammadov: Hold me című szerelmi dala viszont igen nagy esélyes a döntőbe jutásra. Elég hitelesen alakítja a könyörgő szerelmest és biztos sok lány szívesen ölelné őt és oldozná el a lelkét ( és ez még csak pár sor a majd’ 3 perces dalból, amelybe sikerült beletűzdelni az elmúlt évek szerelmes dalainak közhelyeit ). Emészthető, igazi pop dal, a célközönség zabálni fogja.  A finn, nagy meglepetésre szőke Krista Siegfrids laza pökhendiséggel énekli, hogy vegye feleségül valaki ( Marry me a szám címe), szintén esélyes, annak ellenére, hogy a dalszövegíróknak nem jutott eszükbe okosabb sor a refrén végére az „a-a-a-dingdong” –nál. Ez az óvodás mondókázás elrontja az egyébként könnyed, kedves, esetenként még szerethető dalt. A 27 éves, norvég Margaret Berger sem érdemel egy mondatnál többet erősen középszerű dalával, ( ennek ellenére 100 %-os esélyt kapott az eschungary.hu oldalon) amire még akkor sem figyelnék fel, ha egész nap csak ez az egy szám dörömbölne a rádiómban. A görög csapatról mindenképp említést kell tennem, ők az egyik titkos favoritom. Alcohol is free című szerzeményük pörgős, nagyon „görög”, nagyon bulis és nagyon nem veszi magát komolyan. Ahogy meghallod,feltámad benned a ”Mulassunk!” életérzés. Mozgalmas videoklipet is rittyentettek mellé, és ahogy a refrént kántálják, egyből megjön a kedvünk legurítani egy-két pohárral, csak úgy buliból. Csak amolyan görögösen. Abban az egyben biztosan sokan egyetértenek velem, hogy Alex és az ő Kedvesem-je nagyon különbözik a többi 16 alkotástól.  Az egész cirkusz reméljük, pozitívan befolyásolja majd a karrierjét. Biztosan van nála jobb énekes, és jobb dal is. Itt nem ez a lényeg. Sokan szerették volna Radics Gigit vagy Kállay- Saunders Andrást látni a pódiumon. Nekem előbbi fájdalmasan mesterkélten énekelte: úúúgy fáj, hogy az ablakon lett volna kedvem kiugrani, utóbbi unalmas és lagymatag. Lehet vitatkozni, szidni azokat, akik eljuttatták idáig Alexet.

De mi értelme? Lépjünk tovább! Magyarok vagyunk, nem? Lehet őt piszkálni a sokkoló tetoválásai, öltözködése vagy rövid, lényegretörő válaszai miatt. Én azt javasolnám, inkább drukkoljunk neki, ha már szavazni nem szavazhatunk. Hajrá, Alex!

süti beállítások módosítása