Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Ideglelés Csernobilban

2013. április 14. - Tágrazártszemmel

chernobyl-diaries-QUAD1

1986. április 26. A Csernobil atomerőmű négyes számú reaktora felrobbant, ezzel pedig 400 atombomba erejének megfelelő radioaktív szennyeződés szóródott szét a levegőben. A szomszédos Pripjaty városka még napjainkban is lakatlan. Épp ide igyekszik hat huszonéves fiatal, akik felbérelnek egy "extrém" túravezetőt, aki a figyelmeztetések ellenére elviszi őket az elhagyott kísértetvárosba 25 évvel a katasztrófa után.
Maga a film remek elképzelés lenne, hogy az elhagyatott városban flangáló fiatalokat valami természetfeletti mészárolja, vagy épp esetleg ilyen szörnyszülött emberféle. De az egész valami borzalmasra sikeredett azzal, hogy nem épp ésszerű módon viselkednek benne az emberek. Ott szenvednek meg siránkoznak a zombik által tönkretett autó mellett, hogy a fenébe menjenek majd haza, ha nem jó a kocsi. Összeszarják magukat minden hang hallatán, de mégis nekivágnak éjjel a sötét erdős résznek.
Akik a kocsiban maradnak azok se teljesen normálisak, mert mikor sebesülten visszajön az egyik társuk, akkor nem lenne más dolguk csak felmászni logikus módon az óriáskerék legtetejére, hogy az, ami megtámadta őket ne érje el egyikőjüket se. Buta módon, ami elég kiszámítható elérkezik a reggel és hisztiznek, hogy gyalog csak késő délutánra jutnának ki erről a rémálom helyről, nem elindulnak oda, hanem keresnek másik autókat, hátha találnak olyan alkatrészt, amivel meg tudják csinálni a sajátjukat és hamarabb kijuthatnának. Természetesen nem találnak és természetesen megint ott töltik az éjszakát a nyomik… de ahelyett, hogy felmásznának magas pontra, például az óriáskerék, ezek elindulnak várost nézni. Bemennek az épületekbe és keresik a már rég megmurdált társakat, becsattognak a reaktorba és meglepődnek, hogy a zombik, akik elől menekülnek, ott vannak és üldözik őket. A végén csak ketten jutnak ki élve abból egyet a katonák lőnek le, a másikat meg zöldségköret nélkül tálalnak a csernobili szörnyeknek.
Összességében elég kis suta film, tele ostoba döntéssel, de unalmas „nem tudok mit csinálni” délutánra épp tökéletes.

Gugli

http://youtu.be/mvMkmVskKZY

süti beállítások módosítása