Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

2013 tavaszi trend előrejelzés

2013. január 16. - Tágrazártszemmel

probajpg

Sokan örülnénk, ha a telet kihagyva a tavasz következne az évszakok között. A hideg nappalok és a fagyos éjszakák nem sok teret nyújtanak a divat kedvelőknek. Ilyenkor a legtöbben arra törekednek, hogy kényelmes és meleg ruhákba bújjanak, és minél előbb eljussanak az egyik célpontból a másikba. Az utcák szürkék, az emberek kedvtelenek. Talán ez jellemzi a telet évről évre. Azonban ha bele gondolunk már csak két hónap választ el minket hivatalosan is a tavasztól.

Mind ezt megelőzve, a divat szakma nagyjai már tavaly bemutatták az idei tavaszi kollekcióikat. Az olaszok nagy kedvence, Stefano Gabbana és Domenico Dolce idei tavaszi kollekcióját ismét szülőföldjük, Szicília ihlette. A sziget vidám oldalát, a nyüzsgő utcai piacokat, a bábszínházak világát csempészték a ruhákba. Igazi szín kavalkádot, a nyomott mintákat és a csíkok sokszínűségét álmodták meg. Telített színek, gyöngyös hímzések, rafia kosarak, növényi csendéletek elevenedtek meg a rövidnadrágokon és fűzőkön. Ismét sikerült a párosnak egy igazán modern, meghökkentő és újszerű kollekciót megálmodnia.

SZSZ01

Dolce&Gabbana

Az amerikai tervező páros Dean és Dan Caten, azaz a Dsquared2 atyjai, tavaszi kollekciójukkal a saját lázadó gyökereikhez tértek vissza, és a kilencvenes évek motoros kultuszából merítettek inspirációt. A motoros női szereléseket elegáns elemekkel dobták fel, így egészen egyedülálló, szexis és túlfűtött stílusegyveleget terveztek, melyet a vagány, fémes kiegészítők tesznek egységessé. A bőrdzseki, a farmersort és a laza póló mellett a nőiesebb blézerek, a szmokingfazonok, valamint a topok és mini ruhák is előtérbe kerültek. Azoknak készült a kollekció, akik szeretik a száguldást, a szabadságot és nem félnek megmutatni milyen is a motoros életérzés.

SZSZ02

Dsquared2

Nem múlhat el év Vera Wang nélkül sem. Az Amerikában jóval, azonban hazánkban kevésbé ismert mennyasszonyi ruhatervező, az idei tavaszi kollekciójában a tüll, a selyem és a taft anyagokra építette. Merész színeket és formákat álmodott meg. A 2013-mas kollekció alapján elmondhatjuk, hogy az alapanyagok merész keverésével és kidolgozottságával gazdag és különleges, de mégis elegáns lesz ez a tavasz a menyasszonyok számára.

SZSZ03

Vera Wang

Ami a kiegészítőket illeti itt is rendhagyó trendekkel találkozunk. A táskák egyediségét egy egyszerű tulajdonság hozza: átlátszó. Mindegy hogy üveg, műanyag, színes, vagy színtelen, a lényeg hogy ne takarja el a tartalmat. Eddig is jól ismert kiegészítő elem volt a rojt. Nos, ez továbbra sem fog változni, 2013-ban az egyik legmeghatározóbb elem lesz, akár karkötőről, nyakláncról, fülbevalóról vagy táskadíszről beszélünk. Cipő terén egy régi trend került újragondolásra. A közkedvelt gladiátor szandálokat új köntösbe bújtatták a nagyobb tervezők, így érdekes formákkal, anyagokkal, és színekkel találkozhatunk. Így Jimmy Choo vagy Christian Louboutin kollekciójában is megtalálhatjuk ezeket a stílus jegyeket.

SZSZ04

Jimmy Choo

Mindent összegezve igen izgalmas szezon vár ránk 2013-ban, a szemet kápráztató szín kavalkádban.

 Szövérffy Szabolcs 

 divatervező

süti beállítások módosítása