Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Film - Salt ügynök / Salt

2012. december 22. - Tágrazártszemmel

Remek modern kémfilm, tele akcióval és fordulatos eseménnyel. A leírásban a teljes végkimenetel olvasható!

Evelyn Salt (Angelina Jolie) a CIA egyik ügynöke, férjével egy küldetés során ismerkedett össze, aki Dél-Koreában tanulmányozta a pókokat, és így juttatta be őt arra a területre. Elfogták, kín vallatták majd végül megmenekült és nem sokkal később hozzáment a férfihoz. De ki ő valójában?!
Egy átlagos napon feladja magát a CIA-nek egy orosz disszidens, és előáll egy nem hétköznapi összeesküvéssel. Azt állítja, hogy az oroszok „alvó ügynököket” képeztek ki, egy magániskolában. Megárvult csecsemőket vettek magukhoz és kis koruktól fogva kiképezték őket mindenre, amit egy kémnek, egy ügynöknek tudnia kellett. Ezek a gyerekek később új személyazonosságot kaptak és amerikai állampolgárként tértek az Államokba, nevelőszülőkhöz. Ott nőttek fel és épültek be az amerikai rendszerbe. Az ötlet onnan származott, hogy egy amerikai katona a 50’ évek végén Oroszországba ment, de nem ő, hanem a helyére lépett orosz kém ment vissza az államokba és élte az ő életét. Pár évvel később végrehajtotta a feladatát, és megölte Kennedy elnököt. Ez az orosz férfi megnevezett egy CIA-ba beépült alvó ügynököt is, akinek az a feladata, hogy az országba érkező Orosz elnököt megölje, és ezzel kirobbantson egy háborút. Ez az beépült kém éppen Salt volt. Mindenki megdöbbenve nézte a kihallgatást végző ügynököt, aki tagadta az ellene irányuló vádakat. Az előírások szerint őt is ki akarták hallgatni, de mivel nem érte el a férjét telefonon, így megszökött a CIA központból. Ezzel megindult a hajsza Salt után.

Az orosz miniszterelnök egy temetésen vesz részt ahol Salt megöli, az oroszok nukleáris készültségbe állnak. Felbukkan több másik alvó ügynök is, akik az amerikai elnököt akarják megölni és útnak indítani az amerikai nukleáris rakétákat, ezzel előidézve a harmadik világháborút. Egy a fehérházat ért támadás után az elnököt a földalatti menedékbe kísérik, a kísérők között van Salt felettese, Ted Winter (Liev Schreiber) is. Ted céljai érdekében mindenkit megöl a búvóhelyen, még az elnököt is, róla is kiderül, hogy egy alvó ügynök. Salt be szeretne jutni mellé a bunkerba, de mielőtt Ted beengedné, a hírekben bemondják, az orosz miniszter csak tetszhalott volt, így lebukik, hogy nem teljesítette a gyerekként beletáplált utasításokat.

Végül Salt megakadályozza a háború kirobbantását, megöli Winter ügynököt, és megszökik. Az új elnök az államokban pedig sajnálatos módon, gyermekként megárvult Oroszországban.

http://youtu.be/mjOcEvBmYGE

Gugli

süti beállítások módosítása