Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Nincsen műsor botrány nélkül

2012. november 29. - Tágrazártszemmel

Ősz óta ezerrel dübörögnek a két nagy kereskedelmi televízión a tehetségkutatók. A Retek klubon az X-Faktor, míg a Tv2-őn a The Voice – Magyarország hangja. Utóbbi később indult valamivel, ám ez semmit sem von le az értékéből. (Sőt!) Előbbinek már csupán öt versenyzője maradt a döntőben, és ott már réges rég élő műsor látható. A másik még csak haladgat az élő adás felé, jelenleg a párbajok mennek, hiszen 48 ember jutott tovább, akik közül jó néhánynak még távoznia kell. Úgy tűnik, hogy ebben az évben egyik sem úszhatja meg felzúdulások és botrányok nélkül, még az „újszülöttnek” számító Voice sem…

 

Kezdjük X-ékkel, hiszen ők startoltak elsőként. Nos, tehát: kétségtelen tény, hogy a műsor legmegosztóbb figurája Zámbó Krisztián. Volt, mert múlt héten nagy ívben repült. Ám amíg bent volt, az X-Faktorról szóló hírek legtöbbjében ő szerepelt, ami hát nem véletlen. Szegény fiúnak nem igazán van hangja, ami miatt aztán eszméletlenül felzúdult a (tévénéző) tömeg. Állítólag az elején jó volt, meg a próbákon is jó volt, de az a fránya élő adás bűvös módon egy szörnyűséges mumus képében nem engedte, hogy Krisz megmutathassa, mit tud. (Lámpaláz, stressz, megfelelési kényszer, érzékeny lelkület, apuci emléke mind-mind szerepelt a kifogások között.) Ennek ellenére hétről-hétre tovább jutott, és minél tovább jutott, annál több kritikát kapott, egyre több embertől; sőt, olyannyira antisztárrá vált, hogy gombamód kezdtek szaporodni az őt cikiző postok, kommentek és képek a Facebookon. Most azonban kiesett, így a rajongói lendültek ellentámadásba, ami azt jelenti, kérem szépen, hogy Krisztián bunda áldozata lett! Hiszen nem is lehet vitás, hogy ez a kedves fiatalember csakis mások irigysége miatt nem nyerhette meg az X-Faktort. Mert ő tökre nagyon jó, csak hát ugye ez az egész le van zsírozva. (Egészen a kieséséig pedig épp az ellentábor mondotta azt, hogy bunda volt eme érdekes hangszínű énekespalántának a műsorba jutása. Én inkább az utóbbira szavaznék.)

És most következzék a Voice, ahol azért véleményem szerint színvonalasabb a felhozatal, de milyen már egy „sóműsor”, ha nincsen benne – vagy körülötte – botrány. Történt ugyanis, hogy az első párbajos adást követően az egyik kiesett versenyző, Bokor Marianna mély felháborodásának adott hangot. Tudniillik, nem jutott tovább Karai Anna ellenében. Sziklaszilárd meggyőződése, hogy ez az egész meg van bundázva, le van játszva, és Caramel is azért szavazott a rockerlányra, és nem őrá, mert nem süket ám ő, csupán azt mondták neki a műsorkészítők, hogy így kell tennie. Füstölgött egy sort minősíthetetlen stílusban a V-riporternek, majd folytatta „Fészen”, ahol csak úgy ömlött belőle a keserűség és a harag. A Tv2 persze visszautasítja a vádakat, és nagy bölcsen azt mondja, hogy ez bizony egy verseny, így mindig kiesik valaki. (Egyébként, ejnye, Mariannácska, ilyet nem mondunk széles nyilvánosság előtt, mert az rágalmazásnak számít a Btk. szerint.) Írtak is neki egy figyelmeztetést, hogy lesz szíves tartózkodni eme fröcsögő hangnemtől, mert lesz itt irgum-burgum.

Amint tehát láthatjuk, a két műsor körül kialakuló botrány kísérteties hasonlóságot mutat. Mindkét esetben bundát kiáltanak, csalást, tisztességtelenséget. Szerintem ez már halálosan uncsi! Először is: az elmúlt években igen nagy mennyiségű tehetségkutatóval találkozhattak az emberek; egyik jött a másik után. Na, most: több mint sokszor írták már azt a kommentelők, hogy ezek a műsorok meg vannak rendezve, el vannak döntve, satöbbi satöbbi. Tegyük fel, hogy ez igaz. Ha igaz, akkor miért buknak ki rajta sokadjára? Ha ez így volt 8 éve, meg 5 éve, meg 2 éve, akkor most is így van. Ha mégsem így van, akkor régen sem volt így. Másik dolog: kicsit sem gyanús egyeseknek, hogy ebben a piciny országban hány és hány sztár születik évente? Ergo: mi is lehet a tehetségkutatók igazi célja? Mert ennyi sztárt nem bírunk már el, na. Harmadszor: Ha tényleg csalás az egész, akkor talán jobb is Mariannkának meg a Krisz-rajongóknak, hogy nincs tovább, hiszen egy jóérzésű ember nem akar csalással tovább jutni/nyerni, nem igaz? Vagy ha róluk van szó, akkor már nem számít csalásnak? Negyedszer: nem kellene ennyire véresen komolyan venni ezt az egészet. Ezek elsősorban szórakoztató műsorok csupán, az idő pedig bebizonyítja, hogy ki az, aki megállja a helyét a színpadon. A műsor ugyanis nem arról szól, hogy az fut be, aki nyer. Ezért nem kell nagyközönség előtt sírni, mint egy óvodás, hogy „jajj, hogy elbántak velem/vele ezek a csúnya emberek.” Inkább dőljünk hátra, és élvezzük a show-t – ha tudjuk –, hiszen annak úgyis folytatódnia kell. Ja, és ne küldjünk SMS-t, meg ne telefonáljunk, így a pénzünk is megmarad.

Penny Wise

süti beállítások módosítása