Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Film (sorozat) - Odaát

2012. október 15. - Tágrazártszemmel

Az Odaát (Supernatural) természetfeletti-, fantasy-, horror-, thriller- és drámaelemeket vegyítő amerikai televíziós sorozat, mely 2005.szeptember 13-án debütált a The WB Television Networkön, s a második évadtól a The CW műsorán szerepel.

A sorozat két fivért követ nyomon, Dean (Jensen Ackles) és Sam Winchestert (Jared Padalecki), akik az USA különböző pontjaira utaznak egy fekete 1967-es Chevy Impalával, hogy a végére járjanak paranormális történéseknek és más megmagyarázhatatlan eseteknek, amelyek természetfeletti lényekhez kapcsolhatók. A testvérek „vadászoknak” nevezik magukat, és a sorozat folyamán kiderül, hogy mások is követik és követték előttük is ezt az életformát. Köztük apjuk, aki a feleségével történt tragédia után gyermekkoruktól a vadászatra nevelte fiait. Számos alkalommal követhetjük nyomon ahogy megmentik az embereket, a világot szellemektől, démonoktól vagy épp Lucifertől az ördögtől.
Amerikában napjainkban adják az utolsó (8.évad) évadot, míg hazánkban kicsit lemaradva a 4.évadnál járunk.
Aki szereti a horrorfilmeket annak ez a sorozat remek kikapcsolódást jelent mert izgalmas és félelmetes kis humorral vegyítve!

 

Regények és könyvek

Mint ahogy sok más sorozatnál is megszokott (pl.: Monk, Bűbájos boszorkák), az Odaát is megjelent regény formájában. Az első könyv a "Nevermore" (Soha többé) címet viseli, mely Keith R.A. DeCandido tollából származik. A kötet az amerikai Harper Collins kiadó jóvoltából került 2007. augusztus 1-jén a polcokra. A történet cselekmény szempontjából különáll a sorozattól, tehát az epizódokban nem találunk utalást a könyv cselekményeire. Azonban a regény eseményeit erősen befolyásolják a sorozat részei, tehát említést tesznek korábbi történésekről. A "Nevermore" a 2. évados Alku a démonnal, és A vírus című epizódok közé tehető – olvashatjuk a kötet elején.

Az Odaát világához kapcsolódóan a regényeken kívül más nyomtatványokat is adtak ki. Ilyenekhez sorolható "Könyv az Odaát szörnyeiről, szellemeiről, démonairól és zombijairól" című kiadás, amely a történetben fellelhető természetfeletti lényekről ad részletes leírást, képekkel és egyéb információkkal gazdagítva, és kiegészítve addigi tudásunkat. Érdekesség, hogy Sam és Dean sorozatbeli jegyzeteit is megtaláljuk a könyvben.

Készültek továbbá az Odaát évadaihoz írt hivatalos kézikönyvek is, melyet exkluzív interjúkkal, fényképekkel, kulisszatitkokkal, teljes epizódismertetőkkel és a színészekről készült színes fotókkal tettek még érdekesebbé és izgalmasabbá a lelkes olvasó számára az alkotók.

gugli

http://youtu.be/xXGhjQCIo2Q

süti beállítások módosítása