Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Jótékonyság, rulez! – A Mikulásgyár

2013. december 05. - A_Rézi

Közeledik a karácsony. Bár ezt akkor is észrevennénk, ha időzavarban volnánk, hiszen a városok főterei, a bevásárlóközpontok, a kávéházak, a boltok már december elején pompás díszbe öltöznek. Minden csillog és szikrázik, a hangszórókból végtelenítve hallhatjuk a legismertebb karácsonyi slágereket.

Az év vége; az érzés, hogy valami nemsokára lezárul; az ünnepek; óhatatlanul megérintenek, de legalábbis elgondolkodtatnak bennünket. Én szerencsésnek mondhatom magam: együtt lesz a családom, lesz egy kicsi karácsonyfánk, talán kerül alá egy-két ajándék is, és az asztalunk sem marad üresen. Egy jobb világban ez mindenhol így lenne. Ám ahelyett, hogy tétlenül várjuk az utópiát, inkább nyissuk meg a szívünket, és a lehetőségeinkhez mérten tegyünk valamit a jelenben. Persze manapság sokan húzzák ki magukat a jótékonyság alól azzal, hogy „ki tudja, mire költik a pénzt” vagy, hogy „eljut-e oda, ahová szánom?” És azt kell mondanom, néha valóban jogos a kételkedés…

De jelentem, van megoldás! A neve: Mikulásgyár.

miku_logo02.jpeg

Ez egy 2005-ben létrehozott segélyakció, melynek célja segíteni a mélyszegénységben élőknek. A 2009-ben nemzetközi elismerést kapó tevékenység immár Magyarország, és Európa egyik legnagyobb, legelismertebb szervezett karitatív kezdeményezése – ami mellesleg már egy egész programsorozattá nőtte ki magát. Nem véletlenül. Hiszen a programoknak is hála, mindig több és több embert (esetleg céget) tudnak "elcsábítani" a központi sátorhoz, és megnyerni a jótékonyság ügyének. Természetesen idén is lesznek zenés, táncos műsorok, koncertek – különböző műfajokban, így mindenki találhat magának kedvére valót, de a gyerekek sem fognak unatkozni: nekik színházi előadással is kedveskednek a szervezők. 

Szerencsére egyre több a támogató, egyre több az önkéntes, egyre több a gyűjtőhely (szinte az ország bármely pontján találni belőle), és talán így sokkal több lesz az adomány is.

miku_logo_1.jpeg

A gyűjtést idén kilencedik alkalommal rendezik meg, december 6-tól 22-ig, a Magyar Vöröskereszttel, a Magyar Postával és, ha minden jól megy, sok-sok önkéntessel karöltve. A Mikulásgyár jellemzően nem pénzt vár, hanem tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű játékokat, ruhát, könyvet gyűjt a rászorulóknak – legfőképpen a gyerekeknek.

Amit TE tehetsz: Nincs más dolgod, mint körülnézni otthon, nincsenek-e jó állapotban lévő ruháid vagy játékaid, amiket te már nem használsz, másnak viszont nagy örömet okoznának. Aztán összefoghatsz a barátaiddal (de akár egyedül is nekivághatsz), összedobtok egy kisebb pénzösszeget, amit aztán levásároltok egy boltban (ha élelmiszert vesztek, mindenképpen tartós legyen!). Majd pedig az összegyűjtött holmit elviszitek egy gyűjtőpontra, ahol átveszik tőletek a csomagot. Ennyi az egész! :)

miku01_1.jpeg


Érdekesség, hogy évről-évre egyre többen jelentkeznek önkéntesnek – nemcsak belföldről. Európa több országában, az Egyesült Államokban, sőt még a világ túlsó végén is akadnak olyan emberek, akik a karácsonyi időszakban kis hazánkba látogatnak csak azért, hogy részt vehessenek a Mikulásgyár munkájában, és ezzel segíthessenek a rászorulókon.

A Mikulásgyár tavaly – az összefogásnak köszönhetően – közel 241 ezer mélyszegénységben élő magyar gyermeknek tudott karácsonykor ajándékcsomagot eljuttatni. Idén, a szervezők célja, hogy meg se álljanak 300 ezerig. Tegyünk róla, hogy túl is szárnyalják!

Hiszek abban, hogyha a bejegyzés olvasása közben eljutottál idáig, akkor érdekelt a dolog, és legalább egy pillanatra eszedbe jutott, hogy tökjó lenne tenni valamit. Részt venni benne. Tudni, hogy milyen érzés… Átélni azt. Innen már csak egy lépés az elhatározás: megteszem! Hajrá, emberek, tegyétek meg! Alább megtaláljátok a szükséges információkat.

Panorama 1.JPG

Gyűjtőhelyek:

- a központi sátor ezúttal is Budapesten, az 56-osok terén (a régi Felvonulási téren) van, a Műcsarnok mellett található
- országszerte az Invázió ruházati üzletek
- országszerte a Duna House irodahálózata
- országszerte minden posta
- Budapesten a Mammut II bevásárlóközpont
- Győrben az ETO Park

Információ:

info@mikulasgyar.hu
+3620/532-0321

Majd meséljétek el, milyen volt! Jótékonyság, rulez! :)

A_Rézi

süti beállítások módosítása