Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

A színésznő, a férj, a színész és a szeretője

2013. október 02. - Tágrazártszemmel

Most már én sem tudom követni a Rékasi–Détár–Csongrádi–Pikali kvartett szerelmi vergődését. Hónapok óta azon csámcsognak a bulvárlapok szenzációra éhesen, hogy ez a négy ember mint, hogyan, kivel él, kivel nem él, megcsal, összeveszik, elválik, és kibékül. „Jó bulvárhoz” méltóan – ami persze már önmagában önellentmondás – „természetesen" olyan mód gyártják szánalmas kis firkálmányaikat, hogy az érintettek nem nyilatkoznak, nem állnak a nyilvánosság elé, hanem szép csendben próbálják összerakni életük mozaikdarabkáit, amennyire ez lehetséges. (Gondolom én!)
Hogy miről is van szó? Bár nem hiszem, hogy akad kis hazánkban olyan ember, aki ne tudná kikről szólt a cikk bevezetője, de hát kivételek mindig vannak ugye, így hát dióhéjban összefoglalom. Volt egyszer hol nem volt egy Rékasi Károly nevű színművész úr, aki már elég régóta színészkedik, ám tény, hogy a legnagyobb népszerűséget a Barátok közt című giga-mega-terra hosszúságú szappanopera hozta meg számára. Ő lett az ország Bartha Zsoltija, aki a sorozatban épp mostanság vált el, mivel kis híján átküldte a másvilágra bájos – ám igencsak csapodár – oldalbordáját, Zsófi pedig ezért beintett neki. (Az, hogy valójában mégis szövetkeztek egymással, hogy kicsinálják Berényi Májkit, az már más kérdés, és nem is tartozik a cikk témájához.) Szóval Karcsi még főiskolás korában ismerte meg a mára már az öregedésbe beletörődni nem bíró, kissé átplasztikázott, és folyton a pszichiátrián kikötő Détár Enikőt, aki ugyancsak színésznő. Elég hamar egymásba szerettek, és fiatalon össze is házasodtak, aztán megszületett a lányuk, Eszter (akit mindenki csak Giginek hív, még az újságok is). Kezdetben semmijük sem volt, de aztán szívós, kitartó munkájuknak köszönhetően szép lassan rendbe jöttek; 12 évvel ezelőtt pedig újabb gyermek érkezett a családba: a Zsebinek becézett Zsigmond. Közel harmincévnyi házasságuk alatt a sok-sok öröm mellett hullámvölgyekben is részük volt, mint mindenki másnak; ám ők kitartottak egymás mellett, ahogy azt illik.
Májusban azonban robbant a bomba, és minden bulvárlap arról harsogott, hogy kész, vége, válnak, Karcsi elköltözött; majd pár napra rá, hogy a színész beleszerelmesedett Pikali Gerdába, aki szintén kolléganő.

Rékasi-DétárNos, és akkor itt vált érdekessé a sztori, mivel ugye – mint említettem volt – egyik érintett sem nyilatkozott semmit; nyilván úgy voltak vele, hogy ez az ő ügyük és pont. No persze közszereplők esetén némileg árnyaltabb a kép, mivel az ő életükre kíváncsiak az emberek, de tény, a magánélet szent és sérthetetlen. De nem a bulvárnak! Az ugyanis cafatokra szedte az érintetteket, és a mai napig születnek a különféle cikkek arról, hogy most akkor mi lesz. Pikali Gerda színművésznő egyébként szintén házas; a második Big Brotherből megismert Csongrádi Gézával – aki már visszavonult a nyilvánosságtól – két kisfiút nevel. De meddig? Mert az egykori Gézu egyszer azt találta nyilatkozni, hogy bizony az ő becses neje most már Mulder ügynök magyar hangjának az ágyát melegíti; de őt hagyják ki ebből, mivel egyáltalán nem közszereplő már. Pikali-Csongrádi(Mert persze rendszeresen próbáltak belőle információt kihúzni, hogy akkor mi is az igazság.) Détár Encit megviselték az elmúlt hónapok eseményei, ez látszik rajta, mivel jócskán lefogyott,  meggyötört, és szomorúság csillog a szemeiben. De ő sem nyilatkozik. Senki sem nyilatkozik, nem mond semmit; tehát épkézláb okot, véleményt, vallomást, bizony egyet sem hallhattunk még. Ez pedig megőrjíti a bulvárt. Nincs ő ahhoz hozzászokva, hogy nem tud mindenről. Így, ha nem tud, majd kitalál valami jó kis sztorit vagy elferdíti a már meglévőt, ami eladható a népnek. Az, hogy ez nem kevesebb, mint nyolc ember életére van hatással, az nem lényeges. Az, hogy a két házasságból született négy gyerek hogyan érzi magát, kapnak-e megjegyzéseket a közösségben, ahova járnak, nem számít. Rékasi-PikaliPersze van az éremnek egy másik oldala is: közszereplők lévén igazán megtehetnének annyit – Karcsi és Gerda –, hogy tiszta vizet öntenek a pohárba és tisztázzák a helyzetet. Ezzel talán megelőzhetnék olyan cikkek megjelenését, amik még rosszabb színben tüntetik fel őket. Arról nem is beszélve, hogy tisztességesebb is lenne a részükről. De nyilván ez nem egy egyszerű helyzet, így megértem az ő álláspontjukat is. Sőt, valójában pont nem érdekel. Nincs hatással az életemre, így semmi közöm sincs hozzá. De sokan vannak, akik nem így látják, és ők még szerezhetnek néhány kellemetlen pillanatot, nem csak nekik, hanem a családtagjaiknak is.

Penny Wise

süti beállítások módosítása