Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Percy Jackson - Szörnyek tengere

2013. szeptember 08. - Tágrazártszemmel

Percy-Jackson-Sea-of-Monsters-QuadPercy Jackson (Logan Lerman) mitológiai modern fantasy. A második rész nekem kicsit sokkal nagyobb hülyeségnek tűnik, mint az első rész. Itt már minden van, amit csak el tudtak képzelni a film készítői. Küklopsz, zombi és sok Harry Potter vonulat.

A története egyszerű, az istenek párosodtak emberekkel és így lettek a gyermekeik félistenek, kik egy erdő mélyén lévő táborban élnek, melyet varázsburok vesz körül. Ez a burok megsérül és védtelen lesz a tábor a külső támadásokkal szemben, így főhőseink célja megtalálni a mitológiai aranygyapjút, ami mindent és mindenkit meggyógyít.

Veszélyes küldetésük a szörnyek tengerén vezet keresztül, melyet tovább nehezít az ellenfelük, aki szintén a gyapjút keresi, hogy feltámassza a három főisten, Zeusz, Hadész és Poszeidón apját, Uranosz és Gaia gyerekét a tizenkét titán legfiatalabbikat: Kronoszt. Ő oly kegyetlen volt, hogy saját gyermekeit zabálta fel. Mondhatni elég zűrös egy család lehetett. Nos, ezért a falánkságért nyírta ki a három főisten a fatert, mert nem akartak meghalni. Szóval őt akarja feltámasztani a gyapjúval Luke (Jake Abel), Percyék meg a védőfát akarják meggyógyítani, mint valami elszánt környezetvédők.

Taxi

Visszatérve a Harry Potter vonulatra, nekem ezek a hasonlóság tűnt fel benne:
1. Harry Potterben volt egy varázsbusz, ami minden varázslót elvitt oda, ahova akarta. Elég gyors volt meg képes volt „átalakulni” a forgalmi környezetnek megfelelően, pl: összenyomódott.
Itt varázs taxi volt, ami szintén gyors volt és átalakult úgymond, illetve kettényílt majd összeforrt.Percy_Jackson_tackles_sharks__magic_fleeces_and_flying_cars_in_the_trailer_for_Sea_of_Monsters 2. Jóslat, ami megmondja a főhős sorsát a főgonosszal vívott csatát.
3. Harry Potterben repülő ló volt, itt vizipaci.
4. Potteréknél varázsburok veszi körül a kastélyt, itt a tábort.

Ezek a fő dolgok melyek úgy feltűntek hasonlóság szempontjából. Lehet, tényleg csak én vagyok paranoiás, de nekem ez így nem tetszett.

Az effektek nem voltak rosszak, bár el tudtam volna képzelni kicsit komolyabb látványvilágot egy ilyen filmhez. Zombik voltak, amik nem passzoltak bele karakterileg a film történetébe, világába. Erőltetett poénszerűségek és itt-ott kicsit vontatott történet.
Mindenesetre azoknak ajánlom a filmet, akik szeretik a mitológiai fantasy filmeket és van szabad másfél órájuk.

http://youtu.be/4v0HyzlDDUw

 

gugli

süti beállítások módosítása