Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Oravecz Nóra könyvbemutatója: az Összekötve debütál!

2013. augusztus 15. - Tágrazártszemmel

rawosIMG_2013_08_14_3139_kBár az idő zordan bánt velünk, a Holdudvarban, ahol Oravecz Nóra könyvbemutatója zajlott, tárt karokkal várták a látogatókat. Az étterem és szórakozóhelyként is ismert helyszín a Margitsziget szívében helyezkedik el, belül pedig hangulatosabban festett, mint ahogy sejthettük kívülről. A könyvbemutató miatt félhomály honolt a termekben, amelyet csak a plafonról lecsüngő egy-egy színes csillár fénye tört meg. Már ekkor tudtuk, hogy esztétikából ötös… De milyen lesz a többi?

rawosIMG_2013_08_14_3196_kMikor megérkeztünk, már hatalmas tömeg fogadott minket. Több, mint teltház volt, sokan ácsorogtak is, hiszen mintegy háromszáz ember jelent meg az esten. Első utunkat Nórához vettük, ám még a bemutató előtt is rendkívül elhavazták a teendők: dedikált és interjúkat adott. Hosszú sor állt előtte, mi is éppen, hogy utolsóként fértünk be még a műsor előtt. Nóra pörgött, ugrált és vidám volt, akár egy kislány, mikor felbontja a szülinapi ajándékait. De ki róná ezt fel neki? Hiszen élete első könyvbemutató estjére készült! Energikus személyisége és az izgatottság teljes tűzével hajtotta őt, szinte minket is magával sodort. Fogadta a gratulációkat, virágokat és barátokat, közben pedig mi is készíthettünk vele két-három fantasztikus képet.

A beszámolóban szereplő összes fotó a helyszínen készült, Kocsis Dóra művei.

rawosIMG_2013_08_14_3160_kNegyed nyolckor pedig kezdetét vette a bemutató. Elsőként a Libri egyik munkatársa, Nóra szerkesztője jelent meg a porondon. Mesélt a közös munka örömeiről, Nóra hatalmas munkabírásáról és arról a szerfelett energikus és pozitív kisugárzásról, ami az írónőt hajtja. A regény utómunkálatai is éppen ennek köszönhetően sokkalta rövidebb ideig tartottak, mint ahogy várták, és ahogy szokott lenni.

rawosIMG_2013_08_14_3153_k

 

 

 

Ezt követően Tatár Csilla vette át a szót, akiről kiderült, hogy tegnap találkozott először Nórával személyesen, és mintegy egy hete derült ki, hogy ő fogja az ifjú írónőt kérdésekkel bombázni a könyvbemutatón. Úgy konferálta fel Oravecz Nórát, mint a lányt, akit mindig kiközösítettek, akit utáltak, mert tudta mit akar. A bloggerina is bevallotta, hogy az őszintesége miatt sokáig nem is voltak barátai, valamiért csak az elmúlt években tudott igazi, tartós barátságokat kötni, illetve igazán szerelmes sem volt még, csak fellángolások jutottak neki, amik hamar köddé foszlottak. Ennek ellenére a csalódások és kapcsolatok nem kímélték őt, mégis habzsolta az életet ezerrel, bulizott, pasizott és blogozott, amennyit csak tudott! Annyit élt, mint más ötven év alatt! Ezért is hihetik sokan, amikor az idézeteit olvassák és az írónőt önmagát nem ismerik, hogy egy komoly, sokat tapasztalt nő áll mögöttük.

rawosIMG_2013_08_14_3167_kNórának a múltban voltak megingásai, elbizonytalanodásai, mégis a mai napig köztünk van, blogol és ír. A legnagyobb törés 2011-ben történt vele, amikor úgy döntött, hogy abbahagyja az írást. Ám az utolsó posztja akkora siker lett a több ezer megosztással és százhúszezres nézettséggel, hogy rájött, folytatnia kell. Azóta az emberek többsége számára ő lett az idézetes lány, aki nélkül egy nap sem telhet el facebookon. És ha ez nem történt volna meg, most nem tarthatnánk a kezünkben Nóra Összekötve című regényét! Ezen kívül már jelent meg magánkiadásban is könyve, mégis az írónő ezt a művét tartja az első igazi regényének. Egy nagyobb kiadó azt mondta neki hónapokkal ezelőtt, hogy Nóri nem alkalmas regényírásra, hogy a blogolásban nagyon ügyes és elismert, de egy könyv megírása más tészta. Sok hasonló hátráltatásban, kritikában és lehúzásban volt része Nórának már gyermekkora óta, így megtanulta, hogy ne hallgasson az ilyen károgásokra és lekicsinylő véleményekre. Túltette magát rajtuk, sőt átforgatta őket, majd előnyt kovácsolt belőlük, erőt és kitartást a „csakazért” is makacsságával. Mivel tudta, és most idézem: MERT TÖK ÜGYES VAGYOK!

rawosIMG_2013_08_14_3187_k

A kérdések között Coca-colákat osztogattak, amin Oravecz Nóra és a regényében szereplő főhősei neveit olvashatták a szerencsés Összekötve tulajdonosok.

Az est zárásaként a közönséget is megkérdezték, igyekeztek minél interaktívabbá tenni a műsort. Két nő és egy férfi került sorra. Az első kérdező lány tanácsot kért, hogy miként teljesedhetne ki, mit kezdjen az életével, amire a Nórától elvárható biztató és kedves választ kapott: a lényeg, hogy találja meg azt a dolgot, amit szívesen csinál, és ha ez már megvan, az önismeret és az elégedettség sincs már messze! Az úriemberre pedig azért kapott szót, mert az egész teremben körülbelül csupán tíz férfi lapult a női többség árnyékában. Tatár Csillát furdalta a kíváncsiság,

rawosIMG_2013_08_14_3137_k hogy őket mi fogta meg az Összekötve regényben vagy magában, Nórában, amire a férfi azt válaszolta, hogy jó vele csajozni! Ebből is látszódik, hogy az est nem telt el nevetés és poénkodás nélkül. Ezt pedig a dedikálások és interjú végeláthatatlan sora követte, és egy éjszakába nyúló buli!

 

Köszönjük a jó hangulatú estét Oravecz Nórának, a Librinek, és az est támogatójának, a Coca-colának!

 

By: Kocsis Dóra és Szilágyi Heléna

 

Ha tetszik az oldal és amit olvashattok, 

goldenblog fejléc Facebook

kérlek támogass minket egy szavazattal a

Goldenblog 2013 versenyen! Megtaláltok

minket az “Ego” kategóriában!

http://goldenblog.hu/szavazas.aspx?bId=4575#_=_

süti beállítások módosítása