Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Gólya dupla csomaggal

2013. május 18. - Tágrazártszemmel

217571_10201022450953898_402671860_nAnyának lenni, anyává válni mindig nagyon különleges, örömteli esemény, a barátaid számára esetleg újabb ok az irigykedésre, (a hátad mögött megjegyzik, hogy neked miért jött össze és nekik miért nem) az ellenségeidnek pedig egy újabb ok az élcelődésre, természetesen növekvő idomaid láttán. A rokonok ledöntenek a székről örömükben, mikor meghallják a jó hírt és te elküldöd őket melegebb éghajlatra, mert amúgy is folyton rosszullét kínoz, pláne, ha megforgatják veled az amúgy is feje tetejére állt világodat.

Az ember lánya persze örül, hogy egy új életért lesz felelős és cukormázas álmaiban el is képzeli, hogy hogyan fogja nevelgetni apró kis csemetéjét, aki mindig boldog lesz, mindig szót fogad majd neki és szeretettel minden akadályt legyőznek együtt.  Így szörföznek majd ők egymás kezét fogva az élet tengerén, természetesen egy szörfdeszkán…de ahogy a deszkáról is könnyen le lehet esni és ellep az ár, így van ez az anyasággal is néha. Főleg, ha a gólya egyáltalán nem fukarkodik  és egyből ikrekkel ajándékoz meg benneteket, mert ti aztán nagyon képesek vagytok rá. Kezdeti  rózsaszín álomfelhőidet felváltja a sok kétely és kérdések özönével árasztod el a leendő apukát, anyukádat, barátnődet, a szomszéd nénit és mindenkit, csak valaki nyugtasson már meg, hogy minden rendben lesz és nem buksz bele a feladatba. Persze ezek az emberek mind „megkönnyítik” a helyzetedet, hiszen a párod azon aggódik, hogy két gyereket egyszerre hogyan fogtok „lelogisztikázni”, etetni, altatni és a többi. Anyukád is mindig segít a bajban:  „Jaj, kislányom, biztosan meggondoltad? Nagyon nehéz lesz! Mindenből kettő kell!” Igen, minő meglepetés, ahol két gyerek van,- vagyis nem két gyerek mert az más tészta- szóval nem két gyerek, hanem IKREK, ott bizony mindenből kettő kell. Ezt hogyan matekozták ki… A barátnőd azért valamivel érzelmesebb oldaláról ragadja meg a dolgot, a kezdeti irigységén túllendülve és biztosít róla, hogy te jó anya leszel és nem fogsz kikészülni. Mikor kezded már úgy érezni, hogy igaza van és képzeletben egy „yes”-t boxolsz a levegőbe, mellékesen megjegyzi, hogy azért jó nagy pocakod lesz, és biztos hízol is majd legalább harminc kilót. A szomszéd pedig melegen ajánlja magát, ő majd vigyáz a babákra, ha már nem bírod. Na, ezt biztosan elfelejtheted.

Ahogy az idő ketyeg és közeledik a perc, amikor találkozhatsz csemetéiddel, egyre inkább rájössz, hogy sokan különlegesnek tartanak. A laboros nő felvont szemöldökkel és nagy mosollyal megjegyzi, hogy nem is híztál sokat és milyen nagy szerencséd van, hogy egyszerre két nevet választhatsz és két babát tarthatsz a karjaidban.  A folyosón melletted szintén orvosra várakozó kismamák közt igazi csodabogár vagy és már-már igazi hős, bár néhányan azért epésen megjegyzik, hogy ők mindig attól féltek, hogy ikreik lesznek. Az ilyeneknek magadban mindig az anyukájukat emlegeted, de negédes mosollyal azt feleled, neked legalább nem kell még egyszer kilenc hónapot várni egy testvérért, hanem jönnek 2 in 1. A bababoltokban persze te vagy a fő sztárvendég, kuponesővel ajándékoznak meg, mivel mindenből duplán vásárolsz és bár az ikerbabakocsik bődületesen drágák egy babás társaikkal összehasonlítva, biztosítod az eladót, hogy te megveszed azt a kétszázhuszonezreset, csak érvényesítsék neked az ikerkedvezményt. Ahogy megkaptad, gyorsan összevásárolsz néhány apróságot, majd kisunnyogsz a boltból,  ikerbabakocsiért felütöd a netet és veszel  alig használtat, jó állapotban és jó áron, mert az ikres anyukák összetartanak. Ezt sem szabad elfelejteni. Az „ikresség” összeköt. A többi duplaörömös, esetleg triplaörömös anyuka fórumok százait és ezreit lepi el tanácsaival, tapasztalataival. Ez bizony segíthet, hogy megküzdj a benned lakozó, félénken pislogó, kezeit a térde felett összekulcsoló kislánnyal, aki minduntalan azt károgja a füledbe, hogy: " ez bizony nem lesz sétagalopp, kedveském”! Te bizony lecsapod ezt a benned sivalkodó kis pánikgombócot, mint egy képzeletbeli legyet és tele reményekkel várod az új éra kezdetét, mert az bizony eljön, hamarabb, mint gondolnád.

Rohanás a kórházba, szerencsére rendben van mindkét szívecske és te abban reménykedsz, hogy ezek után tényleg egy kisfiú és egy kislány legyen, mert neked csak két neved van és abban is olyan nehezen egyeztetek meg apával, hogy nem is tudod, mi lesz, ha két egynemű gyereked születik. Kétségbeesetten kutatsz az agyadban valami B terv után, de teljesen kiürült a szürkeállomány.( még a saját neved sem jut most eszedbe, nem hogy másé) Csoda,hogy még két lábon jársz, ekkora hordóval, amit cipelsz.

Végül az alagút végén meglátod a fényt és fellélegzel, amikor a két kis csodát, akit neked ajándékozott a gólya, eléd hozzák pici csomagokban. Nem is hiszed, hogy ilyen picikék és mégis óriási változást hoznak az életedbe. Nincs több lustulás a tv előtt, Jóbarátok maraton és társai, viszont sokkal többet kapsz annál. Ajándékot az égtől, az égből…két pici kis gézengúzt, akik gondoskodnak minden percedről, hogy biztosan hasznosan töltsd. A kétségbeesett kislány, aki kiabált a füledbe a 9 hónap alatt, végleg elhalkult. Helyét felváltotta egy talpraesett, szemüveges, komoly nő, aki éjjel-nappal azt szajkózza benned: csak azért is jól fogod csinálni, mert ikres anyukának lenni kiváltság, boldogság, szüntelen kihívás és megannyi energia, ami hidd el, mindig megtérül… ( folyt.köv.)

 

 

 

 

süti beállítások módosítása