Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Miért halt meg Berényi András, avagy a forgik megint elcseszték

2013. január 15. - Tágrazártszemmel

András

Berényi András elhalálozott. Ez már csak így szokott lenni, ha az ember bazi magas épületek tetejéről hullik alá; és mivel a gravitáció még a Mátyás király tér lakóit sem kíméli, ezért hát sajnos az építész családapa is szörnyet halt a zuhanást követően. Ezt már sejteni lehetett karácsony előtt is, mivel akkor azzal ért véget a sorozat, hogy a jó Berényi fivér – akiről kiderült, nem is az – az üldözői elől menekül, majd megbotlik és… Persze nyilván másként is megírhatták volna a forgatókönyvet, de a hosszú évek során megszokhattuk már, hogy az írók nem állnak a helyzet magaslatán. Egyszerűen eltették láb alól a felszarvazott férjet, az egész 24. kerület sír-rí, a titkos szerelmi háromszög pedig továbbra is titokban marad. Bár András a halála előtt megtudta, de hát az már nem számít, ugye. A kikapós Júliát cafatokra marcangolja a bűntudat, és Májki, akitől az egész indult – ki mástól is indulhatott volna –, és aki tud mindent (ő mindig tud mindent, érdekes módon), lapít, mint szar a fűben, hiszen, ha lebuktatná a sógorasszonyt és az öcsköst, rögtön mindenki kikövetkeztetné, hogy szegről-végről ő okozta a bátyja halálát.

Bután lett ez megírva, én mondom. Ha a sorozat íróinak lenne egy kis gógyija, sokkal érdekesebb, fordulatosabb cselekményt is összehozhattak volna. Mint például:

Andrást nem hullajtják le a tetőről, hanem a Nagy Sanyi által alakított karakter felismeri, hogy a Berényi András bizony nem a Berényi Attila, a kitűzője ellenére sem – anno kapott is róla fotót –, ezért a felismerést követően fogja magát, és elporzik a tettestárssal. A több sebből vérző András először számon kéri a sógornőjét-anyósát (híjj, be cifra), aki tagad – hiába, az anyai szív –, majd később a hitvesét is, aki végül nem bírja tovább, és elmondja, milyen hatalmasakat kufircolt a sógorral, de már tökre megbánta, és különben is, nem is volt jó, és csak a férjét szereti. András ezt a megaláztatást már nem bírja elviselni, és kiköltözik várandós leányához, Katához Angliába, azzal a felkiáltással, hogy mire hazajön, Julis tűnjön el a balfenéken; majd jól el is válik tőle.

Esetleg Nóra – a másik megcsalt fél – mégis elintézi, hogy Dubaiba mehessen dolgozni sok-sok pénzért. András ebben a verzióban is beadja a válókeresetet, és Nórát fogadja fel ügyvédnek, aki bosszúból úgy csűri-csavarja a dolgokat, hogy Julis egyetlen peták nélkül marad ott a két gyerekkel, és mehet, amerre lát. De közben már a Peti gyerek is az anyja ellen fordul, így Julis ott marad az elkényeztetett Mátéval.

Persze a másik főkolompos, Attila is megjárja, Nóra kidobja a lakásból, és Timike isAndrás2 megutálja a nevelőfatert; viszlát lagzi, viszlát Szesell-szigetek!!! Nóra századjára is visszamegy Májkihoz, aki ennek örül, Timike is örül; és Attila meg Júlia ott állnak az udvaron, hogy akkor mi lesz most. (Eközben Vili bá nézi őket titokban az ablakból Bözsi mamával egyetemben.) Végül Attila irodájában szövögetik jövőre vonatkozó terveiket.

Netán András kómába esik; és mire felébred, nem emlékszik semmire, viszont ott van az üzenet a Julis mobilján… Hűűű, lett volna ám ott vergődés!

Aztán izgi lett volna egy olyan verzió is, miszerint András semmit sem mond az asszonynak, hanem Májkival összeáll, és szép módszeresen tönkreteszik Attilát az elkövetkezendő 200 rész alatt. Meg esetleg Júliát, akiről kiderül, hogy terhes, bár azt nem tudja, kitől. Bár ez már nagyon gonosz dolog lenne a galamblelkű Andrástól. No de, ha valakivel már másodjára történik meg, hogy a felesége megcsalja az egyik testvérével, annál már az sem elképzelhetetlen, hogy totálisan kifordul önmagából, és mintegy varázsütésre szemét disznó lesz, mint Májki tesó. Persze ebben az esetben nem írták volna ki R. Kárpáti Péter művész urat, viszont izgalmasabb is lett volna a történet.

Nem értem egyébként, hogy egy internetes oldal fórumozói által – igen találóan – csupán Faarcnak becézett legkisebb fivér, Attila eddig miért nem bukott le sosem. Nem derült ki, miért lőtték meg a temetőben, nem derült ki (még), hogy sikkasztott pénzből akarja a trópusokra vinni Nórát, és ki tudja, mióta húzzák már a Julis-Attila románcot. Ő a jófiú, a szupcsi pótapuka és a tökéletes férjjelölt. (Aki anno kidobta Nórát, és még volt pofája visszamenni, az a buta némber meg vissza is fogadta.) Ellenben Májki disznóságai mindig kiderülnek. Még akkor is, ha nem ő követte el őket. Ezt most csak én nem értem? Domokos László karaktere számomra ellenszenves, van benne valami sunyi és alattomos; és mint a nézők láthatják, nem is alaptalanul. Inkább őt kellett volna kiírni, nem pedig Andrást, aki azon kevés szereplők egyike volt, aki tényleg normális és jó ember a történetben, és nem csalt, lopott, hazudott, vagy hisztizett, mint a többség. Még Magdi néni (Fodor Zsóka) is megsiratta, bizony ám! De hát hiába, mindig a jók mennek el. Béke poraira!

 

Penny Wise

süti beállítások módosítása