Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Páros desszert: Hooligans - Társasjáték (kritika)

2014. december 20. - Jam01

Menetrend szerint érkezett a legújabb Hooligans-korong, amely nem is annyira új, mint amennyire újszerű, ugyanis a régebbi számok best of-jára társultak különböző magyar előadók egy-egy duett erejéig. Könnyű pénz...

Persze merészség ezt kijelenteni, hiszen Tóth Tibi gyakorlatilag 2004-2005 óta eteti meg velünk kétévente ugyanazt a lemezt más szövegekkel, most mégis kicsit változott a képlet, mert ezúttal valóban ugyanazok a dalok szólalnak meg, mint a régebbi korongokon. Két kivétellel találkozunk, a Halálos csók című lírával, amelyben Janicsák Veca fogja a mikrofont Csipa mellett, a másik pedig a Végső játék, ahol Wolf Kati (néni) segíti hazánk kedvenc rockbálványát. Az első nekem túl mű és nyálas lett, viszont a másodikat határozottan el tudom fogadni, de az vitathatatlan, hogy mindkét szerzemény ugyanazon szerzői szakaszban született (még ha a szövegeket nem is ugyanaz az ember írta), hiszen eléggé sok az átfedés. A többi dal nagyjából arról szól, hogy a vendégelőadó stílusára hangszerelt dalra énekelgetnek felváltva a pacsirtáink. A kedvencem egyértelműen a Sex & KV átdolgozás Bornai Tiborral (KFT), aki még mindig nem igazán normális és a dal elejére még egy kis költeményt is kanyarított. Hatalmas az egész! A legtöbb elmésség pedig a Vér nem válik vízzé klasszikusba szorult, ahol is Ricsi P és Qka MC mash up-olja az alapra a Minden változik című slágerüket. A pertnerválasztás és névpárosítás miatt még tapsot érdemel a Királylány Király Linda miatt (bár az a szövegrész kicsit erőltetett és fantáziátlan) és a 100 folk Celsiusszal megerősített Hol a nő?

01 - Eljátszott gyémánt (közreműködik: Kalapács József & Nagyfi László)
02 - Halálos csók (közreműködik: Janicsák Veca)
03 - Szex & KV(közreműködik: KFT)
04 - Legyen valami (közreműködik: Ganxsta Döglégy Zolee)
05 - Végső játék (közreműködik: Wolf Kati)
06 - Vér nem válik vízzé (közreműködik: Animal Cannibals)
07 - Mindörökké (közreműködik: Nagy Feró)
08 - Szívből kell (közreműködik: Kowalsky)
09 - Királylány (közreműködik: Király Linda)
10 - Hol a nő (közreműködik: 100 Folk Celsius)
11 - Paradicsom (Lotfi Begi Remix)

Az Eljátszott gyémánt felturbózását először észre sem vettem, mert anno sem volt a kedvencem, meg most is csak egy a sokból. Mint ahogy a Mindörökké sem hagyott mélyebb nyomokat sem most, sem előzőleg. Persze Kalapács Józsi (előbbiben) és Nagy Feró (utóbbiban) neve nagyot dobott az érdeklődésfaktoromon, de sajnos ez is lelohadt egy-két hallgatás után. A Szívből kell duett Kowával annyira testhezálló volt, hogy azon vagyok meglepődve, hogy az eredetibe miért nem hívták meg? Plusz itt jegyezném meg, hogy az utóbb felsorolt három dal bizonyítja az acsargóknak, hogy azért Csipa mégiscsak tud egy picikét énekelni. (hehe) A Legyen valami-ben Ganxsta "Döglégy" "Zana" "Kamumaffiózó" "Whiskeymester" "Aranyszívűapuka" Zoltán odateszi magát, de sajnos csak eléggé kis szerepet vállalt az amúgy érintetlenül hagyott dalban. Ami pedig a lemez mélypontját jelenti és itt rendszeresen idegeskedve földhöz vágom (mármint képzeletben) a CD-met, az a Paradicsom remixe. Könyörgöm... az egyik legjobb Hooligans nótáról beszélünk ever, ami szövegben és zenében is úgy van kitalálva, ahogy annak lennie kell. A 2010-es aktualizálás még oké volt, de kérem, könyörgöm, esdeklem(!) hogy ne akarjanak már a discoban is Hooligansre ropni. Ez egyébként a kisebb baj, a nagyobb az, hogy egy ilyen remixet körülbelül 5 percbe telik összehozni egy éppen álomba szenderülő lajhárnak is és körülbelül annyi eredetiséget tartalmaz, mint a MÁV utastájékoztató szövegei. (és most a szívemre illesztem a célkeresztet az összes Lotfi Begi drukkernek, hogy biztos eltaláljanak.) Nagyon rég hallottam ennyire rosszat, éppen ezért bukott is vagy két pontot a lemez... Mindemellett várom az új (valóban friss dalokkal felvértezett) lemezt, mert már pop-rock hiánya van a szervezetemnek!

Jam

süti beállítások módosítása