Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Erre van igény...

2014. február 13. - dorkada

Emlékeimben él még az a kép, ahogy zavartalanul, reklámok nélkül lehetett az elejétől a végéig nézni egy filmet. A kereskedelmi csatornák, és azok "zs" ligás saját készítésű produkciói hírből sem vetették meg  lábukat a média piacán. Akkoriban volt híradó, sport, valami esti film, néhány sorozat, vetélkedők, olyan igazi light-os műsorok

tv.jpgSajnálatos módon, ahogy berobbantak a kereskedelmi csatornák az életünkbe, úgy hígult fel a kínálat. Első körben voltak a tehetségkutató műsorok. Született sok-sok mega, giga, hiper, szuper ötperces hírneves előadó. Azt gondolom, míg az elején igyekeztek némi igényességet belecsempészni a műsorba, az egy lendülettel az évek múlásával, a feledés homályában el is veszett. Futószalagon tolták ki a feltörekvő sztárnak születetteket. A műsor után eltelt egy év, és már csak hosszas töprengés után jutott eszünkbe, hogy éppen melyik csatorna mega-giga csillagjáról is van szó. Természetesen a kivétel erősíti a szabályt, előfordul, hogy az első szériákban szereplők a mai napig aktívak.

Lassan belopták életünkbe magukat a főzős műsorok, vacsoracsaták. Láthattunk nagy Ő-ket boldogan, majd boldogtalanul. Őrült lantost oltár előtt, celebeket a dzsungelben.  Csillagokat születni, később hanyatlani. Házasodni vágyókat. Beszélgetős műsorokban ötezerért vállalt botrányokat. Táncos lábú sztárokat, kvíz műsorokat. Fahangú közszereplőket, csodás énekhanggal bíró gyerekeket, és tehetségtelen "macskajancsikat" a show világában.

Ezalatt tengerentúli barátainkhoz hasonlóan itthon is elkezdték megálmodni, majd kivitelezni a tökéletesnek szánt művet, a megrendezett valóságot. Jó pár évvel ezelőtt az első VV szereplői sem voltak egyszerűek a brotherekkel egyetemben, de gyarlók vagyunk mi emberek, ezért időnként szájtátva néztük az eseményeket, Még érdekes is volt az új való, ami világnak nem is, csak egy kis szegmensének mondható.

tv2program.jpgKülönbözünk, tehát vagyunk, felkiáltással megfordultak az üveg kalitkákban jó páran. Nagy reményekkel indultak az útnak. Gyenge kezdés után a gyors visszaesést követhette a kamera, páran még lelkesen, szinte hitelesen küzdöttek. A finisben már csak egy maradhatott. A várva várt hepiend hamar véget ért, a rivalda fénnyel egyetemben az is elmúlt szép lassan. Hosszútávon talán egy emberen kívül, senki sem lépte át a közszereplés, és az ezzel együtt járó celebség küszöbét. Az álmok mára sehol, egy-egy kép az újságból emlékezteti őket arra hogy ilyen is volt.

A kezdeti visszafogott lét, a latin csikó,a szörpös leányzó és Évi a brother, illetve a leszbi lány, a kis kopasszal együtt már az emlékezeté. Helyüket átvették azok a magamutogató tökéletes külalakkal rendelkező műmacsók, és macselinák akiknek az életükben a legnagyobb problémát eddig az jelentette, hogy nem jutottak el a szoliba, vagy a fodrászhoz a héten, csak kétszer. A minőség azóta tovább romlott. Az sokadik szériában azok is kaptak helyett, akik valahol, valakinél éppen jól feküdhettek, vagy térdeltek. Belegondolunk volt már minden. Titkolt pornós, kitartott nő, agresszív barátnő verő, kis sírógörcsös köcsög, a látens buzi, a macsó bunkó, a hisztis picsa, a megjátszott hülye, vagyis minden magamutogató típus. Meg sem lep a dolog, hiszen cirkusz kell a népnek, a sok földhöz ragadt embernek.

Tovább lépve, a palettán méltó helyet foglalnak el a következő címek: Éjjel-nappal Budapest, Édes élet.  Ezekhez képest az oly megrázó, és borzasztó Győzike show kutya pöcse. Legkisebb közös nevezőként azt tudnám említeni azon kívül, hogy látványosan hülyét csinálnak magukból sok pénzért, az, hogy jellemzően bemutatja kicsi hazánk büszkeségeit. Gondolok itt erőszakos cselekedetért feljelentett bántalmazóra, adócsalóra, sikkasztásért felelős személyre. Lehetne még tovább ragozni, de felesleges. Az élet showja ezek után édes kis semmiségként próbál felzárkózni a listán.

tv3.JPGEzeket az "építő" jelleggel bíró alkotásokat mindennap főműsor időben tekinthetik meg a kedves érdeklődök, mindezt  ha jól emlékszem 12-es karikával. Ennyire leszarják,és semmibe veszik az embereket. Nesze neked, fogd meg jól! A példamutatás magasiskolája. Ami leginkább elborzaszt, hogy a gyerekek, fiatalok jelen világunkban ezeken nőnek fel! Kedves Anyuka, Apuka, nyugodjanak bele, hogy azok az egészséges értékrendek, amiket hosszú évek alatt, példamutatással, szeretettben való neveléssel sikeresen elértek, azt ezek a műsorok lassan, de biztosan aláássák. Érdemes erre lelkiekben időben felkészülni. A tévében látható  műsorok úgy manipulálják az arra fogékonyakat, ahogy nem szégyenlik. Megértem, hogy szükség van erre. A mesterséges butítást évtizedek óta sikeresen gyakorolják a nagyhatalmak. Bajban lennének, ha több millióan kezdenének el gondolkodni. Olyasmi ez, mint a mesterséges kómában tartás, vagy függőség. Ügyesen megoldották. Foglalkozz mások megrendezett életével, legyen botrány, szex, erőszak, és teljes a siker.

A sokak által imádott kereskedelmi csatornák azon ígérete, miszerint a rájuk kiszabott különadó miatt nem lesz módjuk további saját szerkesztésű műsorokat gyártani sajnos nem következett be. Minek is szüntették volna meg, hiszen aki kicsit is ismeri a kereslet és a kínálat görbéjét, az pontosan tudja, hogy ezen műsorok sokasága a fénykorát éli. Ahogy jó Apám mondaná: Kislányom,miért kell ezen meglepődni? Erre van igény...

süti beállítások módosítása