Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Képregények Csatája a Mozivásznon! 8. rész

2013. december 12. - Drabost

THOOOOOOOOR

Thor.jpg

Barátunk úgy becsapódott az ismeretlenből a hétköznapjainkba, mintha egy tornádó hozta volna villámok cikázása közepette...

3131825-7227767029-thor..jpg

Szóval Thor a régi viking villámisten helyett a képregényes és immáron mozis szuperhős a soron következő. Kis hazánkban igen csak szűk réteg tudott egyáltalán arról, hogy létezik és lemerem fogadni ezen szűk réteg is úgy tekintett rá, mint egy sört vedelő, idióta, szárnyas sisakot viselő, superman köpenyt hordó barbárra. Ezzel szemben valóban nem áll távol a személyisége a leírtaktól, viszont azért ennyire nem tragikus, hiszen mégis csak egy heroikus alakról beszélünk. 

Létezik többféle feldolgozása a mozivásznon, viszont én a kettő MARVEL-es filmet fogom kiemelni, hiszen a almighty-thor-04.jpgtöbbi annyira hitvány és szégyenteljes produktum lett, hogy azokról és az azt gyártó lehúzós gárdáról egy külön cikket fogok írni.

EEEEZ MIII???   ---->  

 

Tehát a két film a Thor 2011 és a Thor sötét világ 2013. 

Érdekes kapocs van köztük, mert bár egymást követik és ugyan az a világ tárul szemünk elé, de mégis teljesen más aspektusból. Amíg az első kicsit misztikus, csodás látvánnyal rendelkező, de mégis "földön" járó történettel járult elénk, addig a másik jóformán olyan volt számomra, mint egy 3D-s animációs film. 

thor-the-dark-world-3a.jpg

Első részben rögtön látványos csatajelenetekkel indítunk, majd bemutatásra kerül Thor otthona Asgard. Tényleg lenyűgöző! Ezt követően kis összetűzés a családdal majd hip-hopp erejét vesztve a Föld bolygón találja magát. Humorral teli, színes, érdekes történettel megcsodálhatjuk, ahogy elnyeri a környezete és a mi bizalmunkat is a nemes egyszerű stílusával és, hogyan kapja vissza mind azt, amit elveszített. Nagyon jó sztori, laza esti filmnézésre alkalmas bárki társaságában. 

thor-screenshots-lightning-marvel-chris-hemsworth-the-avengers-movie-mjolnir-HD-Wallpapers.png

A második rész már számomra nem volt ilyen derűs. Azt azért megjegyzem, hogy a két produkció között volt időrendben az Avengers vagyis bosszúállók története. Itt Thor öccse, aki igazából nem az öccse, de hát na..., szóval Loki egy Isten tudja honnan szedett űrhadsereggel rohamozza meg a Föld népességét, ahol bátyja és 5 újdonsült cimborái megállítják, melynek élethosszig tartó börtön a vége, ami nem vicc, tekintve, hogy ők sok ezer évig élnek! A Sötét világ innen folytatódik. Megjelenik egy igazából nem tudom miért, de gonosz sötét tünde faj, akiket még minden megszületése előtt már elkalapáltak rendesen, de persze mindig vannak túlélők, akik csak a megfelelő alkalomra várnak.

Problémáim  filmmel kapcsolatban. Több is volt! Ez egy átvezető film az első és a harmadik rész között, ami erősen érződik is rajta. Sztori nagyjából ugyan az, mint az első, betörnek Asgardba, majd kitessékelik őket és utána mehet a csihi puhi. 51a7aecaede52.jpgThor szerelme meg hihetetlen módon a 7 milliárd ember közül pont egyedül arra tudott kolbászolni, ahol a sötét tündérkék trutymója pihent évezredek óta és senki nem talált rá... Na igen erre azért volt szükség mert mással nem tudtak feszültséget generálni Thor és apja között..., míg az egyik megmentené, a másik túl veszélyesnek tartja és nem foglalkozik vele, sőt megtiltja mindenki másnak is! MIÉRT??? Akkor az első részben és a bosszúállókban benne lévő professzor teljesen meghibban és meztelenül rohangál a Stonehenge körül. MIÉRT??? Mit tett hozzá ez a filmhez? Mit adott ez nekünk pluszba? Persze ettől még zseni maradt, de áhh...fölösleges. A végén meg nem akarom lelőni a poént, de ha jellemeznem kéne a befejezést a hektikusság és dilettantizmus jelzőt használnám a kivitelezésre. Nem hiszitek? Nézzétek meg!

Lehet kicsit szigorú voltam most, de egy ilyen felfelé ívelő szálat egy ilyen soványka és gyengusz folytatással megtoldani szerintem fölösleges volt. Azért egyszer mindenféleképpen érdemes megnézni, már csak azért is, mert ha jön a harmadik rész, akkor így lesz teljes és kerek az egész.

Drabost

süti beállítások módosítása