Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

A szex veszélyei - 1.rész

2014. december 21. - Stewie

erotika.pngVédekezés nélküli szexnél, nagyon sok betegség összeszedhető. Gombás, vírusos és bakteriális is. Legkomolyabb a HIV vírus, de erről majd a későbbiekben ejtek szót.
Maradjunk egyelőre a „könnyedebb”, gyógyítható betegségeknél, amik gyógyíthatóságuk ellenére, nagyon megkeseríthetik a mindennapokat.
A gyógyítás nem ad védettséget, ráadásul a lappangási idő lehet napok, hetek vagy akár hónapok is még megjelennek az első tünetek. Valamint, ezen időszak alatt ugyan úgy továbbadható az adott betegség.
Bármi szokatlant tapasztalsz magadon, ne várj arra, hogy magától elmúljon, fordulj szakorvoshoz.

A leggyakoribb betegségek érintőlegesen:

Chlamydia: Az egyik leggyakoribb szexuális úton is terjedő betegség (nem csak a beteg ember fertőz, hanem a váladéka is). Egy vírusszerűen viselkedő baktérium okozza. A sejtekben szaporodik, és 3 hetes érési idő után tépi szét a sejtfalat, újabb gazdasejteket keresve magának. Gyakran (nőknél 80%, férfiaknál 50%) tünetmentes, de hüvelyfolyás vizelési panaszok, a húgycső tejfehér váladékozása, herefájdalom, vérzéses panaszok figyelmeztethetnek rá. Vizsgálata kenetből, vagy vizeletből, tenyésztéssel történik. Antibiotikummal kezelik.
Érdemes ellenőrzésre járni orvoshoz, nincs-e chlamydiánk mert csendes jelenléte, súlyos következményeket okozhat. Az óvszer a chlamydiától is véd!

Gonorrhoea (tripper, kankó): Bakteriális fertőzés melynek lappangási ideje 2-10 nap. A húgycsőből sárgás-zöldes genny ürül, a vizelés fájdalmas, égető érzéssel jár. Már a nyálkahártyák érintésével is fertőz, és ott okoz tüneteket, amely területet érint. Ha leszopsz egy tripperrel fertőzött péniszt, akkor a torkod, ha megdugnak, akkor a hüvelyed vagy a végbeled lesz fertőzött. Hüvelyben, torokban, végbélben gyakran nem okoz tünetet, ilyenkor a partner fertőzöttsége figyelmeztet a betegségre. Vizsgálata torokból, hüvelyből, végbélből, húgycsőből vett nyálkamintával történik. Gyógyítása egyszerű, egy injekció vagy speciális antibiotikum szedése, de ha késlekedünk, akkor a fertőzés keltette gyulladás járhat olyan hegesedésekkel, amely terméketlenséget, vizelést nehezítő húgycsőszűkületet, vagy a szem fertőzésekor látásromlást okozhat. Orális szex során is átadható!

safe-sex-unicorn.jpgTrichomonas: Leggyakrabban szexuális úton fertőz ez az egysejtű parazita, amely a hüvely sárgás-zöldes, habzó váladékozását, a bőr viszketését okozhatja, azonban ez a fertőzés akár más nedves törülközőjéről, vagy a WC-deszkáról is akár beszerezhető. A férfiaknál gyakori vizelési inger, a húgycső érzékenysége figyelmeztet rá.

Condyloma: Human Papilloma Vírus okozta szemölcsök, amely jellemzően a nemi szervek a nyálkahártya – bőr találkozási felületén jelennek meg. Kezeletlenül nagyra nőnek, elszaporodnak, karfiolszerű bőrkinövésekké válnak. A végbélben, hüvelyben is megtelepedhetnek. Kezelése ecseteléssel, elhanyagolt, előrehaladott állapotban sebészi beavatkozással történik. Lappangási ideje 1 hónap és 1 év közé tehető. Több mint 100 féle változata ismert. A 4 legagresszívabb HPV változat ellen védőoltás kérhető.

Gombák okozta fertőzések: A férfiak előbőrén, makkján megjelenő pirosas, viszkető elszíneződések, a hüvely sűrű, fehér, viszkető folyása figyelmeztet rá. Egyszerűen gyógyítható, kezeletlenül számos másik fertőzésnek, így a HIV-nek is kaput nyitnak.

süti beállítások módosítása