Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Színházajánló: Legyen a feleségem!

2014. november 25. - A_Rézi

Nem könnyű megfelelni egy főnöknek. Főleg, ha adott főnök elvárásainak kvázi semmi köze sincs az elvégezendő munkához, a beosztott magánéletéhez annál inkább… A Játékszín október 11-én bemutatott Legyen a feleségem! című darabjának középpontjában egy ambíciózus bróker és annak újdonsült, vaskalapos főnöke áll, akit egyetlen este alatt kell meggyőznie a hozzáértéséről és az alkalmasságáról – különben könnyen az Északi-sarkon találhatja magát. Teszi mindezt félreértések, kínos szituációk, kétségbeesett próbálkozások közepette, amin mi nézők természetesen könnyesre nevetjük magunkat…

legyen_a_felesg_100.jpg

Jim Watt egy brókercég fiatal vezetője. Fotómodell barátnőjével, Helennel békésen éldegélnek Londonban, amikor hősünk fölé új főnököt neveznek ki, amivel alapvetően nincs is semmi baj. Ám kiderül, hogy az új vezér messzeföldön híres az erkölcsösséget minden fölé helyező magatartásáról, és alaptétele: a jó munkaerő házas. Jim okos, magabiztos, remek szimata van az üzlethez, de éppenséggel feleséggel pont nem rendelkezik… Párkapcsolatban él, de sem papír, sem gyűrű nem köti csinos barátnőjéhez – ami, mint kiderül, közel sem elegendő az ultrakonzervatív Bill McGregornak.

legyen.jpgHősünk nehéz helyzete kilátástalanná kezd válni, miután Helen visszautasítja az egy estére szóló házassági ajánlatot: kénytelen fél nap alatt szerezni maga mellé egy nőt, aki hajlandó a feleségeként bemutatkozni, és aki emellett még egy pazar vacsorát is az asztalra varázsol… Nincs egyszerű dolga. Gimnáziumi és egyetemi ismeretségek, alkalmi kapcsolatok felelevenítése után, még színészi álmokat dédelgető asszisztensét, Territ is felkéri a szerep eljátszására, hogy aztán végül bejárónője, Edna oldalán fogadja a vendégeit. Edna nem igazán szép, nem is főz túl jól, ruha- és frizuraválasztása enyhén szólva szörnyű, ráadásként olyan veretes aranyköpései vannak, hogy a néző szinte minden mondata után dől a röhögéstől.

A katasztrofálisnak – ám unalmasnak közel sem – ígérkező vacsora alatt Jim egyetlen célja a túlélés, ám idegességében belegabalyodik a saját hazugságaiból szőtt hálóba. De a McGregor házaspár kapcsolata sem olyan tökéletes, mint mutatják, sőt: egész este a saját kis hatalmi-féltékenységi játékaikat játsszák. Edna pedig, puszta kedvtelésből, többször is a whisky-s pohár fenekére néz, és egyre zavarosabb életbölcsességeivel traktálja az egybegyűlteket. Mindeközben visszatér Helen, majd betoppan még Terri is, hogy aztán három feleséggel teljes legyen a káosz… Ám, vígjátékról lévén szó, a pozitív lezárás egy percig sem kérdéses…

legyen_a_felese_479.jpgHat szereplő, hat különböző karakter, melyek a sok jövés-menés ellenére is izgalmas elegyet alkotnak a két felvonás alatt. Reakcióik mulatságosak, kétértelműek, elhallgatásaik sokat mondóak, beszélgetéseik ismerősnek tetszenek. Jim Watt szerepében Nagy Sándor lubickol – nem először és valószínűleg nem is utoljára alakítja az alapvetően jószívű, ám saját hibáján kívül bajba kerülő, majd kétségbeesetten kapálódzó hőst. Könnyed, vicces, és nem túl komoly. Gálvölgyi János is tökéletes a félelmetes, távolságtartó és bigott Bill McGregor szerepében. Gesztusai, megszólalásai aranyat érnek, és bár mi nézők, jót nevetünk rajtuk, azért átérezzük, hogy egy ilyen főnökkel mennyire nem lenne egyszerű megbirkózni… Az oldalbordák csinosak, ám egy kicsit szürkék – igaz, nem is a harsányság a feladatuk (arra ott van Edna!). Oroszlán Szonja Helenje tipikus nő és tipikus barátnő: sértettséggel, házassági vágyakkal, karrierépítési álmokkal; Tóth Enikő Nancy-je pedig egy csinos, ám unatkozó és elhanyagolt feleség, aki imád flörtölni a fiatalabb férfiakkal. Balsai Mónika egy precíz asszisztens bőrébe bújt nőstényállatot hozott a színpadra, aki bármelyik pillanatban a felszínre törhet, ráadásként Terri gyengéd érzelmeket táplál hősünk iránt. Fura, és láthatóan nem teljesen százas a nő, ellenben a történet végül rajta fordul meg. A legpazarabb alakítás azonban kétségtelenül Kovács Patríciáé, aki Edna szerepében egyszerűen briliáns. Állandó humorforrásként üde színfoltja a darabnak. Mind megjelenésében (akcentussal, színes hajjal, Minnie egeres pólóval együtt), mind játékában messze kiemelkedik a többiek közül. Karaktere szinte egy önálló estért kiált!

társulat.png

Edward Taylor vígjátékával kétségtelenül jó lóra tett a Játékszín. A zseniális szereplőknek, és az ismerős helyzeteknek hála garantált a jókedv és a kacagás. Plusz, a Legyen a feleségem! alatt végig úgy éreztem, hogy minden színészt megtalált a szerepe – hiteles játékot láthattunk, mulatságos köntösben. Minőségi, könnyed szórakozás volt, ami különlegessé tette a hétköznap estét. Megérte jegyet váltani rá!

A_Rézi

süti beállítások módosítása