Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Kritizálsz? Kezdd újra! - Ákos: Újrakezdhetnénk (kritika)

2014. november 07. - Jam01

Avagy "2084 - b oldalas dalok". Igazán reméltem, hogy visszatérünk a Katona imája által létrehozott Ákoshoz, amikor szerettük, de sajnos a kapuzárás nem enged. Így az egyetlen üzenet Ákos felé: újrakezdhetné!

Ezzel ki is lőttük azt a négy dalt, amelyet ez az EP tartalmaz újdonságként. Ehhez még amúgy hozzá van csapva 5 remix is, de nem igazán látom túl nagy létjogosultságát a feldolgozásoknak. Egy kedves barátom mondta egyszer azt, amit a matektanárom éveken át szajkózott, csak más értelemben: "a nullát nullával ugyan lehet szorozni, de értelmetlen". No mármost, itt körülbelül erről van szó, ugyanis az 5 remixből négy felesleges, egy pedig még röhejes is emellett (DJ Junior Igazán remixére gondolok a felpörgetett dalszöveggel). Különben is, tegye fel a kezét, aki nem hányt A fénybe nézz remixétől? Ugye-ugye... Ezt az etapot tehát hagyjuk is inkább, nézzük, milyen értékeket rejtenek a teljes értékű, valódi Ákos-dalok.

A címadó tétel (amely az direkt-sláger a lemezen) és az Igazán már jóval előbb kijött és meg is melengette a rajongók kis lelkecskéjét. Ez a promózási technika a marketing osztályt dicséri, hiszen a maradék két dal jóval nehezebb és sokkal kevésbé populáris, mint társaik. Mindehhez egyébként hozzá kell tenni, hogy egyik dal sem üti meg azt a szintet nálam, hogy felkerülhetett volna egy teljes lemezre. Egyedül talán a Kapuzárás, amely próbál egy kicsikét is elrugaszkodni a megszokott sémáktól. Ebben az egy dalban mozdul ki Ákos a komfortzónájából mind zeneileg, mind szövegileg, mind énekdallamilag és próbál egy szemernyivel többet adni, mint a jól megszokott langyos vízet. Nem vitatom, hogy dalszerzés és szövegírás szempontjából Ákos egészen egyedülálló ma Magyarországon (vagy talán már csak az volt...?), hiszen bármit csinálhat, az akkor is sikere lesz. Ez mondjuk inkább nagy fokú önkritikát és magas befolyást jelent, DE, hozzá kell tennem, hogy DE az érdemeit nem lehet elvitatni. Azt viszont már annál inkább, hogy szükség volt-e erre az EP-re? És miért kell még mindig ezt, a 80-as években is már kicsit unalmassá és lejárttá vált, szintipopot nyomatni? A magam részéről ezt az előadót azért kedveltem, mert mindig tudott valami olyasmit hozni, amit addig nem, akár rockos, akár popos, akár akusztikus, akár nagyzenekari dolgokba fogott. Most viszont ez a pár elgondolkodtató (mert a szövegek azért továbbra is jók) dal nem fog világot megváltani. Persze, az elvakult rajongók örülnek, megveszik, ismét lesz pár teltházas aréna-koncert, de azért masszív desszertízzel átitatva. Értem én, kevesebb zenészt kell fizetni, könnyebb összehozni a showt, egyszerűbb a hangszerelési folyamat... De azért Szakos Krisztián nekem hiányzik!

Jam

süti beállítások módosítása