Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Kegyetlen bánásmód

2014. szeptember 28. - Stewie

391849_277767875600508_142881845755779_804257_615139412_n.jpgSajnos mindennap hall, olvas az ember állatkínzásról szóló híreket. Sőt, akár azon a környéken is előfordulhat ahol lakunk. Ha ilyet tapasztalunk, semmiképp ne maradjunk közömbösek, hiszen a törvény is tartalmazza, hogy az az ember, aki brutalitásával vagy hanyagságával az állatnak szenvedést okoz, a társadalomra nézve is veszélyes lehet. Más szóval, aki az állatot bántalmazza, emberrel is megteheti!



Állatkínzásnak minősül a törvény szerint "az olyan indokolatlan bántalmazás, vagy bánásmód alkalmazása, amely alkalmas arra, hogy a gerinces állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza".

ku4.jpgTehát nem csak az számít állatkínzás, ha valaki fizikailag brutálisan bántalmaz egy állatot (ami már minősített eset), hanem a nem megfelelő bánásmód és a mulasztás is ide tartozik.
Ilyen például ha valaki éhezteti, szomjaztatja, nyáron bezárja a tűző napon a kocsiba az állatot, sőt az is, ha az állatnak szenvedést okoz mondjuk oly módon, hogy egy kutyát kétméteres láncon tart, és így az a mozgásigényét nem elégítheti ki.

Sajnos én is hallottam már olyan esetekről, hogy újszülött kiskutyákat, kiscicákat egy dobozban az út mellé kirakják és otthagyják. Nem jutottak még sokan el arra a szintre, hogy ilyenkor bevigyék a kisállatokat legalább egy menhelyre, ahol nagyobb esélyjel kerülnek szerető gazdihoz.
Vagy milliószor lehet látni olyat is, hogy a kis család bevonul vásárolni a kutyát pedig jobb esetben résnyire lehúzott ablakkal a kocsiban hagyják. Nyáron a tűző napon könnyen 60-70 °C fölé is felmegy a hőmérséklet a kocsiban! Előfordult már, hogy a kisállatra ilyenkor már menthetetlen állapotban találtak rá.

kutyakinzas_17kerbp_h1.jpgHa ilyesmit tapasztalunk, ne menjünk el tétlenül mellette, hiszen bűncselekmény tanúi vagyunk!
Jelenthetjük az esetet a helyi rendőrségen, a helyi önkormányzati jegyzőnél, állatvédő szervezeteknél vagy közvetlenül az ügyésznél, aki jogosult bírósági keresetet benyújtani.

Ami nagyon fontos tudnivaló, ha ilyet tapasztalunk, bárhova is fordulunk, kérhetjük névtelenségünk megőrzését. Az állatok kiszolgáltatott helyzetben vannak, ezért ne hagyjuk tétlenül csak azért, mert nem merjük vállalni azt, hogy ilyen ügybe keveredünk. Névtelenül is megtehetjük a bejelentést.

süti beállítások módosítása