Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

A Tini ninja teknőcök feltámadása

2014. szeptember 01. - Drabost

Kik is azok a Tini ninják?

 

A héten került a hazai mozikba a Tini ninja teknőcök legújabb egész estét filmes változata. Én személy szerint a nyolcvanas években születtem, így nem meglepő, hogy a teknőcökön nőttem fel. Noha nem is vallom magam őrült rajongónak, azért a mai napig a szívem csücskei a reneszánszot idéző nevekkel ellátott hüllők csapata.

TeenageMutantNinjaTurtles1Page2.jpg 

Talán kevesen tudják manapság, hogy eredetileg egy fekete-fehér képregényként indult a nagy franchise. Ott mind a négy teknőc brutálisan lépett fel a bűnözők ellen. Később mikor színesben jelentek meg, akkor kapták azt a barátságos arcukat, amit szerintem a legtöbben ismerhetünk. original-michael-bay-megan-fox-cgi-terrible-turtles-movie-teenage-mutant-ninja-turtles-review.jpegAlacsony, kicsit bohókás csapat, tele lehetetlen küldetésekkel és eseményekkel, de ez senkit sem zavart, a karakterek bája elvitte a hátán az egészet. A nagysikerű első élőszereplős mozifilm újabb löketet adott a stúdióknak.
Sorra gyártották a játékokat, nagy példányszámban fogytak a képregények és bátorságot kaptak még három film elkészítésére, de bár ne tették volna. A második rész még szódával elment, de kiveszett belőle minden, ami jó volt az elsőben. A történet rettentően bugyuta, a jeleneteket egyáltalán nem lehet komolyan venni, még a verekedőseket sem és a legfájóbb pontja, hogy nincs semmi mondanivalója. Az első részben az egymástól nagyon különböző személyiségű karakterek azért alkottak remek csapatot, mert mikor bajban voltak, akkor összedolgoztak és megmutatták, hogy egységben van az erő. Harmadik részt és az utána lévőt inkább hagyjuk is, mert még lelombozóbb történettel rendelkeznek.

b73b1ee6.jpg

Ezt követően a 2000-es években újragondolták az egész történetet és egy újabb rajzfilmsorozattal vágtak vissza a reményvesztett rajongóknak. Olyannyira jól sikerült eltalálni az új teknőcök kinézetét, személyiségét, hogy 7 évadot megért a sorozat. Közben megszületett egy szigorúan 10 éven aluliaknak ajánlott animációs film is, utána egy sorozat. Sajnos már felnőtt fejjel inkább kínosnak találtam ezeket és mikor megtudtam, hogy 2014-ben Michael Bay rendezi az új filmjüket, akkor úgy tűnt végleg befellegzett a gyerekkori kedvenceknek.

tinininja_teknosok.jpg
tmnt04.jpg  

 

Tini ninja teknőcök 2014 a film:

 

Teljesen szkeptikusan ültem be a filmre. Láttam a bemutatókat, ahol a barátságos, bohókás és alacsony teknőcök helyett kétméteres, kétajtós szekrényeké váltak, akik első blikkre olyan érzést keltettek bennem, mintha a Gyűrűk ura ocsmány trolljait látnám. Nálam mínuszról indult a film és ezen az első húsz perc csak tovább rontott. April szerepében Megan Foxot láthatjuk, ahogy egy törtető, de szerencsétlen riporternőt alakít, egy jópofizó kamerás sráccal az oldalán. Az egész városban zajlanak a bűncselekmények, ám egyedül neki sikerül felfedezni, hogy valaki vagy valakik felveszik a kesztyűt a gonosztevők ellen. Sikerül lefényképeznie a teknőcöket egy sikeres akciójuk után, majd itt kezdődik az igazi cselekménysorozat. -5d8cc3e0-2040-4286-92cc-555c187f46ef.jpegA teknőcök hatalmasak, mintha valaki agyonszteroidozta volna a nyolcvanas évekbeli kedvenceinket, ám ami megmentette a filmet nálam az az ő személyiségük volt! Nem tudom, hogyan tudott működni a négy fivér között ez a kémia, de mindegyiknek volt létjogosultsága a történetben, ami azért nagy szó, mert nem volt túl sok idő bemutatni egyesével őket, de mégis már a megjelenésük első perceitől fogva pontosan lehetett tudni, hogy ki kicsoda. Remek a látványvilág. Komolyan pályázhat az idei filmek egyik leglátványosabb jeleneteit felsorakoztató filmes alkotására. Nincs semmi túlkombinálva, a történet lineáris, egy pici, de átlátszó csavarral rendelkezik a közepén, viszont teljesen élvezhető. A legvagányabb Szecska mestert tudta nyújtani a film! Nem viccelek, a patkány Szecska és a vélhetően nem ember Zúzó közti küzdelem epikus! static.squarespace.pngAz alkotás tele van utalásokkal, de kevés választ ad a kicsoda, honnan és miértekre. Ezt abban az esetben fogadhatjuk el, ha lesz folytatás. Remélem lesz, mert nem tudom mondtam-e már, de a látványvilág még a teknőcöknél is óriásibb! Külön kiemelt szerepet kapott a pizza. Nem volt olyan gyerek, akinek ne indult volna meg a nyáltermelődése egy-egy epizód vagy korábbi film közben, mikor nekiestek egy szép, kerek, feltétekben gazdag, gőzölgő pizzának. Egy újabb érdekesség, hogy a végén a négy testvér küzdelme Zúzóval egy átdolgozása a 2003-as rajzfilmsorozat 4 epizódon keresztül tartó befejezésének. Számomra örömteli pillanatokban gazdag volt ezen képsorok nézése. Ami talán sokaknak erős lehet, hogy a verekedések rettentően brutálisak. Akár a teknőcök püfölik a gonoszakat, akár azok őket, szinte nekem fájtak az ütések és csapások. Látszik, hogy lassacskán, de mégis csak felnőnek a tini teknőseink.
684fb0d0-2179-11e4-8e74-c37d49a35b02_TMNT-2014.jpg
Többet nem is írok, mert azzal már spoilereket is elárulnék a filmről, de nézzétek meg, mert megéri! Imax 3D-ben láttam, aki teheti igenis üljön be rá, mert a szemkényeztetés garantált!

 

Értékelés:

Látvány: 10/10
Történet: 6/10
Teknőc karakterek: 10/10
Emberi szereplők: 7/10 

Összpontszám nálam: 8,25 

 

 Drabost

süti beállítások módosítása