Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Ágyúból kilőve, avagy tarol a Middlemist Red

2014. június 01. - Ofi.

Újra hódít a psy rock!
Négy fiú összeállt zenélni – ekkor még csak magának – egy évvel ezelőtt. Március 8-án egy Kuplungos koncerttel megkoronázva megnyerték az index.hu alternatív dalversenyét, így ott lesznek az augusztusi Szigeten. Ma a világ legígéretesebb bandája címért állnak versenyben a Deezeren
toronymagasan vezetve másik három young gun előtt.
Igen, ilyen még létezik. A zenekar régi jó barátjával, Csíkvári Olivérrel beszélgettem.

middle.jpg

 

Olivér nyolc évig volt osztálytársa Deli Somának, a Middlemist Red basszerosának, így ő is végignézte, ahogyan a zenekar első próbálkozásai után beindult a szekér. Soma először Ábellel (Ürögdi Ábel, dob, vokál) találkozott; később ehhez a felálláshoz csatlakozott be Dávid (Papp Dávid, gitár) és Soma (Nóvé Soma, gitár, ének). A Kőbányai Zenei Stúdióban tanult fogások a kezdetektől biztos zenei hátteret adnak a zenekarnak. Tavaly novemberben már elő is rukkoltak az első ep-vel, melyen már rajta volt A szám győztes dala, a  Single Switcheroo. Az első koncertek gyér összlétszáma és a szinte kötelező elemként tapasztalható pocsék hangosítása ellenére a Middlemist Red eredetisége már az első lépéseknél is erősen libabőröztető volt. Nekem azonnal a Kasabian világa villant be róluk, azonban Olivér határozottan leszögezte, hogy a Middlemist Red ugyan kedveli a zenekart, stílusában azonban a saját útját járja.
Kíváncsi voltam, hogy a fiúk hogyan is élik meg ezt a hihetetlen gyors sikersorozatot (hiszen sokan hisztérikus görcsben törnek ki már attól is, ha a gyerekük megnyeri az iskolai szavalóversenyt). Olivér elmondása szerint a Middlemist Rednek nagyon jól esik egy kis elismerés, ez azonban nem változtat a tényen, hogy ők maguknak kezdtek el zenét csinálni. Az, amit létrehoznak, viszont olyannyira tetszik másoknak is, hogy a jelenlegi állás szerint 30 125 ponttal vezetnek az első helyen a Deezer zenei megmérettetőjén, a Young Gunson, és még lehet további pontokat gyűjtögetni nekik.

Midllemist - band.jpg


Az index alternatív dalversenye az Eurovíziós Dalfesztivál émelyítően giccses poplimonádéjába beleuntak számára jött létre, hogy a többi zenei stílus is kaphasson egy esélyt a telefonálgatás nélküli megmérettetésre. Jó érzéssel tölt el, hogy ma, itthon még van igény a tartalmat is hordozó színvonalas zenére.

A siker másik fontos eleme talán az, hogy újabb és újabb retróhullámok rázzák fel mind a divat, mind a zene világát is; a psy rock pedig abszolút alkalmas kifejezőerő a vintagemánia világában.
Utolsó kérdésemre pedig, hogy honnan is jött a Middlemist Red elnevezés, azt a választ kaptam, hogy a Föld egyik legritkább virágáról, a Middlemist Kaméliáról. Azért a srácokat nem kell félteni.

 

 

süti beállítások módosítása