Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Oltatni, vagy nem oltatni?

Háttérinformációk a védőoltásokról

2014. május 25. - dorkada

Pár éve felütötte a fejét a H1N1 vírus, majd azzal a lendülettel jött a megoldás is rá: védőoltás. A média minden forrásából, óránként erről lehetett hallani. Figyelmünket felhívva a fokozott veszélyre, esetenként megemlítettek oltás3.jpgnéhány áldozatot, amit a vírus számlájára írtak. Ismerőseim közül, biztos ami biztos alapon többen beadatták maguknak a vakcinát. Nekem valahogy nem volt bizodalmam felé. Úgy gondoltam, hogy egy új törzsre képtelenség szinte azonnal megoldást, ellenanyagot találni. Valahogy nem értettem meg, hogyan is működik ez az egész, hiszen ezeket az ellenszereket tesztelni kell, engedélyeztetni, majd nagy mennyiségben gyártatni. Számomra irreálisan kevésnek tűnt a H1N1 beazonosítása, és a kész ellenanyag bemutatása közt eltelt idő. Azok akik beoltatták magukat ugyanúgy átestek a betegségen, talán kissé enyhébb tüneteket produkáltak, mint akik nélkülözték az oltást. Voltak olyanok, akik miután megkapták a vakcinát pár napra rá belázasodtak, picit legyengültek. Akkoriban nem tulajdonítottam ennek nagyobb jelentőséget, mondhatni nem foglalkoztam a dologgal. Mindenkinek lelke rajta, hogy mit is kezd a szervezetével.

A történtek óta megszültem fiamat, és  kérdések, kétségek sokasága merült fel bennem, hogy mivel is teszem a legjobbat gyermekemnek. Szóba kerültek a védőoltások is, hiszen a kórházban szinte rögtön kapják az első injekciót, aztán szép sorban a többit. Vannak szülők, akik esküdnek a vakcinákra, és hiszik, hogy ez az egészséget szolgálja. A másik tábor küzd a kötelező oltások ellen. A leckét feladták, vakartam a fejemet bőszen, hogy mi mellett foglaljak állást. Jó szülőként megteszek mindent, hogy védjem a gyereket minden betegség ellen. A kötelezőket tudtommal ezzel a céllal adják be, de mi a helyzet azokkal a hírekkel, miszerint betegségeket is okozhatnak, mivel minden egyéb egészségtelen, betegséget előidéző összetevők is vannak az ellenanyagban. Úgy döntöttem utánaolvasok. Utólag néha azt gondolom bár ne tettem volna...

A hasznos, és haszontalan információk tárháza végtelen. Nehéz kiszűrni mi a valós, és mi fikció. Kissé túlzásnak tartottam, de nem kizártnak, hogy az oltások által életünket is megpecsételik. Akik szeretik az összeesküvés oltás2.jpgelméleteket, azok imádják azt a nézetet, miszerint az oltóanyagokba kódolt betegségek által tudják koordinálni az elnépesedés kérdését. Néhány elmélet szerint a modern eugenika által kívánják a hibás génekkel rendelkezőket kiiktatni. Több dolog mellett, (génmanipulált élelmiszerek, Chemtrail-ek, biológiai fegyverek, élelmiszer adalékanyagok, vényköteles gyógyszerek) az oltóanyagok is veszélyforrásként szerepelnek. A magyarázat szerint "az oltóanyagok – Tele vannak rejtett rák vírusokkal és vegyi segédanyagokkal. Az oltóanyagok a fő okai a mai megnövekedett számú meddőségi eseteknek, születési rendellenességeknek, spontán vetéléseknek." Személy szerint látok benne némi rációt, remélem tévedek.

Tovább keresgéltem a témával kapcsolatosan, és találtam egy igen szimpatikus riportot. Dr. Ébert Jenő belgyógyász nyilatkozott, aki 22 éve foglalkozik az oltás kérdésével. Megdöbbentett, és erősen elgondolkodtatott, véleménye az általa vizsgált oltások hátulütőiről. Tökéletesen elbizonytalanított a védőoltásokba vetett hitemben. A beszámolója alapján több kérdésemre is választ kaptam.

A vakcinák gyors előállítása azért is lehetséges, mert az engedélyezésnél -nemzeti, és európai szinten- csupán, csak az ellenanyag bizonyítása szükséges. Amennyiben ez rendben van, úgy az oltóanyagot engedélyezik. Az oltóanyagokban viszont nem csak az antigén található meg, hanem többek közt alumíniumsó, ami nem hasznos a szervezetre, sok mellékhatása lehet. Az oltásban felhasznált táptalajok lehetnek emberi, és állati sejtek, sejtkultúrák. Ez azt jelenti, ha megnéznénk az összetevőket, akkor találkozhatunk abortált magzati sejtekkel, és daganatos sejtekkel is. Mivel sejtszinten állati alkotórész is előfordulhat, és ezek az immunrendszerünknek nem igazán megfelelőek, úgy ezek a származékok a szervezetünkben allergiát okozhatnak. Magyarországon az ÁNTSZ feladata lenne felismerni, és orvosolni azt, hogy az oltásoknak nem csak jótékony hatásai vannak. Eszerint az oltások következménye időnként betegség lehet, ami hetek múlva diagnosztizálható, így az orvosok mondhatják, hogy a vakcinának semmi köze sincs hozzá.

Érdekességként könyveltem el a következő információkat: Németországban nincs kötelező oltás, ott személyenként eldönthető a kérdés, illetve az orvos ajánlása alapján tájékozódhatnak a lehetőségekről. Magyarországon kívül Európában nincs olyan ország, ahol csecsemőknek BCG oltást beadnának.                       

Visszatérve a H1N1 influenza járványhoz. Az egy dolog, hogy bizonyos adatok szerint egy 1978-ban történt influenzajárvány alapján készítették el az oltóanyagot. az sem volt túl meglepő, hogy az oltóanyagért pénzt oltás.jpgkértek. Örvendés követte azt a döntést, miszerint a következő évben kitört influenza idején a vakcinát már ingyen adták. Ennek okát nem tudtuk. A riportban viszont említést tesznek arról, hogy még mindig olcsóbb volt ingyen odaadni az ellenanyagot, mint veszélyes hulladékként megsemmisíteni. Nyilván minden gyógyszernek minősített terméket a természetre veszélyesnek ítélnek meg, és más megsemmisítési szabályok vonatkoznak rá, legyen az antibiotikum, vagy oltóanyag. Ebben a konkrét esetben egy cseppet sem tesz nyugodttá, az hogy   egy évvel később hasonló betegségre bedobták az előzőleg használt oltóanyagot. Belegondolva nem túl bizalmat keltő húzás volt. Az más tészta, hogy a gyógyszerlobbi keretén belül egy zseniális húzás volt, valakik jól kerestek vele.

Ezek után kétszer átgondolom, hogy a jövőben egyáltalán érdemes-e oltatni magunkat az újabb vírusok, járványok ellen, vagy fordítsak hátat, mint ahogy eddig is tettem. Az éremnek két oldala van, és nehéz megfelelően választani. Mindenki saját belátása szerint cselekszik, próbálják a lehető legjobb döntést meghozni.

A teljes igazságot az oltásokról, vakcinákról, azok hatékonyságáról, kártékonyságáról talán soha nem tudjuk meg, de ahogy Oswald Spengler fogalmazta meg  "Az igazság nem más, mint három hét sajtómunka, és az egész világ megismeri az igazságot."                               

süti beállítások módosítása