Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

ÖTLETEK KARÁCSONYI DEKORÁCIÓHOZ

2013. december 11. - Papay Anami

Az idei karácsonyt Londonban töltöm, így ez kissé beárnyékolja a hangulatom. Ettől függetlenül azonban ugyanúgy készülök az ünnepre mintha otthon lennék. Összeállítottam egy karácsonyi mini-ötlettárat, hogy még stílusosabb és meghittebb hangulatot tudjunk varázsolni otthonunkban.

583121d7d4cc11e1e0d791cea6ba4385.jpgTöbbféle trend uralkodik a karácsonyt illetően is, ezek közül három emelkedik ki határozottan a sorból. Az egyik ilyen a skandináv ihletésű, amely a fehér és a piros kiegészítőket kombinálja egyszerű, letisztult formákkal. Egy másik ünnepi stílus a hagyományos piros-zöld-arany színvilágot tükrözi. Ezek mellett pedig erősen jelen van a vintázs karácsonyi dekoráció is, mely a romantikus színpalettákat ötvözi régies formákkal és motívumokkal.

Az ünnepek elengedhetetlen alapeleme maga a karácsonyfa. Ennek kiválasztásakor jó, ha a Jésuska/Télapó tisztában van azzal, hogy mennyi hely és milyen magas helyiség áll a rendelkezésünkre. A fa mindenképpen az ünnepi dekor fókuszpontja, mégsem kell a szoba közepébe állítani. Nagyon jól mutat a sarokban, az ablak vagy akár a kandalló mellett. Csuda hangulatos a tűzhely fényében meg-megcsillanó díszek látványa, arra azonban ügyeljünk nehogy lángra kapjon az egész.

b4419450ab62f5c041612a3138859142.jpg

A díszítés során először a fényeket tegyük fel, majd a kedvenc díszeinket helyezzük el a legszembetűnőbb ágakon. A maradék dekorációt pedig egyenletesen oszlassuk el a fán – mégha nem is mindenhol látszik, nehogy az feldőljön a díszek súlya alatt.

6bfed227e4e80b8953cdae3db7fd0e0f.jpg

Az igazi hangulat érdekében ne csak a nappaliban idézzük meg a karácsonyt. Bátran használjunk ünnepi dekorációt akár a hálószobában is, illetve kisebb-nagyobb díszítő elemeket a lakás többi részén is elhelyezhetünk. A szokásos asztali díszek, fenyőágak és koszorúk mellett használjunk fémes felületű kiegészítőket is, melyek megsokszorozzák a karácsonyi fények csillogását a lakásban. Ezen kívül az ünnepi motívumú textíliák, vánkosok és egyéb kütyük igazán extra bájossá varázsolnak minden helyiséget.

254e9b9813042449431a058fd74e9cfb.jpg

Nagyon kellemes karácsonyt/hanukát és boldog új évet kívánok minden kedves olvasónak!

Tobábbi inspirációkért kövess Facebook-n, Pinterest-n vagy szemezgess a blogomon - www.anamiblog.com

 

süti beállítások módosítása