Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Az akciók valóban akciók?

2013. február 07. - Tágrazártszemmel

probajpgAz év végi vásárlási láz, lassan átkerül a következő év elejére. Kérdés azonban, hogy az akciók valóban akciók-e, azaz tényleg jelentősen olcsóbbak a kifutó termékek. Mivel egyre nagyobb ilyenkor a forgalom a cégek hajlamosak a trükközésre.

A karácsony előtti, majd az utáni leértékelési láz, a kereskedők szerint márciusig is elnyúlhat. Idén sok olyan üzlet volt, amely már január elején 30, sőt 50-70 százalékos kedvezményekkel nyitott. Néhány üzletnél előfordult, hogy az akciók előtt minimálisan felemelték az árakat, így enyhítették a leértékelések hatásait. Sokszor találkozunk olyannal is, amikor a leértékelés kész átverés.  Előfordulhat, hogy különböző nagyszabású akciókat és árleszállítást ígérnek a fogyasztónak a reklámújságokban vagy boltokban. Amikor azonban azt az árucikket keressük, melyre az akció vonatkozik, azt az információt kapjuk, hogy már elfogyott, vagy még nem érkezett meg. Olyan esettel is lehet találkozni, amikor egy terméket akciós áron hirdettek megvásárlásra, azonban az akciós ár megegyezik azzal az eredeti összeggel, amennyiért még az akció előtt vihették el a vásárlók az adott terméket. Nem mindegy, ha az akciós árat tüntetik fel, vagy az eredetit és abból vonják le a kedvezményt. Mivel a véglegesen fizetendő összegnek kell szerepelnie a címkén. Nem szabad elfeledni, hogy hiába az akciós ár, a kereskedőt ugyanolyan szavatossági és jótállási kötelezettségek terhelik. Az akciós terméket is vissza kell váltani, vagy ki kell cserélni adott esetben, azaz az akciós termék esetén is ugyanazon jogokkal rendelkeznek a vásárlók, mintha nem leértékelt termékről lenne szó. Ez alól csak az jelent kivételt, amelyet valamilyen hiba miatt áraznak le, és ezt a vásárláskor a vevő tudomására is hozzák.

akcio

Fontos, hogy ezekre figyeljünk oda, és ne dőljünk be az akció szó láttán. Nézzünk utána, ha nem tudjuk mi volt az eredeti ár. Ha viszont mindent rendben találunk sok jó dologra tudunk szert tenni, amit fő szezonban nem tudtunk megvenni.

Szövérffy Szabolcs

divattervező

süti beállítások módosítása