Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Adventi készülődés Norbiékkal

2012. december 23. - Tágrazártszemmel

 

Mielőtt még bárki felháborodna a cikk címén, előre bocsátom, nem áll szándékomban bántani a cikk szereplőit, főként nem egy beteg embert, de úgy gondolom, ha valaki ennyire a nyilvánosság előtt éli a mindennapjait, akkor megengedhetem magamnak, hogy véleményt írjak arról a felhajtásról, ami Schobert Norbi körül kialakult az utóbbi hetekben.

Tehát az történt, hogy az ország update Norbijának veleszületett szívbillentyű-rendellenessége miatt műtétre volt szüksége. Október 10-én sor is került az operációra, amit már nem lehetett tovább halogatni, hiszen az könnyen az életébe kerülhetett volna. A műtét szerencsére jól sikerült, noha 40 percen keresztül állt a fitneszguru szíve. Már az ekkor, kórházban készült, majd Facebookon és bulvárújságokban megjelenő Rékával mosolygós képektől, majd a Napló által is végigkísért (!) műtét (reklámja) láttán is húztam a nózimat, de alapvetően átsiklottam felette. Hát ismert emberek, no, írnak róluk, ők meg szeretnek szerepelni. Jól van. A lábadozás ideje alatt még a Frizbibe is elment, hogy megossza élményeit az ország Hajdú Petikéjével. Oké, belefér.

Aztán november végén történt valami. Norbi rosszul lett, ismét kórházba került, és ismét műteni kellett a szívét. És itt jött az, ami nagyon sokaknál – köztük nálam is – már kiverte a biztosítékot. Úgy elkezdett nyúlni a történet, mint a rétestészta, és még mindig tart, ki tudja meddig. Volt szó influenzavírusról, húsevő baktériumról, kioperált szívdarabról, leálló szívről, tüdőről és egyéb fájdalmas és szomorú eseményről. Amikor már szinte kétnaponta jelennek meg Norbiról cikkek, és újabb privát képek ilyen-olyan újságokban, akkor azért felmerül az emberben, hogy nem kellene inkább pihennie? Nyugodtan lábadoznia? Nem biztos ám, hogy jót tesz neki, hogy még most, betegen és kiszolgáltatottan is ennyire a reflektorfényben van. Ráadásul eléggé visszatetszőek nekem a „mosolygós” Rékával készülő kórházi fényképek. Nem tehetek róla, nagyon mű az egész. Eleve egy súlyos műtéten átesett emberrel az oldalunkon elég ízléstelen a folyamatos, vigyorgó képek készítése, azt sugallva, mintha valami hepi dolgot csinálnánk éppen.

Azt gondolom, hogy ha valaki olyan komoly betegségen és műtéten esik át, mint Norbi, akkor vissza kellene vonulnia, míg meggyógyul, nem pedig fényképezőgépek előtt pózolgatni, meg litániákat írni a Facebookon. Mert neki most nem erre van szüksége, de úgy látszik, ezt vagy nem érti meg, vagy nem akarja megérteni. Ráadásul nem gondolom, hogy ilyen bensőséges dolgok – ráadásul ennyire részletesen – a nyilvánosságra tartoznak. Nem hiszem, hogy ez érdekelné a nagyérdeműt. Akikre tartozik – család, barátok –, azok úgyis (meg)tudják. De ez már túl sok! De még egyszer hangsúlyozom: itt nem az emberrel van bajom, hanem ezzel a mindenáron szerepelni vágyással.

Szóval kedves Norbi, kérlek szépen, pihenjél, gyógyulj fel, és majd utána bőven ráérsz arról regélni újságnak-tévének, hogy miken mentén keresztül, mit éltél át, de végül minden jóra fordult. Hidd el, a negatívan kommentelők jó részének nem veled van baja, hanem azzal, hogy még most, betegen is, megállás nélkül rólad olvasni az újságokban, így joggal fordulhat meg a fejükben, hogy nem is vagy te olyan nagyon beteg, ha fent lógsz a neten. Ezt én nem vonom kétségbe, de ne feledd: a kevesebb néha több.

Penny Wise

süti beállítások módosítása