Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Mozi - The Raven (A holló)

2012. október 23. - Tágrazártszemmel

Edgar Allan Poe a 19.század egyik kiemelkedő írója volt, aki megteremtette a „detektívregények” műfaját. 1809-ben született és 1849-ben halt meg máig tisztázatlan körülmények között Baltimore egyik parkjának padján ülve. Ez a filmkészítőket is megihlette így készült el a The Raven (A holló) című film, amely néha hátborzongató jelenetekkel fűszerezve köti le a nézőt ebben az izgalmas thrillerben.

A film főszereplője Edgar Allan Poe (John Cusack), az író, aki küzd azért, hogy megjelenjenek az írásai és küzd a szerelemért is. Emilybe (Alice Eve), a kormányzó lányába szerelmes, de a kormányzó viszont ellenzi kapcsolatukat.

Gyilkosság történik, az ügy rejtélyes. Egy anyát és a lányát kegyetlen módon ölnek meg, az ablakok beszögelve, az ajtó belülről zárva. A rendőrök tehetetlenül állnak az eset előtt, míg meg nem érkezik Emmett Fields (Luke Evans) felügyelő, akinek ismerős a bűneset. Rálel a módszerre hogyan léphetett meg a gyilkos a rendőrök elől, mert ezt már olvasta Edgar Allan Poe novellájában.

Fields felügyelő eleinte az írót gyanúsítja, míg be nem következik egy újabb gyilkosság, amit szintén oly módon követtek el mint az már Poe megírta. A gyilkos játszik a rendőrökkel és az íróval is. Megadja következő gyilkosságának helyszínét, a napokban megrendezésre kerülő bált. A bálon mindenki jelmezben van, még a rendőrök is beöltöznek, hogy ne keltsenek gyanút és biztosítják a helyszínt, míg meg nem érkezik a várva várt személy, de nem úgy alakulnak a dolgok mint elképzelték. A gyilkos változtatott a történeten, és innentől kezdve saját maga írja tovább. Emilyt elrabolja és így már nem csak a gyilkos, a beteges „rajongó” megtalálása a tét, hanem a nő kiszabadítása is, mielőtt túl késő lenne. Az író a rendőrökkel összefogva követi a nyomokat, és próbálják megtalálni az elraboltat.

Remek kis film mely vegyíti a fikciót a valósággal, Edgar Allan Poe életét és történeteit a halálával.

http://youtu.be/PoAYX-vOTyo

 

 

süti beállítások módosítása